H British airways ανακοίνωσε απολύσεις έως και 12.000 υπαλλήλων

H British airways ανακοίνωσε απολύσεις έως και 12.000 υπαλλήλων Facebook Twitter
H British airways ανακοίνωσε απολύσεις έως και 12.000 υπαλλήλων (EPA)
0

Στην απόλυση έως και 12.000 υπαλλήλων της σκοπεύει να προχωρήσει η British Airways, λόγω του οικονομικού αντίκτυπου που αναμένεται να έχει η πανδημία του κορωνοϊού.

Όπως εξήγησε σε ανακοίνωσή της σήμερα η μητρική της εταιρεία, ο όμιλος IAG, που κατέχει μεταξύ άλλων την Iberia και την Vueling, έλαβε αυτήν την απόφαση με δεδομένο ότι θα χρειαστούν αρκετά χρόνια πριν οι αερομεταφορές επιστρέψουν σε κανονικά επίπεδα.

Την ίδια ώρα και η ισλανδική αεροπορική εταιρεία Icelandair ανακοίνωσε σήμερα την περικοπή 2.000 θέσεων εργασίας λόγω των «σοβαρών επιπτώσεων» που είχε στους τομείς των αερομεταφορών και του τουρισμού η πανδημία του νέου κορωνοϊού.

«Για να αντιμετωπίσει την κατάσταση, ο όμιλος λαμβάνει σημαντικά μέτρα (...) συμπεριλαμβανομένης και της μείωσης των εργαζομένων του και αλλαγές στην οργανωτική δομή του», ανακοίνωσε η εταιρεία, εκτιμώντας ότι η κρίση θα συνεχίσει να πλήττει τα αεροπορικά ταξίδια «σε ένα απρόβλεπτο μέλλον».

Η Icelandair προετοιμάζεται έτσι για μια «παρατεταμένη περίοδο ελάχιστης λειτουργίας».

Οι απολύσεις αφορούν τα πληρώματα των αεροσκαφών, τις υπηρεσίες συντήρησης και τους υπαλλήλους εδάφους. Οι περισσότεροι από τους εργαζομένους που θα διατηρήσουν τη θέση τους θα εργάζονται με μειωμένο ωράριο ενώ όσοι συνεχίσουν να εργάζονται με πλήρη απασχόληση θα υποστούν μείωση μισθού.

«Τα μέτρα αυτά είναι πολύ οδυνηρά αλλά αναγκαία», ανέφερε ο πρόεδρος-γενικός διευθυντής της εταιρείας, Μπόγκι Νιλς Μπόγκασον, σε ανακοίνωσή του.

Το 2018 η Icelandair απασχολούσε περίπου 4.600 εργαζομένους και μετέφερε 4,4 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία εκτόξευσε τον υπερηχητικό πύραυλο Oreshnik εναντίον της Ουκρανίας

Διεθνή / Η Ρωσία εκτόξευσε τον υπερηχητικό πύραυλο Oreshnik εναντίον της Ουκρανίας

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι το πλήγμα είχε στόχο κρίσιμες υποδομές στην Ουκρανία και ότι χρησιμοποιήθηκαν επίσης drones καθώς και όπλα υψηλής ακρίβειας μεγάλου βεληνεκούς, εκτοξευόμενα από ξηρά και θάλασσα
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ:

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν χρειάζομαι το Διεθνές Δίκαιο, το μόνο που μπορεί να με σταματήσει είναι το μυαλό μου»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει ότι η ηθική είναι «το μόνο πράγμα που μπορεί να με σταματήσει», σε συνέντευξή του στους New York Times σχετικά με τα όρια της εξουσίας του
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν δύο ανθρώπους στο Πόρτλαντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν δύο ανθρώπους στο Πόρτλαντ

«Γνωρίζουμε τι λέει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση για ό,τι συνέβη εδώ. Υπήρξε μια εποχή που μπορούσαμε να δεχόμαστε τον λόγο της. Αυτή η εποχή έχει περάσει προ πολλού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της πόλης
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Νύχτα ταραχών στo Ιράν: Μεγάλες αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις - Ζητούν να επιστρέψει ο Ρεζά Παχλαβί

Οι τεράστιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Τεχεράνη και σε άλλες ιρανικές πόλεις - Οι πληροφορίες για τους νεκρούς από τις κινητοποιήσεις είναι συγκεχυμένες
THE LIFO TEAM