Ο 31χρονος Grahan Stephan, εκτός από γνωστός Youtuber και εκατομμυριούχος είναι γνωστός και για το πόσο φειδωλός είναι.

 

Το κύριο κανάλι του στο Youtube έχει περίπου 3,5 εκατομμύρια συνδρομητές. Στις αρχές του Ιουλίου, ο Stephan είχε ήδη κερδίσει 1,42 εκατομμύρια δολάρια από διαφημιστικά έσοδα από τα διάφορα κανάλια του.

 

Ωστόσο, ήταν και παραμένει εξαιρετικά φειδωλός στις αγορές του και στα έξοδα της καθημερινότητας. «Κανείς δεν είναι πιο φειδωλός από εμένα», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του αν και πλέον ξοδεύει πολύ περισσότερα χρήματα σε σχέση με παλιότερα.

 

Ειδικότερα, μέχρι και πριν δύο χρόνια, ο Stephan τραβούσε τα βίντεό του αποκλειστικά νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ, διότι δεν ήθελε να αγοράσει air condition για το γραφείο του. Τώρα, όμως, έχει συνέχεια σε λειτουργία τα air condition στο νέο του σπίτι στο Las Vegas.

 

«Θυμάμαι το 2019 ότι ο μηχανικός μου έδωσε μία τιμή για την εγκατάσταση της μονάδας του air condition στο γκαράζ. Νομίζω πως ήταν γύρω στα 3.000 δολάρια. Και σκέφτηκα λοιπόν, θα μπορούσα απλώς να τραβάω τα βίντεο μου το πρωί, ή το βράδυ. Ήταν τόσο χαζό εκ μέρους μου και θα ευχόμουν να είχα απλώς πληρώσει τα 3.000 δολάρια», δήλωσε ο Stephan στο CNBC. 

 

Αντί να κάνει τα πάντα μόνος του, αποφάσισε να προσλάβει έναν τεχνικό, ο οποίος πηγαίνει στο σπίτι του μία φορά το μήνα για την συντήρηση της πισίνας του, ενώ μοιράζεται τα έξοδα με την σύντροφό του για τον καθαρισμό του σπιτιού.

 

Παραγγέλνει συχνότερα από έξω, ιδίως σε μέρες που έχει κουραστεί πολύ από τη δουλειά. Μια στο τόσο πηγαίνει και στο καζίνο στο Λας Βέγκας, όπου πλέον μένει. Γενικά, ποτέ δεν ξεπερνάει το όριο των 100 ή 200 δολαρίων κατά μέσο όρο κάθε μέρα.

 

Ο Stephan εξακολουθεί να έχει αυστηρό πρόγραμμα με τα έξοδά του, αλλά δεν κρατά πια έναν αυστηρό προϋπολογισμό. Εκτιμά ότι εξοικονομεί περίπου 400.000 δολάρια το μήνα κατά μέσο όρο, με το 60% αυτού να επενδύεται και το υπόλοιπο να αποταμιεύεται σε λογαριασμούς ταμιευτηρίου με υψηλούς τόκους.

 

Υπολογίζει περίπου 800 δολάρια τον μήνα για έξοδα σε φαγητό, συμπεριλαμβανομένου του να βγάζει την ομάδα του για σούσι όταν έχουν ένα βίντεο με πολύ καλή απόδοση. Κατάφερε να ακυρώσει την συνδρομή του στο γυμναστήριο που του κόστιζε 220 δολάρια τον μήνα. Όσον αφορά στην επίπλωση του σπιτιού του, ο Stephan δεν έκανε σπατάλες. Λέει ότι ξόδεψε περίπου 100.000 δολάρια για έπιπλα και έργα τέχνης, συμπεριλαμβανομένης μιας τεράστιας πινακίδας νέον με το σλόγκαν  "Smash The Like Button", καθώς και ένα πιάνο αξίας 80.000 δολαρίων που αγόρασε έναντι 16.000 δολαρίων.