Γκουτέρες για Βαρώσια: «Όχι» σε μονομερείς ενέργειες που μπορεί να πυροδοτήσουν εντάσεις

Γκουτέρες για Βαρώσια: «Όχι» σε μονομερείς ενέργειες που μπορεί να πυροδοτήσουν εντάσεις Facebook Twitter
0

Ο γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, εξέφρασε την ανησυχία του για την ανακοίνωση για επέκταση της άδειας εισόδου στο παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων, στην Κύπρο.

Παράλληλα, τόνισε ότι πρέπει να αποφεύγονται οι μονομερείς ενέργειες που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν εντάσεις. Ο Αντόνιο Γκουτέρες στη σχετική ανακοίνωση υπογράμμισε ότι παραμένει αμετάβλητη η θέση του ΟΗΕ στο συγκεκριμένο ζήτημα, η οποία ορίζεται από τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο γ.γ. του ΟΗΕ τόνισε «την ανάγκη να αποφεύγονται μονομερείς ενέργειες οι οποίες θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν εντάσεις στη νήσο και να υπονομεύσουν την επιστροφή στον διάλογο ή τη μελλοντική επιτυχία των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού».

Επιπλέον, ο Γκουτέρες παρότρυνε όλες τις πλευρές να διεξάγουν διάλογο προκειμένου να επιλυθούν οι διαφορές τους και επαναβεβαίωσε την ετοιμότητά του να συμβάλλει στο να καθίσουν τα μέρη στο ίδιο τραπέζι.

Χθες, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ερσίν Τατάρ, «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους, ανακοίνωσαν ότι επεκτείνεται η άδεια εισόδου στο παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων. Η τουριστική περιοχή στο νότιο τμήμα της Αμμοχώστου μετατράπηκε σε πόλη- φάντασμα μετά την τουρκική εισβολή.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας καταδίκασε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση για την άδεια εισόδου στο παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων. Η απόφαση αυτή συνιστά κατάφωρη παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, υπογράμμιζε η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ