Γκισλέιν Μάξγουελ: Απορρίφθηκε το αίτημα για αναίρεση της καταδίκης της για σωματεμπορία

Γκισλέιν Μάξγουελ: Απορρίφθηκε το αίτημα για αναίρεση της καταδίκης της για σωματεμπορία Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Αμερικανικό δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή της Γκισλέιν Μάξγουελ για την αναίρεση της καταδίκης της για σωματεμπορία. 

Η 60χρονη Βρετανίδα καταδικάστηκε το περασμένο Δεκέμβριο για την προώθηση ανήλικων κοριτσιών, ακόμη και 14 ετών, στον Τζέφρι Έπσταϊν, προκειμένου εκείνος να τα κακοποιεί σεξουαλικά. 

Η πρόεδρος του δικαστηρίου, Άλισον Νέιθαν, επικύρωσε την ενοχή της Μάξγουελ για τρεις από τις πέντε κατηγορίες- μεταξύ των οποίων για σωματεμπορία- για τις οποίες είχε καταδικαστεί. Η δικαστής επεσήμανε ότι η ετυμηγορία ενοχής υποστηρίχθηκε από τις καταθέσεις μαρτύρων και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης.

Η Νέιθαν απέρριψε τις καταδικαστικές αποφάσεις για δύο από τις κατηγορίες, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να μειωθεί η ποινή της Μάξγουελ. Τρεις από τις κατηγορίες αφορούσαν ουσιαστικά το ίδιο αδίκημα, σημείωσε η δικαστής, επομένως επικύρωσε μόνο μία από αυτές.

Η ποινή θα ανακοινωθεί στις 28 Ιουνίου και είναι αντιμέτωπη με φυλάκιση έως 50 ετών σε ομοσπονδιακή φυλακή. Προηγουμένως ήταν αντιμέτωπη με μέγιστη ποινή 65 ετών. Η απόφαση της Νέιθαν έρχεται περίπου ένα μήνα αφότου αρνήθηκε το αίτημα της Μάξγουελ για νέα δίκη. Ήταν κάτι που είχαν ζητήσει επανειλημμένα οι δικηγόροι της 60χρονης, έπειτα από δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ένορκος στην υπόθεση δεν αποκάλυψε ότι είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση ως παιδί. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters, Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM