Γκάμπριελ κατά Τραμπ: «Νεποτισμός» ο διορισμός της Ιβάνκα

Γκάμπριελ κατά Τραμπ: «Νεποτισμός» ο διορισμός της Ιβάνκα Facebook Twitter
0

Βολές κατά του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με αφορμή το διορισμό της κόρης του Ιβάνκα στο Λευκό Οίκο εξαπέλυσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, κάνοντας λόγο για μια μορφή «νεποτισμού».

«Για μένα υπάρχουν πράγματα που παραμένουν περίεργα, όπως για παράδειγμα η επίσκεψη της κόρης του στη Γερμανία που αντιμετωπίσθηκε ουσιαστικά σαν ένα κοσμικό γεγονός, ενώ το μίγμα της πολιτικής με την οικογένεια και τις επιχειρήσεις θυμίζει μάλλον νεποτισμό και στη χώρα μας θα ήταν αδιανόητο», δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα από τον όμιλο του γερμανικού περιφερειακού Τύπου «Funke».

Ο Γκάμπριελ αναφερόταν στην άφιξη στο Βερολίνο στην αρχή αυτής της εβδομάδας της Ιβάνκα Τραμπ, η οποία είναι πλέον σύμβουλος του πατέρα της στον Λευκό Οίκο, για να συμμετάσχει σε μια συζήτηση για τη θέση των γυναικών στην οικονομία έπειτα από πρόσκληση της συντηρητικής καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

«Αυτό εξακολουθεί να με ανησυχεί, όταν μέλη της οικογένειας, τα οποία ουδέποτε έχουν εκλεγεί, καταφθάνουν ξαφνικά ως επίσημοι φιλοξενούμενοι του κράτους και αντιμετωπίζονται στην πράξη σαν να αποτελούσαν μέρος μιας βασιλικής οικογένειας», πρόσθεσε ο Γκάμπριελ, γνωστός για τις αιχμηρές τοποθετήσεις του.

Ωστόσο ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών διατύπωσε την άποψη πως, έπειτα από τις πρώτες 100 ημέρες του Αμερικανού προέδρου στην εξουσία, η κατάσταση «έχει βελτιωθεί» έπειτα από ένα ανησυχητικό ξεκίνημα, αλλά «δεν είναι ακόμη καλή».

Με πιο διπλωματικό τρόπο, η Γερμανίδα καγκελάριος δηλώνει σε άλλη συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα από τον εκδοτικό όμιλο Madsack, πως «έχει αναπτύξει μια καλή σχέση εργασίας» με τον Ντόναλντ Τραμπ, «κάτι που σαφώς δεν αποκλείει την ύπαρξη διαφορετικών απόψεων».

Οι δύο ηγέτες έχουν διαφορές, ιδιαίτερα όσον αφορά τις στρατιωτικές δαπάνες στους κόλπους το ΝΑΤΟ ή το εμπόριο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί με μέτρα προστατευτισμού, ιδιαίτερα έναντι χωρών όπως η Γερμανία. Απαντώντας, η Άνγκελα Μέρκελ τόνισε πως «δεν αποκλείει να ξαναρχίσουν μια μέρα οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για μια συνθήκη ελεύθερων συναλλαγών». Σήμερα βρίσκονται σε νεκρό σημείο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Διεθνή / «Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, ο πρωθυπουργός του νησιού ξεκαθάρισε ότι η Γροιλανδία δεν πρόκειται «ούτε να ανήκει ούτε να κυβερνηθεί» από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΦΑΡΑΧ ΠΑΧΛΑΒΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Ιράν: Η πρώην αυτοκράτειρα Φαράχ Παχλαβί καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν με τους διαδηλωτές

Τους προέτρεψε να ενωθούν με το κίνημα διαμαρτυρίας «πριν να είναι πολύ αργά», υποστηρίζοντας ότι καμία εξουσία και κανένα προνόμιο δεν δικαιολογούν αιματοχυσία
THE LIFO TEAM