Γιατί οι δασμοί του Τραμπ στην Κίνα αυξάνουν την τιμή της Barbie

Γιατί οι δασμοί του Τραμπ στην Κίνα αυξάνουν την τιμή της Barbie Facebook Twitter
0

Οι δασμοί που επέβαλλε ο Ντόναλντ Τραμπ στην Κίνα οδηγούν σε αύξηση των τιμών της δημοφιλούς κούκλας Barbie, καθώς η κατασκευάστρια εταιρεία Mattel, ανακοίνωσε το ενδεχόμενο αυτό.

Ο γίγαντας κατασκευής παιχνιδιών Mattel λέει ότι ενδέχεται να αυξήσει τις τιμές στις ΗΠΑ για να αντισταθμίσει τον αντίκτυπο των δασμών του Ντόναλντ Τραμπ. Η ανακοίνωση έρχεται αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ επέβαλε δασμούς 10% σε όλες τις εισαγωγές από την Κίνα, όπου βασίζεται λίγο λιγότερο από το 40% της παραγωγής της εταιρείας.

Γιατί οι δασμοί του Τραμπ στην Κίνα αυξάνουν την τιμή της Barbie Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA

Εκτός από τις πιθανές αυξήσεις των τιμών, ο κατασκευαστής της Barbie και των παιχνιδιών αυτοκινήτων Hot Wheels λέει ότι πιθανώς θα χρειαστεί να εφαρμόσει αλλαγές στην αλυσίδα εφοδιασμού της. 

Καταναλωτικοί και επιχειρηματικοί όμιλοι στις ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει ότι οι δασμοί μπορεί να διαταράξουν τις αλυσίδες εφοδιασμού και να οδηγήσουν σε υψηλότερες τιμές. «Πρόκειται για τον αναμενόμενο αντίκτυπο των νέων δασμών στις ΗΠΑ… που ανακοινώθηκαν την 1η Φεβρουαρίου και τις μετριαστικές ενέργειες που σκοπεύουμε να λάβουμε, συμπεριλαμβανομένης της μόχλευσης της ισχύος της αλυσίδας εφοδιασμού μας και της πιθανής τιμολόγησης», ανέφερε η Mattel στην τριμηνιαία έκθεσή της.

Η βιομηχανία παιχνιδιών αντιμετωπίζει χαμηλότερες πωλήσεις το 2024, καθώς το υψηλότερο κόστος ζωής σήμαινε ότι οι αγοραστές είχαν λιγότερα μετρητά να ξοδέψουν σε παιχνίδια.

Παρόλα αυτά, οι μετοχές της Mattel εκτινάχθηκαν κατά 10% στις εκτεταμένες συναλλαγές στη Νέα Υόρκη, αφού η εταιρεία προέβλεψε υψηλότερα κέρδη για το επόμενο έτος από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές της Wall Street.

Το Σαββατοκύριακο, ένας επικεφαλής στο Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ, Τζον Μέρφι, είπε ότι οι νέοι δασμοί του Τραμπ θα «αυξήσει τις τιμές για τις αμερικανικές οικογένειες και θα ανατρέψει τις αλυσίδες εφοδιασμού». Αυτή την εβδομάδα, ο Τραμπ πήρε πίσω τα σχέδια για την επιβολή δασμών 25% στις εισαγωγές από τον Καναδά και το Μεξικό, αλλά προχώρησε σε επιπρόσθετη εισφορά 10% στα κινεζικά προϊόντα.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ειδήσεις / Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγός του, Ράμα Ντουάτζι, θα παραστούν στο φετινό Met Gala. Η απόφασή του έρχεται σε μια στιγμή που ο Μαμντάνι επιμένει δημόσια στο κόστος ζωής και στη φορολόγηση των πολύ πλούσιων.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΓΚΑΛΟΠ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΔΡΕΣ

Διεθνή / Gallup: Η αύξηση της θρησκευτικότητας στους νέους άνδρες αλλάζει τις ισορροπίες μεταξύ των φύλων

Στις ΗΠΑ, το 42% των ανδρών ηλικίας 18 έως 29 ετών δηλώνει ότι η θρησκεία είναι «πολύ σημαντική» για τους ίδιους, ποσοστό αυξημένο αισθητά από το 28% που καταγραφόταν το 2022-2023
THE LIFO TEAM
ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ Χ XCHAT

Διεθνή / Έλον Μασκ: Η X λανσάρει το XChat, μία αυτόνομη εφαρμογή μηνυμάτων

Η εφαρμογή περιλαμβάνει λειτουργίες που εστιάζουν στην ιδιωτικότητα, όπως η δυνατότητα απενεργοποίησης των στιγμιότυπων οθόνης και η αποστολή μηνυμάτων που διαγράφονται αυτόματα μέσα σε λίγα λεπτά
THE LIFO TEAM
ΝΑΠΟΛΗ ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ

Διεθνή / Νάπολη: Ένοπλοι ληστές κράτησαν 25 ομήρους σε τράπεζα - Διέφυγαν μέσω υπόγειας σήραγγας

Παρόμοια ληστεία είχε σημειωθεί το 2020 σε υποκατάστημα της Crédit Agricole στο Milan, όπου οι δράστες χρησιμοποίησαν επίσης το αποχετευτικό δίκτυο για να αποκτήσουν πρόσβαση και να διαφύγουν
THE LIFO TEAM