Γιατί οι δασμοί του Τραμπ στην Κίνα αυξάνουν την τιμή της Barbie

Γιατί οι δασμοί του Τραμπ στην Κίνα αυξάνουν την τιμή της Barbie Facebook Twitter
0

Οι δασμοί που επέβαλλε ο Ντόναλντ Τραμπ στην Κίνα οδηγούν σε αύξηση των τιμών της δημοφιλούς κούκλας Barbie, καθώς η κατασκευάστρια εταιρεία Mattel, ανακοίνωσε το ενδεχόμενο αυτό.

Ο γίγαντας κατασκευής παιχνιδιών Mattel λέει ότι ενδέχεται να αυξήσει τις τιμές στις ΗΠΑ για να αντισταθμίσει τον αντίκτυπο των δασμών του Ντόναλντ Τραμπ. Η ανακοίνωση έρχεται αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ επέβαλε δασμούς 10% σε όλες τις εισαγωγές από την Κίνα, όπου βασίζεται λίγο λιγότερο από το 40% της παραγωγής της εταιρείας.

Γιατί οι δασμοί του Τραμπ στην Κίνα αυξάνουν την τιμή της Barbie Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA

Εκτός από τις πιθανές αυξήσεις των τιμών, ο κατασκευαστής της Barbie και των παιχνιδιών αυτοκινήτων Hot Wheels λέει ότι πιθανώς θα χρειαστεί να εφαρμόσει αλλαγές στην αλυσίδα εφοδιασμού της. 

Καταναλωτικοί και επιχειρηματικοί όμιλοι στις ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει ότι οι δασμοί μπορεί να διαταράξουν τις αλυσίδες εφοδιασμού και να οδηγήσουν σε υψηλότερες τιμές. «Πρόκειται για τον αναμενόμενο αντίκτυπο των νέων δασμών στις ΗΠΑ… που ανακοινώθηκαν την 1η Φεβρουαρίου και τις μετριαστικές ενέργειες που σκοπεύουμε να λάβουμε, συμπεριλαμβανομένης της μόχλευσης της ισχύος της αλυσίδας εφοδιασμού μας και της πιθανής τιμολόγησης», ανέφερε η Mattel στην τριμηνιαία έκθεσή της.

Η βιομηχανία παιχνιδιών αντιμετωπίζει χαμηλότερες πωλήσεις το 2024, καθώς το υψηλότερο κόστος ζωής σήμαινε ότι οι αγοραστές είχαν λιγότερα μετρητά να ξοδέψουν σε παιχνίδια.

Παρόλα αυτά, οι μετοχές της Mattel εκτινάχθηκαν κατά 10% στις εκτεταμένες συναλλαγές στη Νέα Υόρκη, αφού η εταιρεία προέβλεψε υψηλότερα κέρδη για το επόμενο έτος από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές της Wall Street.

Το Σαββατοκύριακο, ένας επικεφαλής στο Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ, Τζον Μέρφι, είπε ότι οι νέοι δασμοί του Τραμπ θα «αυξήσει τις τιμές για τις αμερικανικές οικογένειες και θα ανατρέψει τις αλυσίδες εφοδιασμού». Αυτή την εβδομάδα, ο Τραμπ πήρε πίσω τα σχέδια για την επιβολή δασμών 25% στις εισαγωγές από τον Καναδά και το Μεξικό, αλλά προχώρησε σε επιπρόσθετη εισφορά 10% στα κινεζικά προϊόντα.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Τον Απρίλιο στην Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ετοιμάζει ταξίδι στην Κίνα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Σι Τζινπίνγκ να επαναλαμβάνει ότι η Κίνα στηρίζει όλες τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην ειρήνη
LIFO NEWSROOM
«Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Διεθνή / «Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου σχολιάζουν το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, με κάποιους να το απορρίπτουν πλήρως και άλλους να δηλώνουν πως «είναι ώρα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε ένα πράγμα»
LIFO NEWSROOM
Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Διεθνή / Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Ο Άντριου στερήθηκε τους βασιλικούς του τίτλους και τις τιμητικές διακρίσεις τον περασμένο μήνα, καθώς η βασιλική οικογένεια προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις επικρίσεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM