Η Tesco αφαιρεί την σήμανση «Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από...» σε ακόμη 116 προϊόντα φρούτων και λαχανικών, σύμφωνα με την εταιρία η κίνηση έγινε για να βοηθήσει τους καταναλωτές να μειώσουν τα απορρίμματα τροφίμων.

 

Τον Μάιο, η Tesco είχε αφαιρέσει την συγκεκριμένη σήμανση σε 70 προ συσκευασμένα προϊόντα φρέσκων τροφίμων.

 

Μεταξύ των προϊόντων που προστίθενται στη λίστα πλέον είναι τα μήλα, τα πορτοκάλια, τα λάχανα και τα σπαράγγια.


Η Tesco δήλωσε ότι υπάρχει έρευνα που έδειξε ότι η αφαίρεση της σήμανσης βοήθησε τους καταναλωτές να κρατήσουν «άριστα καλό φαγητό» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

 

Τα σούπερ μάρκετ της εταιρείας χρησιμοποιούν ειδικά εκπτωτικά αυτοκόλλητα, τα οποία υποδηλώνουν ότι σε συγκεκριμένα προϊόντα μειώθηκαν οι τιμές, συνήθως επειδή πρόκειται για προϊόντα που λήγουν και που δεν βρίσκονται σε απόλυτα καλή κατάσταση.


Οι εργαζόμενοι της Tesco θα χρησιμοποιήσουν τη δική τους κρίση για να αποφασίσουν πότε θα επικολλούν στα προϊόντα τα εκπτωτικά αυτοκόλλητα, δήλωσε η εταιρία σούπερ μάρκετ.


Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ενημέρωσης για τα Τρόφιμα (EUFIC) στα είδη τροφίμων που έχουν σήμανση «Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από» συμπεριλαμβάνονται και τα κονσερβοποιημένα, τα αποξηραμένα και τα κατεψυγμένα τρόφιμα.


Η Tesco θα διατηρήσει ίδια την σήμανση των νωπών προϊόντων όπως το κρέας, τα ψάρια, τα γαλακτοκομικά προϊόντα ή τα πουλερικά.

 

Συγκεκριμένα έχουν σήμανση «ανάλωση έως» κάτι που δηλώνει ότι το προϊόν δεν είναι ασφαλές να καταναλωθεί μετά την καθορισμένη ημερομηνία.

 

Με πληροφορίες από BBC & EUFIC