Γιατί δεν υπάρχει πιθανότητα συμφιλίωσης ανάμεσα σε πρίγκιπα Ουίλιαμ και πρίγκιπα Χάρι

«Ψυχρό» είναι πλέον το κλίμα ανάμεσα σε πρίγκίπα Ουίλιαμ και πρίγκιπα Χάρι Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον έχουν «βγάλει από το μυαλό τους» το ενδεχόμενο επανασύνδεσης τόσο με τη Μέγκαν Μαρκλ όσο και με τον πρίγκιπα Χάρι.

Τουλάχιστον, αυτό δηλώνει η πρώην βασιλική ανταποκρίτρια του BBC, Τζένι Μποντ. Πρόσθεσε μάλιστα, ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον είχε προσπαθήσει να γεφυρώσει το χάσμα στη κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου τον Απρίλιο του 2021, αλλά μετά από έναν «έντονο καβγά» με τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ έγινε ξεκάθαρο ότι αυτό δεν ήταν δυνατό.

«Έρχεται μια στιγμή που πρέπει να αποδεχτείς ότι οι ευτυχισμένες οικογένειες δεν είναι ένα παιχνίδι που όλοι μπορούν να παίξουν» δήλωσε στο περιοδικό OK. «Η Κέιτ έχει πληγωθεί και προσβληθεί από πράγματα που έχουν πει ο Χάρι και η Μέγκαν, αλλά μαζί με τον Ουίλιαμ είναι μια πολύ δυνατή ομάδα και υποψιάζομαι ότι, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως η ρήξη με τον Χάρι δεν μπορεί να διορθωθεί στο προσεχές μέλλον. Έχουν βγάλει από το μυαλό τους αυτό το ενδεχόμενο και αποφάσισαν να συνεχίσουν τη ζωή τους».

Η κρίση στη σχέση των δύο αδελφών ξεκίνησε το 2019, όταν επιβεβαίωσαν ότι είχαν πάρει «διαφορετικούς δρόμους» και επιδεινώθηκε τον Ιανουάριο του 2020 με την παραίτηση του Χάρι και της Mέγκαν από τα πριγκιπικά τους καθήκοντά και τη μετεγκατάστασή τους στις ΗΠΑ.

Η δημοσιογράφος ανέφερε επίσης ότι είναι σίγουρη πως το ζευγάρι «υποστηρίζει πολύ ο ένας τον άλλον και ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας είναι η πιο δυνατή πηγή ενθάρρυνσης για τον Ουίλιαμ».

Πρίγκιπας Χάρι: Αρνήθηκαν να μείνει στο κάστρο του Ουίνδσορ

Ένα άλλο περιστατικό που δείχνει τη ψυχρότητα των σχέσεών τους ήταν όταν τις προηγούμενες ημέρες ο πρίγκιπας Χάρι φέρεται να ζήτησε ένα δωμάτιο στο κάστρο του Ουίνδσορ κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Λονδίνο και να του το αρνήθηκαν.

Μάλιστα όπως αναφέρει η Telegraph η δικαιολογία για την άρνηση στον πρίγκιπα Χάρι ήταν πως θα έπρεπε να είχε ειδοποιήσει εγκαίρως για την πρόθεσή του να επισκεφθεί το βασιλικό κτήμα.

Ο δούκας του Σάσεξ βρέθηκε στο Λονδίνο για τα WellChild Awards, μια ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση που φέτος συνέπεσε με την παραμονή της πρώτης επετείου του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ Β'. Αφού διαπίστωσε ότι θα ήταν αδύνατο να δει τον πατέρα του λόγω των υποχρεώσεων του βασιλιά, ο πρίγκιπας Χάρι ζήτησε αν μπορούσε να μείνει στο Κάστρο του Ουίνδσορ. Κάτι τέτοιο θα του επέτρεπε να επισκεφθεί εύκολα τον τόπο ανάπαυσης της γιαγιάς του στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Ουίνδσορ, την επόμενη ημέρα, κάτι που επίσης ζήτησε να κάνει.

Όπως αναφέρει η Telegraph η άρνηση σημαίνει ότι το ζευγάρι Χάρι-Μέγκαν «είναι "άστεγοι" όταν βρίσκονται στο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου και πρέπει να ζητήσουν άδεια από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για να μείνουν σε ένα από τα βασιλικά κτήματα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Telegraph

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Διεθνή / Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Το γεγονός έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για το Φεστιβάλ Καννών, το οποίο διανύει την πιο πυκνή φάση του με πολυαναμενόμενες προβολές, συνεντεύξεις τύπου και επίσημες παρουσιάσεις να έχουν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο
LIFO NEWSROOM
Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Διεθνή / Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Τουλάχιστον 10 οι διαγνώσεις μέχρι στιγμής - Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν δύο οικογένειες, ανεξάρτητα μεταξύ τους, επικοινώνησαν με τις κλινικές γονιμότητας αφού τα παιδιά τους διαγνώστηκαν με καρκίνο
LIFO NEWSROOM
Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

LiFO politics / Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

Ο Σωτήρης Ρούσσος, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με ειδίκευση σε θέματα Εγγύς και Μέσης Ανατολής, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το παλαιστινιακό αδιέξοδο, τους στόχους του Ισραήλ και τις κινήσεις του Τραμπ στην περιοχή.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ