Γερμανικά ΜΜΕ: 54,08 ευρώ για κάθε εμβόλιο ζητούσαν αρχικά Pfizer και BioNTech από την ΕΕ

Γερμανικά ΜΜΕ: 54,08 ευρώ για κάθε εμβόλιο ζητούσαν αρχικά Pfizer και BioNTech από την ΕΕ Facebook Twitter
EPA
0

Τιμή 54,08 ευρώ για κάθε δόση του εμβολίου τους για τον κορωνοϊό ζήτησαν αρχικά οι εταιρείες Pfizer και BioNTech από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ.

Αυτή ήταν η αρχική πρόταση των εταιρειών τον Ιούνιο του 2020, σύμφωνα με εμπιστευτικό έγγραφο που επικαλούνται η Sueddeutsche Zeitung και οι δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί NDR και WDR. Με αυτή την τιμή, η ΕΕ θα καλούνταν να πληρώσει περίπου 27 δισεκατομμύρια για 500 εκατ. εμβόλια αυτών των εταιρειών. Έτσι, το εμβόλιο που ανέπτυξαν η Pfizer και η BioNTech θα ήταν 20 φορές πιο ακριβό από εκείνο της AstraZeneca.

Οι δύο εταιρείες και η ΕΕ κατάφεραν τελικά να φτάσουν σε συμφωνία τον Νοέμβριο, στα 15,50 ευρώ ανά εμβόλιο, τιμή περίπου ίδια με αυτή που καταβάλλουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ.

«Θεωρώ την τιμή μη σοβαρή. Βλέπω σε αυτή μια προσπάθεια για κέρδος, η οποία στην τωρινή κατάσταση της πανδημίας δεν δικαιολογείται με κανέναν τρόπο. Πιστεύω ότι δικαίως δίστασε η ΕΕ με μια τόσο υψηλή τιμή», δήλωσε στη Sueddeutsche Zeitung ο επικεφαλής της επιτροπής για τα φάρμακα του γερμανικού Ιατρικού Συλλόγου, Βολφ Ντίτερ Λούντβιχ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM
CLOUDFLARE ΒΛΑΒΗ

Διεθνή / Cloudflare: Η εταιρεία επικαλείται «ασυνήθιστη υψηλή κίνηση» για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ειδικοί, μιλώντας για τη βλάβη στην Cloudflare, σημειώνουν ότι όταν ένας μόνο «κομβικός» πάροχος έχει πρόβλημα, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές διακοπές σε δεκάδες υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM