Γερμανία: Τιμά τη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στους Ολυμπιακούς του Μονάχου

Γερμανία: Τιμά τη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στους Ολυμπιακούς του Μονάχου Facebook Twitter
0

Σαράντα χρόνια μετά από το τρομοκρατικό χτύπημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972 όταν 11 Ισραηλινοί αθλητές έχασαν τη ζωή τους από Παλαιστίνιους, μέλη της οργάνωσης «Μαύρος Σεπτέμβρης», διοργανώθηκε εκδήλωση στη μνήμη των θυμάτων.

Περίπου 500 εκπρόσωποι του πολιτικού και αθλητικού κόσμου βρέθηκαν στην εκδήλωση, μεταξύ των οποίων και ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χανς-Πέτερ Φρίντριχ.

Το ισραηλινό προξενείο στο Μόναχο ανακοίνωσε πως στη Γερμανία ταξιδεύουν οι επτά επιζώντες του δράματος, συγγενείς των θυμάτων.

Στην περιοχή της Βαυαρίας οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες στα δημόσια κτίρια και φωτογραφίες των προσώπων των έντεκα θυμάτων αναρτήθηκαν στον παλιό πύργο ελέγχου του αεροδρομίου της βάσης.

Τα ξημερώματα της 5ης Σεπτεμβρίου 1972 οκτώ μέλη της παλαιστινιακής οργάνωσης «Μαύρος Σεπτέμβρης» εισέβαλαν σε διαμέρισμα όπου διέμεναν μέλη της ισραηλινής αντιπροσωπείας στο Ολυμπιακό Χωριό και σκότωσαν δύο αθλητές, ενώ κράτησαν και εννέα ομήρους, ελπίζοντας να τους ανταλλάξουν με 232 Παλαιστίνιους αιχμαλώτους.

Η επιχείρηση σωτηρίας τους που οργάνωσαν οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας δεν είχε αίσιο τέλος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

«Η πόρτα μπορεί να άνοιξε για πιθανή εκ νέου κράτηση στο μέλλον, αλλά αυτό δεν σταματά τη δέσμευσή μας στην Παλαιστίνη, στη Δικαιοσύνη και τη λογοδοσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χαλίλ
THE LIFO TEAM
Ισπανία:

Διεθνή / Ισπανία: Μετεωρολόγοι πέφτουν θύματα μίας αυξανόμενης «ρητορικής μίσους», αποκαλύπτει έρευνα

Η υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι οι επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν την αντίληψη για τη μετεωρολογία και υποτιμούν το έργο των επιστημόνων
THE LIFO TEAM
ΕΛΒΕΤΙΑ CRANS MONTANA ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ

Διεθνή / Ελβετία: H υπάλληλος του μπαρ που φέρεται να κρατούσε τα βεγγαλικά δεν γνώριζε τους κινδύνους, αναφέρει η οικογένειά της

Υπενθυμίζεται ότι οι Γάλλοι ιδιοκτήτες του μπαρ κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σωματική βλάβη εξ αμελείας και εμπρησμό εξ αμελείας
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM