Γερμανία: Σε εξέλιξη «πρωτοφανής» κυβερνοεπίθεση από Ρώσους χάκερς

Γερμανία: Σε εξέλιξη «πρωτοφανής» κυβερνοεπίθεση από Ρώσους χάκερς Facebook Twitter
EPA
0

Οι γερμανικές αρχές παραδέχθηκαν πως μία «πρωτοφανής» κυβερνοεπίθεση εναντίον σέρβερ της γερμανικής κυβέρνησης, βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και οι δράστες πρέπει να αναζητηθούν στη Ρωσία.


Αυτή είναι μια «κυβερνοεπίθεση, προηγμένη από τεχνικής άποψης και σχεδιασμένη για μεγάλο διάστημα», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ.

Αυτό το «σοβαρό γεγονός επιβεβαιώνει αυτό που ήδη γνωρίζαμε: διάφορα μέρη απειλούν, με διαφορετικά κίνητρα, την κυβερνοασφάλεια μας», τόνισε.


«Είναι μια πραγματική κυβερνοεπίθεση σε έξλιξη με στόχο ένα κομμάτι της κυβέρνησης. Είναι μια διαδικασία που είναι σε εξέλιξη», δήλωσε ο Άρμιν Σούστερ, μέλος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), του κόμματος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, έπειτα μια έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής ελέγχου των μυστικών υπηρεσιών στην Μπούντεσταγκ.


Βουλευτές και η κυβέρνηση αρνήθηκαν να δώσουν περαιτέρω λεπτομέρειες για να μη θέσουν σε κίνδυνο τις προσπάθειες των αρχών να εντοπίσουν τους δράστες.


«Δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε πλήρως την έκταση της ζημιάς, θα ήταν πρόωρο», σημείωσε ο Σούστερ, προσθέτοντας ότι η «παραβίαση της ασφάλειας είναι από μόνη της σημαντικά σοβαρή»


Ο Γερμανός υφυπουργός Εσωτερικών, Όλε Σρέντερ καθησύχασε, από την πλευρά του, ότι η κυβερνοεπίθεση έχει «τεθεί υπό έλεγχο». «Κατορθώσαμε (...) να περιορίσουμε και να θέσουμε υπό έλεγχο αυτή την επίθεση», τόνισε στον όμιλο εφημερίδων RND.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται σήμερα το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, μια ρωσική οργάνωση κυβερνοπειρατών, γνωστή ως Snake, θεωρείται ότι κρύβεται πίσω από την επίθεση σε διακομιστές (servers) της κυβέρνησης.


Χθες το γερμανικό πρακτορείο είχε επικαλεστεί πηγές ασφαλείας που τόνισαν ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται η ρωσική οργάνωση κυβερνοπειρατών APT28 γνωστή και ως Fancy Bear, που χάκαρε τα συστήματα των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας της Γερμανίας και υπηρεσιών της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης, και απέσπασε δεδομένα.


Γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας ανακάλυψαν τις κυβερνοεπιθέσεις τον Δεκέμβριο και προσπαθούσαν να καθορίσουν πόσο μακριά θα μπορούσε η οργάνωση να διεισδύσει στα κυβερνητικά δίκτυα. Η κυβερνοεπίθεση διήρκησε πιθανώς παραπάνω από ένα χρόνο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΟΚΟ ΣΥΚΛΟΣ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΘΑΝΑΤΩΣΗ

Διεθνή / Μαρόκο: Καταγγελίες για μαζικές θανατώσεις αδέσποτων ενόψει του Μουντιάλ 2030

Φιλοζωικές οργανώσεις και κάτοικοι μιλούν για επιχειρήσεις «εκκαθάρισης» που περιλάμβαναν βίαιες συλλήψεις ζώων, δηλητηριάσεις και, σε ορισμένες περιπτώσεις, πυροβολισμούς
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Αυξάνεται η πίεση να ερευνηθεί για trafficking - Φέρεται να έφερνε γυναίκες στο Μπάκιγχαμ

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Αυξάνεται η πίεση να ερευνηθεί για trafficking - Φέρεται να έφερνε γυναίκες στο Μπάκιγχαμ

Υπάρχουν καταγγελίες ότι γυναίκες μεταφέρονταν στη Βρετανία με το ιδιωτικό τζετ του Τζέφρι Έπσταϊν και στη συνέχεια εισέρχονταν κρυφά στο Μπάκιγχαμ
THE LIFO TEAM
Η καταιγίδα Νιλς σαρώνει τη δυτική Ευρώπη - Νεκροί και μεγάλες καταστροφές σε Γαλλία και Ισπανία

Διεθνή / Η καταιγίδα Νιλς σαρώνει τη δυτική Ευρώπη - Νεκροί και μεγάλες καταστροφές σε Γαλλία και Ισπανία

Θυελλώδεις άνεμοι και καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν ακυρώσεις πτήσεων, δρομολογίων τρένων και πλοίων - Πλημμυρισμένοι δρόμοι και εκτεταμένες διακοπές ρεύματος
THE LIFO TEAM
Τραμπ: «Είχε σχέση με τον "Βασιλιά των Λιονταριών"» - Επιμένει για το βίντεο με τους Ομπάμα παρά τις αντιδράσεις

Διεθνή / Τραμπ: «Είχε σχέση με τον "Βασιλιά των Λιονταριών"» - Επιμένει για το βίντεο με τους Ομπάμα παρά τις αντιδράσεις

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος κατηγόρησε συνεργάτη του για το βίντεο που απεικόνιζε τους Ομπάμα ως πιθήκους, επιμένει ότι το βίντεο δεν αποτελεί πρόβλημα
THE LIFO TEAM
ΔΥΣΗ ΠΟΛΕΜΟΣ Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Politico: Οι χώρες της Δύσης «βλέπουν να πλησιάζει» ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος

Η ανησυχία για έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο εντείνεται στις χώρες της Δύσης, με τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Καναδά να θεωρούν πλέον πιθανό το ξέσπασμα μιας μεγάλης διεθνούς σύγκρουσης μέσα στην επόμενη πενταετία
THE LIFO TEAM