Γερμανία: Περισσότερο από το αναμενόμενο μειώθηκε ο αριθμός των ανέργων στη χώρα τον Οκτώβριο

Γερμανία: Περισσότερο από το αναμενόμενο μειώθηκε ο αριθμός των ανέργων στη χώρα τον Οκτώβριο Facebook Twitter
0

Λίγο περισσότερο από το αναμενόμενο μειώθηκε ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, αντανακλώντας την ισχύ μιας αγοράς εργασίας που συνεχίζει να δημιουργεί θέσεις απασχόλησης και να στηρίζει την ανοδική πορεία της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδιακής υπηρεσίας εργασίας, ο αριθμός των ανέργων, σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους, μειώθηκε κατά 11.000 στα 2,495 εκατομμύρια. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να μειωθεί κατά 10.000.«Η θετική εξέλιξη στην αγορά απασχόλησης συνεχίζεται», δήλωσε σε ανακοίνωση ο Ντέτλεφ Σίλε, επικεφαλής της υπηρεσίας εργασίας. «Η ισχυρή ανοδική πορεία το φθινόπωρο οδήγησε σε μεγαλύτερη της συνηθισμένης μείωση της ανεργίας και της υποαπασχόλησης».


Η υγιής αγορά εργασίας αναμένεται να συνεχίσει να στηρίζει τον αναπτυξιακό κύκλο στη Γερμανία, στον οποίο βασική κινητήρια δύναμη είναι η κατανάλωση, συνεισφέροντας στην αύξηση των φορολογικών εσόδων που θα δώσει στην επόμενη κυβέρνηση το δημοσιονομικό περιθώριο για να ενισχύσει τις επενδύσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Διεθνή / Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Τον προηγούμενο μήνα, η Χάνα Γκουτιέρες Ριντ, υπεύθυνη για τα όπλα στα γυρίσματα της ταινίας, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών για ανθρωποκτονία εξ αμελεία
NEWSROOM