Γερμανία: Πέντε χρόνια φυλακή σε 94χρονο SS για τις δολοφονίες 170 χιλ. ανθρώπων στο Άουσβιτς

Γερμανία: Πέντε χρόνια φυλακή σε 94χρονο SS για τις δολοφονίες 170 χιλ. ανθρώπων στο Άουσβιτς Facebook Twitter
Φωτό: Reuters
2

Σε πέντε χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο 94χρονος, πρώην μέλος των SS Reinhold Hanning , για τις δολοφονίες 170 χιλιάδων ανθρώπων στο κολαστήριο των ναζί.

Ο Hanning  που υπηρετούσε ως φρουρά, το 1943 και 1944 στο ναζιστικό στρατόπεδο θανάτου του Άουσβιτς άκουσε την ποινή καθισμένος σε μια αναπηρική καρέκλα, με το κεφάλι σκυμμένο, περιβαλλόμενος από αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Προηγουμένως είχε ζητήσει συγγνώμη, εξομολογούμενος την ντροπή του που είχε «συμμετάσχει σε έναν τέτοιο εφιάλτη» και που είδε «να συμβαίνει όλο αυτό το κακό και η αδικία μπροστά στα μάτια του χωρίς να έχει παρέμβει».

Σε ανακοίνωση του 25 σελίδων ανέφερε τις εμπειρίες του από το Άουσβιτς που όπως είπε,  έχουν στοιχειώσει όλη του τη ζωή . «Ποτέ δεν μπορούσα να μιλήσω γι 'αυτό με κανέναν, συμπεριλαμβανομένης της συζύγου, των παιδιών και των εγγονιών μου…Ήξερα ότι πολλοί άνθρωποι που έφτασαν  με το τρένο είχαν σκοτωθεί, δηλητηριάστηκαν με αέρια και κάηκαν…μύρισα την οσμή της αποτέφρωσης», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η υπεράσπιση του είχε ζητήσει πάντως να αθωωθεί, « λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων που δείχνουν την άμεση συμμετοχή του κατηγορουμένου σε αυτά τα εγκλήματα».

Δύο ακόμη πρώην φρουροί στο Άουσβιτς, είχαν κλητευθεί φέτος, αλλά ανεστάλη η διαδικασία για έναν από αυτούς για ιατρικούς λόγους ενώ ο δεύτερος κατηγορούμενος πέθανε μία εβδομάδα πριν καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ