Γερμανία: Ιρακινός επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί κατά τη διάρκεια διαδήλωσης

Γερμανία: Ιρακινός επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί κατά τη διάρκεια διαδήλωσης Facebook Twitter
0

Ένας άνδρας επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί κατά τη διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο Μόναχο, με αφορμή τη Διάσκεψη για την Ασφάλεια που φιλοξενείται στην πόλη.

Ειδικότερα, περίπου 3.000 άτομα είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο του Μονάχου, που διαμαρτύρονταν για την παρουσία των πολιτικών που συμμετείχαν στην Διάσκεψη, όταν ένας 50χρονος άνδρας περιλούστηκε με βενζίνη και άναψε αναπτήρα προκειμένου να αυτοπυρποληθεί.


Στο σημείο βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κατέστη εφικτό να τον αποτρέψουν. Όπως έγινε γνωστό αργότερα, επρόκειτο για μετανάστη από το Ιράκ, ο οποίος ήθελε να στρέψει την προσοχή στην κατάσταση που επικρατεί στην πατρίδα του.

Κατά τα άλλα η σημερινή διαδήλωση εξελίχθηκε ειρηνικά, με τον σχηματισμό ανθρώπινης αλυσίδας από 500 άτομα, ενώ μία ακόμη συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για αύριο, τελευταία ημέρα της Διάσκεψης.

Κατά την διάρκεια της Διάσκεψης για την Ασφάλεια, η οποία συγκεντρώνει περίπου 500 συμμετέχοντες, αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας, επικεφαλής Οργανισμών και ακαδημαϊκούς από όλον τον κόσμο, την περιφρούρηση του κέντρου του Μονάχου έχουν αναλάβει 3.900 αστυνομικοί, ενώ κεντρικοί τομείς της πόλης έχουν αποκλειστεί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρώσοι στρατιώτες ληστεύονται και εξαπατώνται επιστρέφοντας από το μέτωπο στην Ουκρανία

Διεθνή / Ρώσοι στρατιώτες ληστεύονται και εξαπατώνται επιστρέφοντας από το μέτωπο στην Ουκρανία

Παρά τις υποσχέσεις του Πούτιν για ήρωες στρατιώτες, δεκάδες Ρώσοι που πολέμησαν στην Ουκρανία πέφτουν θύματα ληστειών και απάτης από κρατικούς υπαλλήλους και αστυνομικούς, με σημαντικά ποσά μισθών και αποζημιώσεων να χάνονται
LIFO NEWSROOM
Το να σκέφτεσαι έχει καταντήσει πολυτέλεια: Έρμαια των Smartphone οι φτωχότεροι

Διεθνή / Το να σκέφτεσαι έχει καταντήσει πολυτέλεια: Έρμαια των smartphones οι φτωχότεροι

Δημοσιογράφος εξηγεί πώς η ευρεία χρήση smartphones δημιουργεί μια «μετα-αναγνωστική» κουλτούρα, μειώνοντας την ικανότητα βαθιάς σκέψης και ανάγνωσης, ενώ παράλληλα εντείνει κοινωνικές ανισότητες
LIFO NEWSROOM
Οι νέοι ρισκάρουν τη ζωή τους για να βγάλουν την «τέλεια φωτογραφία» για τα social media

Διεθνή / Οι νέοι ρισκάρουν τη ζωή τους για να βγάλουν την «τέλεια φωτογραφία» στα social media

Ομάδες διάσωσης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε όσους ρισκάρουν ακόμη και την ίδια τους τη ζωή, προκειμένου να βρουν τα ειδυλλιακά secret spots των social, μόνο και μόνο για ένα κλικ
LIFO NEWSROOM