Γερμανία: Εξουδετέρωσαν βόμβες του Β' ΠΠ εκεί που θα γίνει το εργοστάσιο της Tesla

Γερμανία: Εξουδετέρωσαν βόμβες του Β' ΠΠ εκεί που θα γίνει το εργοστάσιο της Tesla Facebook Twitter
0

Πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν 7 βόμβες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στον χώρο όπου θα κατασκευαστεί το εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla.

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε απόψε ότι πυροτεχνουργοί κλήθηκαν να εξουδετερώσουν επτά βόμβες που χρονολογούνταν από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και βρέθηκαν στον χώρο όπου μελλοντικά πρόκειται να κατασκευαστεί το πρώτο ευρωπαϊκό εργοστάσιο της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla, κοντά στο Βερολίνο.

Η επιχείρηση εξουδετέρωσης των βομβών ολοκληρώθηκε «χωρίς κανένα πρόβλημα», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας στο πρακτορείο DPA.

Οι βόμβες ήταν σχετικά μικρές και είχαν ριφθεί από αμερικανικά βομβαρδιστικά κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Tesla αγόρασε μια έκταση στο Γκρουνχάιντε, στο ανατολικό Βερολίνο, έναντι 40,9 εκατομμυρίων ευρώ. Το πρώτο εργοστάσιό της στην Ευρώπη προβλέπεται να λειτουργήσει το 2021 και θα παράγει 500.000 οχήματα ετησίως.

Το σχέδιο ωστόσο έχει επικριθεί επειδή η μονάδα θα βρίσκεται σε μια δασώδη περιοχή. Η αποδάσωση θα μπορούσε να βλάψει τα άγρια ζώα αλλά και τις πηγές πόσιμου ύδατος. Ο ιδιοκτήτης της Tesla, Έλον Μασκ, σημείωσε ωστόσο ότι η περιοχή αυτή δεν είναι δασική και ότι το εργοστάσιό του δεν θα καταλαμβάνει παρά «μόνο ένα μικρό μέρος της».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΗΠΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΑΣΜΟΙ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ: «Η συμφωνία είναι συμφωνία»

«Η ΕΕ αναμένει από τις ΗΠΑ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους που ορίζονται στην κοινή δήλωση, όπως και η ΕΕ τηρεί τις δικές της δεσμεύσεις», αναφέρει η ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΗΠΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ

Διεθνή / Γαλλία: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών - «Δεν δεχόμαστε μαθήματα σχετικά με την βία»

«Αρνούμαστε οποιαδήποτε εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τον θάνατο του ακροδεξιού Κεντέν Ντεράνκ
THE LIFO TEAM