Γερμανία: Διέρρηξαν το Αρχηγείο της Αστυνομίας και πήραν κειμήλια της Γκεστάπο

Γερμανία: Διέρρηξαν το Αρχηγείο της Αστυνομίας και πήραν κειμήλια της Γκεστάπο Facebook Twitter
0

Ιστορικά κειμήλια από την εποχή της Γκεστάπο εκλάπησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο από διαρρήκτες οι οποίοι κατάφεραν να δράσουν ανενόχλητοι στο αρχηγείο της Αστυνομίας στο Βερολίνο και να φθάσουν ως το Μουσείο της υπηρεσίας που στεγάζεται στις ίδιες εγκαταστάσεις.

 

Μεταξύ των αντικειμένων που αφαίρεσαν οι διαρρήκτες ήταν διακριτικά της Γκεστάπο και ένας Ομοσπονδιακός Σταυρός Ανδρείας, με τον οποίο είχε τιμηθεί ένας πρώην Αρχηγός της Αστυνομίας.

 

Η Αστυνομία επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις επιστρατεύοντας το χιούμορ στην σελίδα της στο Facebook: «Πώς θα το εξηγήσουμε τώρα αυτό στον κόσμο; Θα πρέπει να κανονίσουμε συνάντηση με τους ειδικούς μας επί των διαρρήξεων προκειμένου να δούμε πώς μπορούμε να φυλάξουμε καλύτερα τις εγκαταστάσεις μας», έλεγε η ανάρτηση, η οποία ωστόσο κατέληγε σε πιο σοβαρούς τόνους: «Έχουμε πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας αυτού του προβλήματος και θα αναθεωρήσουμε τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνουμε για το αρχηγείο της Αστυνομίας και το μουσείο». Παραμένει ωστόσο άγνωστο αν η Αστυνομία θα είχε ανακοινώσει το γεγονός, εάν αυτό δεν είχε προηγουμένως διαρρεύσει στην εφημερίδα «Die Welt».

 

Πηγή: απε/μπε

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΗΠΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ

Διεθνή / Γαλλία: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών - «Δεν δεχόμαστε μαθήματα σχετικά με την βία»

«Αρνούμαστε οποιαδήποτε εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τον θάνατο του ακροδεξιού Κεντέν Ντεράνκ
THE LIFO TEAM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Διεθνή / Ουκρανία: Μαζικές ρωσικές επιθέσεις δύο μέρες πριν από την τέταρτη επέτειο της ρωσικής εισβολής

«Ο εχθρός εξαπέλυσε μια ακόμη μαζική επίθεση με πυραύλους και drones σε οικιστικές περιοχές και σε ζωτικής σημασίας υποδομές στην περιοχή», δηλώνει ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής του Κιέβου
THE LIFO TEAM