Γενς Στόλτενμπεργκ: Σε εξέλιξη νέα ρωσική επίθεση, μεγάλης κλίμακας, στην Ουκρανία

Γενς Στόλτενμπεργκ: Σε εξέλιξη μια νέα ρωσική επίθεση στην Ουκρανία Facebook Twitter
Φωτ:EPA
0

Την εκτίμησή του ότι μια νέα μεγάλης κλίμακας ρωσική επίθεση στην Ουκρανία έχει ξεκινήσει, εξέφρασε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. 

«Δεν βλέπουμε κανένα σημάδι ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν προετοιμάζεται για ειρήνη. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι ο ίδιος και η Ρωσία εξακολουθούν να θέλουν να ελέγξουν την Ουκρανία», είπε. «Βλέπουμε πώς στέλνουν περισσότερα στρατεύματα, περισσότερα όπλα, περισσότερες δυνατότητες».

Αναλυτές εκτιμούν ότι η Ρωσία σχεδιάζει μια νέα μεγάλη επίθεση και η Ουκρανία λέει ότι χρειάζεται μαχητικά αεροσκάφη και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για να την αντιμετωπίσει και να ανακαταλάβει εδάφη που ελέγχει η Ρωσία. 

Ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι αναμένει το θέμα της προμήθειας αεροσκαφών να συζητηθεί στην προσεχή διήμερη συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ που θα ξεκινήσει αύριο και στην οποία θα συμμετάσχει ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολεξίι Ρέζνικοφ. 

«Υπάρχει τώρα μια συζήτηση σε εξέλιξη και για το θέμα των αεροσκαφών και αναμένω ότι θα συζητηθεί επίσης αύριο στη συνάντηση στις Βρυξέλλες», τόνισε. Συμπλήρωσε ότι η προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών από χώρες της Συμμαχίας στην Ουκρανία δεν θα μετατρέψει το ΝΑΤΟ σε μέρος του πολέμου. 

Παράλληλα ο γ.γ. του ΝΑΤΟ σημείωσε ότι η Συμμαχία σχεδιάζει να αυξήσει τους στόχους του σε αποθέματα πυρομαχικών, τα οποία εξαντλούνται από τον πόλεμο στην Ουκρανία. 

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία καταναλώνει μια τεράστια ποσότητα πυρομαχικών. Αυτό θέτει υπό πίεση τις αμυντικές μας βιομοντας πως το ΝΑΤΟ στέκεται δίπλα στην Ουκρανία για όσο χρόνο χρειαστεί. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ