Γενοκτονία στη Ρουάντα: Ο Καμπούγκα κέρδισε την έφεση - Θα δικαστεί στην Ολλανδία

Γενοκτονία στη Ρουάντα: Ο Καμπούγκα κέρδισε την έφεση - Θα δικαστεί στην Ολλανδία Facebook Twitter
Ο 85χρονος Φελίσιεν Καμπούγκα είναι ο νούμερο 1 καταζητούμενος για τη γενοκτονία στη Ρουάντα
0

Διεθνές δικαστήριο συμφώνησε να συνεχιστεί η δίκη του Φελίσιεν Καμπούγκα, του νούμερο ένα ύποπτου για τη γενοκτονία στη Ρουάντα, στην Ολλανδία.

Οι δικηγόροι του 85χρονου Καμπούγκα  είχαν υποστηρίξει ότι η συνέχιση της δίκης του στο δικαστήριο του ΟΗΕ στην Τανζανία θα έθετε σε πολύ μεγάλο κίνδυνο την υγεία του.

Ο Φελίσιεν Καμπούγκα, νούμερο 1 καταζητούμενος για τη γενοκτονία στη Ρουάντα, συνελήφθη στο Παρίσι τον περασμένο Μάιο, 26 χρόνια μετά την γενοκτονία.

Ο 84χρονος φυγάς, επιχειρηματίας στο επάγγελμα, ζούσε με ψεύτικο όνομα σε ένα διαμέρισμα στο Asnieres-Sur-Seine, κοντά στο Παρίσι.

Βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους υπόπτους που καταζητούνται για εγκλήματα πολέμου στη Ρουάντα ενώ εναντίον του υπάρχουν καταδικαστικές αποφάσεις 26 ετών από τη διεθνή δικαιοσύνη για εγκλήματα που φέρεται να διαπράχθηκαν κατά τη γενοκτονία στη Ρουάντα το 1994.

Ο γαμπρός του συνελήφθη στη Γερμανία το 2007. Από τον Ιανουάριο του 1993 έως τον Μάρτιο του 1994, συνολικά 500.000 ματσέτες εισήχθησαν στη Ρουάντα, στατιστικά μία για κάθε τρεις ενήλικες Χούτου στη χώρα. Ο Καμπούκα ήταν ένας από τους κύριους εισαγωγείς.

Η γενοκτονία της Ρουάντα στοίχισε τη ζωή σε περίπου 850.000 ανθρώπους, κυρίως της φυλής Τούτσι, από τους ομοεθνείς τους που ανήκαν στη φυλή Χούτου, το 1994.

Ο Καμπούγκα είναι ο πιο νούμερο 1 καταζητούμενος για εγκλήματα πολέμου στη Ρουάντα και έχει επικηρυχθεί από τις ΗΠΑ έναντι 5,6 εκατ. δολ.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ