Γάζα: Τουλάχιστον 60 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό πλήγμα στην Μπέιτ Λαχία- Ανάμεσά τους 20 παιδιά

Γάζα: Τουλάχιστον 60 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό πλήγμα στην Μπέιτ Λαχία- Ανάμεσά τους 20 παιδιά Facebook Twitter
Μπέιτ Λαχία/ Φωτ.: Getty
0

Τουλάχιστον 60 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε ισραηλινή επίθεση εναντίον κτηρίου κατοικιών στην πόλη Μπέιτ Λαχία, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Σύμφωνα με τον Μαρουάν αλ Χαμς, εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, ακόμη 17 άτομα αγνοούνται κάτω από τα ερείπια και εκτιμάται ότι είναι νεκροί, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε τουλάχιστον 150.

Ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγονται 20 παιδιά, όπως δήλωσαν οι γιατροί της περιοχής, αναδεικνύοντας τη σοβαρότητα της τραγωδίας. Το ισραηλινό επιτελείο δεν έχει προβεί προς το παρόν σε σχόλια σχετικά με την επίθεση.

Βίντεο που εξασφάλισε το Reuters δείχνει τον τραγικό απόηχο της επίθεσης, με πτώματα καλυμμένα με κουβέρτες να κείτονται μπροστά από το κτήριο, ενώ επιζώντες και πτώματα ανασύρονται από τα ερείπια. Οι γείτονες σπεύδουν να βοηθήσουν, προσπαθώντας να βρουν επιζώντες. Ο Ισμαήλ Ουάιντα, αυτόπτης μάρτυρας που συμμετέχει στις επιχειρήσεις διάσωσης, δηλώνει: «Δεκάδες άνθρωποι ζούσαν σε αυτό το σπίτι, το οποίο βομβαρδίστηκε χωρίς προειδοποίηση. Υπάρχουν παντού μάρτυρες και ανθρώπινα μέλη που κρέμονται από τους τοίχους».

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Γάζας επιδεινώνεται, καθώς το υπουργείο Υγείας της Χαμάς κατήγγειλε ότι οι τραυματίες δεν μπορούν να λάβουν την απαραίτητη φροντίδα λόγω της εγκατάλειψης του γειτονικού νοσοκομείου Καμάλ Αντούαν από το ιατρικό προσωπικό. «Τα κρίσιμα περιστατικά, χωρίς παρέμβαση, θα υποκύψουν στη μοίρα τους», προειδοποιεί το υπουργείο, τονίζοντας την έλλειψη προσωπικού και πόρων.

Χθες, η παλαιστινιακή πολιτική προστασία ανακοίνωσε ότι περίπου 100.000 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στις πόλεις Τζαμπάλια, Μπέιτ Λαχία και Μπέιτ Χανούν, αδυνατώντας να αποκτήσουν πρόσβαση σε τρόφιμα και ιατρική βοήθεια εξαιτίας των αποκλεισμών και των εντατικών επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού, ο οποίος έχει εντείνει τις επιχειρήσεις του στο βόρειο τμήμα της Γάζας για περισσότερο από τρεις εβδομάδες.
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM
Το Τέξας έχει πλέον την «πόλη του διαστήματος»: Η Starbase του Έλον Μασκ γίνεται επίσημα πόλη

Διεθνή / Το Τέξας έχει πλέον την «πόλη του διαστήματος»: Η Starbase του Έλον Μασκ γίνεται επίσημα πόλη

Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε η ίδρυση του νέου δήμου γύρω από το διαστημικό κέντρο της SpaceX – Φόβοι για ιδιωτικοποίηση δημόσιων χώρων και υπερεξουσίες στον Μασκ
LIFO NEWSROOM