Γάζα: «Παιδιά θα αρχίσουν να πεθαίνουν από την δίψα» προειδοποίησε η Unicef

Γάζα: «Παιδιά θα αρχίσουν να πεθαίνουν από την δίψα» προειδοποίησε η Unicef Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Η Λωρίδα της Γάζας είναι αντιμέτωπη με ανθρωπογενή ξηρασία καθώς καταρρέει το σύστημα υδροδότησής της, προειδοποίησε σήμερα η Unicef.

«Παιδιά θα αρχίσουν να πεθαίνουν από τη δίψα. Μόνο το 40% των εγκαταστάσεων παραγωγής πόσιμου νερού εξακολουθεί να λειτουργεί», τόνισε ο εκπρόσωπος της Unicef Τζέιμς Έλντερ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Γενεύη.

«Είμαστε πολύ κάτω από το όριο της έκτακτης ανάγκης σε ό,τι αφορά το πόσιμο νερό για τους ανθρώπους στη Γάζα», πρόσθεσε.

Η Unicef επεσήμανε εξάλλου ότι από τον Απρίλιο ως τον Μάιο αυξήθηκε κατά 50% το ποσοστό των παιδιών ηλικίας έξι μηνών ως 5 ετών που εισήχθησαν σε νοσοκομεία στη Λωρίδας της Γάζας λόγω υποσιτισμού, την ώρα που μισό εκατομμύριο άνθρωποι στον θύλακα πεινάνε.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ επεσήμανε ότι το σύστημα διανομής της επισιτιστικής βοήθειας που ακολουθεί το υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ Ανθρωπιστικό Ίδρυμα για τη Γάζα (GHF) «κάνει μια απελπιστική κατάσταση χειρότερη».

Γάζα: Νεκροί  25 Παλαιστίνιοι που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια

Σήμερα τουλάχιστον 25 Παλαιστίνιοι που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια σκοτώθηκαν από τα ισραηλινά πυρά νότια της Νετζαρίμ, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με τις τοπικές υγειονομικές αρχές.

Χθες Πέμπτη τουλάχιστον 51 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τα πυρά και από πλήγματα του στρατού του Ισραήλ, ανάμεσά τους και 12 που προσπαθούσαν να φτάσουν σε κέντρο διανομής του GHF στο κεντρικό τμήμα της Γάζας.

Ο Έλντερ, ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα τον παλαιστινιακό θύλακα, δήλωσε ότι έχει συγκεντρώσει πολλές μαρτυρίες γυναικών και παιδιών που τραυματίστηκαν την ώρα που προσπαθούσαν να λάβουν επισιτιστική βοήθεια, μεταξύ των οποίων αυτή ενός μικρού αγοριού που τραυματίστηκε από οβίδα άρματος μάχης και στη συνέχεια υπέκυψε στα τραύματά του. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο αυτό του ΟΗΕ, η έλλειψη ενημέρωσης για τις ώρες λειτουργίας των κέντρων διανομής βοήθειας του GHF, κάποια από τα οποία βρίσκονται σε εμπόλεμες ζώνες, οδηγεί σε περιστατικά με πολλαπλούς νεκρούς. «Έχουν υπάρξει φορές κατά τις οποίες έγινε γνωστό ότι ένα κέντρο είναι ανοικτό, αλλά μετά ανακοινώθηκε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι έχει κλείσει. Ωστόσο αυτή η πληροφορία αναρτάται όταν δεν λειτουργεί το διαδίκτυο στη Γάζα και οι άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε αυτή», εξήγησε ο Έλντερ.

Την Τετάρτη το GHF επεσήμανε ότι έχει διανείμει τρία εκατομμύρια γεύματα από τρία κέντρα του χωρίς να σημειωθεί κανένα περιστατικό.

Παράλληλα σήμερα τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα εναντίον του σπιτιού της οικογένειας Αγιάς στην Ντέιρ αλ Μπάλα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων σήμερα σε 37.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η κούραση των alert»: Γιατί πολλοί διαγράφουν εφαρμογές ειδήσεων από τα κινητά τους

Διεθνή / «Η κούραση των alert»: Γιατί πολλοί διαγράφουν εφαρμογές ειδήσεων από τα κινητά τους

Οι συνεχείς ειδοποιήσεις ειδήσεων προκαλούν «κόπωση» στους χρήστες. Τι δείχνει νέα παγκόσμια έρευνα για τις ειδοποιήσεις στα κινητά και πώς οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί ρισκάρουν να χάσουν το κοινό τους
LIFO NEWSROOM
Πώς οι οικιακές κάμερες ασφαλείας έγιναν όπλο στα χέρια Ιράν και Χαμάς - Το διπλό πρόσωπο της τεχνολογίας

Διεθνή / Πώς οι οικιακές κάμερες ασφαλείας έγιναν όπλο στα χέρια Ιράν και Χαμάς - Το διπλό πρόσωπο της τεχνολογίας

Χάκερ της Χαμάς χρησιμοποίησαν προσωπικές κάμερες ασφαλείας για να παρακολουθούν κινήσεις στρατευμάτων - Πώς τα έξυπνα συστήματα ασφαλείας έγιναν εργαλείο κατασκοπείας στην καρδιά της σύγκρουσης
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές εισέβαλαν σε βάση της RAF - Έριξαν μπογιά σε δύο αεροσκάφη

Διεθνή / Βρετανία: Ακτιβιστές εισέβαλαν σε βάση της RAF - Έριξαν μπογιά σε δύο αεροσκάφη

Το Υπουργείο Άμυνας καταδίκασε έντονα τον «βανδαλισμό των περιουσιακών στοιχείων της Βασιλικής Αεροπορίας» και δήλωσε ότι συνεργάζεται στενά με την αστυνομία, η οποία διεξάγει έρευνα
LIFO NEWSROOM
Ιστορικής κλίμακας διαρροή: 16 δισ. κωδικοί Apple, Google, Facebook και άλλων στη «φόρα»

Διεθνή / Ιστορικής κλίμακας διαρροή: 16 δισ. κωδικοί Apple, Google, Facebook και άλλων στη «φόρα»

Η μεγαλύτερη παραβίαση κωδικών στην ιστορία επιβεβαιώθηκε – Πρόκειται για νέο, μη ανακυκλωμένο υλικό από πολλαπλές πηγές, με κωδικούς για Apple, Facebook, Google, GitHub και κυβερνητικές υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM
Ο CEO της Klarna θέλει να μετατρέψει την πλατφόρμα σε «super app» με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

Διεθνή / Ο CEO της Klarna θέλει να μετατρέψει την πλατφόρμα σε «super app» με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

Ο Σεμπάστιαν Σιεμιατκόφσκι οραματίζεται την Klarna ως έναν «ψηφιακό χρηματοοικονομικό βοηθό» – Νέες υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ και επενδυτικά εργαλεία στα σκαριά
LIFO NEWSROOM
 Ροκ συγκρότημα απαγόρευσε στους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ να παρακολουθούν συναυλίες του

Διεθνή / Ροκ συγκρότημα απαγόρευσε στους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ να παρακολουθούν συναυλίες του

Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος «The Red Jumpsuit Apparatus» ανέφερε ότι «στην πραγματικότητα ακολουθώ αυτό που λέει ο Ιησούς. Αν είσαι Χριστιανός και παρακολουθείς αυτό και ψήφισες τον Ντόναλντ Τραμπ, ντροπή σου!»
LIFO NEWSROOM
Ιρανική επίθεση σκότωσε 7χρονη από την Ουκρανία που πήγε στο Ισραήλ για να υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο

Διεθνή / Ιρανική επίθεση σκότωσε 7χρονη από την Ουκρανία που πήγε στο Ισραήλ για να υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο

Η Nastya σκοτώθηκε μαζί με τη μητέρα της, τη γιαγιά της και τα δύο ξαδέλφια της όταν ένας πύραυλος χτύπησε την πολυκατοικία όπου διέμενε η οικογένεια στην πόλη Μπατ Γιαμ
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο με φόντο τη σαμπάνα: Δίκη για εμπορία ανθρώπων στους γαλλικούς αμπελώνες

Διεθνή / Σκάνδαλο με φόντο τη σαμπάνια: Δίκη για εμπορία ανθρώπων στους γαλλικούς αμπελώνες

Περισσότεροι από 50 μετανάστες εργάτες βρέθηκαν υπό απάνθρωπες συνθήκες σε αμπελώνες σαμπάνιας - Άνοιξε δίκη για εμπορία ανθρώπων στη Ρεμς με κατηγορούμενους τρεις διακινητές.
LIFO NEWSROOM