Γάζα: Ο στρατός του Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς - Πάνω από 100 νεκροί σε καταυλισμούς

Γάζα: Ο στρατός του Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς - Πάνω από 100 νεκροί σε καταυλισμούς Facebook Twitter
Φωτ. από τον βομβαρδισμό στον καταυλισμό Αλ Μαουάσι στη Γάζα / EPA
0

Συνεχίζονται οι σφοδροί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας, με τον στρατό του Ισραήλ να πλήττει καταυλισμούς, αφήνοντας πίσω νεκρούς και τραυματίες.

Ώρες μετά τις δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν, που ανακοίνωσε πως Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν για κατάπαυση πυρός στη Γάζα, η παλαιστινιακή υπηρεσία πολιτικής άμυνας κάνει λόγο για 20 νεκρούς από ισραηλινό πλήγμα στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Σάτι.

«Ο αριθμός των μαρτύρων της σφαγής του Αλ Σάτι ανέρχεται στους 20 και υπάρχουν ακόμη ορισμένοι τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση», ανέφερε ό Μαχμούντ Μπασάλ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας. Σημείωσε χαρακτηριστικά πως «πολλές οβίδες» έπληξαν το Αλ Σάτι και κατήγγειλε «μια νέα σφαγή» με στόχο το τζαμί της συνοικίας. Το νοσοκομείο Βαπτιστών της πόλης, ανέφερε ότι μεταφέρθηκαν εκεί 17 νεκροί και «ένας αριθμός» τραυματιών.

Σήμερα σε άλλο πλήγμα στον καταυλισμό εκτοπισμένων του Αλ Μαουάσι, κοντά στη Χαν Γιουνίς, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 90 άνθρωποι, σύμφωνα με τη Χαμάς. Μέχρι αυτή την ώρα ο στρατός του Ισραήλ δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο για τα γεγονότα.

Γάζα: «Θα φτάσουμε σε όλη την ηγεσία της Χαμάς» διαμηνύει ο Νετανιάχου

«Το κράτος του Ισραήλ εξαπέλυσε σήμερα μια επίθεση στη Γάζα επιχειρώντας να εξοντώσει τον Μοχάμεντ Ντέιφ και τον αναπληρωτή του Ράφα Σαλάμα. Δεν είναι βέβαιο ότι εξοντώθηκε ο ένας ή ο άλλος», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου απόψε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως δεν υπάρχει «καμία βεβαιότητα» για το αν ο επικεφαλής του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς και ο αναπληρωτής του σκοτώθηκαν, δεσμεύτηκε όμως ότι θα συνεχίσει να επιδιώκει τους πολεμικούς στόχους του Ισραήλ μέχρι τέλους.

«Είτε έτσι, είτε αλλιώς, θα φτάσουμε σε όλη την ηγεσία της Χαμάς» πρόσθεσε, ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως οι πιθανότητες να επιτευχθεί μια συμφωνία για την επιστροφή των Ισραηλινών ομήρων θα αυξηθούν, εάν αυξηθεί και η στρατιωτική πίεση στη Χαμάς.

Απαντώντας στις δηλώσεις του, υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς, ανέφερε πως ο στρατιωτικός ηγέτης της δεν σκοτώθηκε από την ισραηλινή επίθεση. Ο αναπληρωτής ηγέτης της οργάνωσης, Χαλίλ Αλ Χάγια, μιλώντας στο Al Jazeera σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ο Μοχάμεντ Ντέιφ σας ακούει αυτή τη στιγμή και χλευάζει τα ψέματά σας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / AFP /Reuters

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο: «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»

Διεθνή / «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»: Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο

Όταν η δημοσιογράφος Κάθριν Λούσι ρώτησε τον Τραμπ για τα λεγόμενα αρχεία Έπσταϊν, εκείνος τη διέκοψε απότομα, δείχνοντάς την με το δάχτυλο και λέγοντας: «Quiet — quiet, piggy»
LIFO NEWSROOM
Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Διεθνή / Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Γεννήθηκε το 1933 ως Αριστοτέλης Ηλιάδης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 18 του, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη μέσω Έλις Άιλαντ «με ελάχιστα χρήματα»
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες στον κόσμο έχει βιώσει στη ζωή τους ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Διεθνή / ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχει βιώσει στη ζωή της ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Από τη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι 263 εκατομμύρια γυναίκες έχουν βιώσει σεξουαλική βία από τρίτο πρόσωπο από την ηλικία των 15 ετών
LIFO NEWSROOM