Γάζα: Ο στρατός του Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς - Πάνω από 100 νεκροί σε καταυλισμούς

Γάζα: Ο στρατός του Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς - Πάνω από 100 νεκροί σε καταυλισμούς Facebook Twitter
Φωτ. από τον βομβαρδισμό στον καταυλισμό Αλ Μαουάσι στη Γάζα / EPA
0

Συνεχίζονται οι σφοδροί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας, με τον στρατό του Ισραήλ να πλήττει καταυλισμούς, αφήνοντας πίσω νεκρούς και τραυματίες.

Ώρες μετά τις δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν, που ανακοίνωσε πως Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν για κατάπαυση πυρός στη Γάζα, η παλαιστινιακή υπηρεσία πολιτικής άμυνας κάνει λόγο για 20 νεκρούς από ισραηλινό πλήγμα στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Σάτι.

«Ο αριθμός των μαρτύρων της σφαγής του Αλ Σάτι ανέρχεται στους 20 και υπάρχουν ακόμη ορισμένοι τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση», ανέφερε ό Μαχμούντ Μπασάλ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας. Σημείωσε χαρακτηριστικά πως «πολλές οβίδες» έπληξαν το Αλ Σάτι και κατήγγειλε «μια νέα σφαγή» με στόχο το τζαμί της συνοικίας. Το νοσοκομείο Βαπτιστών της πόλης, ανέφερε ότι μεταφέρθηκαν εκεί 17 νεκροί και «ένας αριθμός» τραυματιών.

Σήμερα σε άλλο πλήγμα στον καταυλισμό εκτοπισμένων του Αλ Μαουάσι, κοντά στη Χαν Γιουνίς, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 90 άνθρωποι, σύμφωνα με τη Χαμάς. Μέχρι αυτή την ώρα ο στρατός του Ισραήλ δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο για τα γεγονότα.

Γάζα: «Θα φτάσουμε σε όλη την ηγεσία της Χαμάς» διαμηνύει ο Νετανιάχου

«Το κράτος του Ισραήλ εξαπέλυσε σήμερα μια επίθεση στη Γάζα επιχειρώντας να εξοντώσει τον Μοχάμεντ Ντέιφ και τον αναπληρωτή του Ράφα Σαλάμα. Δεν είναι βέβαιο ότι εξοντώθηκε ο ένας ή ο άλλος», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου απόψε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως δεν υπάρχει «καμία βεβαιότητα» για το αν ο επικεφαλής του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς και ο αναπληρωτής του σκοτώθηκαν, δεσμεύτηκε όμως ότι θα συνεχίσει να επιδιώκει τους πολεμικούς στόχους του Ισραήλ μέχρι τέλους.

«Είτε έτσι, είτε αλλιώς, θα φτάσουμε σε όλη την ηγεσία της Χαμάς» πρόσθεσε, ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως οι πιθανότητες να επιτευχθεί μια συμφωνία για την επιστροφή των Ισραηλινών ομήρων θα αυξηθούν, εάν αυξηθεί και η στρατιωτική πίεση στη Χαμάς.

Απαντώντας στις δηλώσεις του, υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς, ανέφερε πως ο στρατιωτικός ηγέτης της δεν σκοτώθηκε από την ισραηλινή επίθεση. Ο αναπληρωτής ηγέτης της οργάνωσης, Χαλίλ Αλ Χάγια, μιλώντας στο Al Jazeera σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ο Μοχάμεντ Ντέιφ σας ακούει αυτή τη στιγμή και χλευάζει τα ψέματά σας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / AFP /Reuters

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 ΣΑΝΑΕ ΤΑΚΑΙΤΣΙ ΙΑΠΩΝΙΑ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ

Διεθνή / Ιαπωνία: Με την πρωθυπουργό μπροστά, οι βουλεύτριες καταγγέλουν ανισότητα στις τουαλέτες 

Σύμφωνα με το αίτημα, κοντά στην κεντρική αίθουσα της ολομέλειας υπάρχει μόνο μία γυναικεία τουαλέτα με δύο θαλάμους, τη στιγμή που στην Κάτω Βουλή έχουν εκλεγεί 73 γυναίκες
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΠΛΗΓΜΑ CEO

Διεθνή / Η CIA πίσω από το πλήγμα των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με το Associated Press 

Πρόκειται για την πρώτη γνωστή άμεση αμερικανική επιχείρηση σε έδαφος της Βενεζουέλας από τότε που η Ουάσινγκτον ξεκίνησε σειρά πληγμάτων σε διεθνή ύδατα στο πλαίσιο της εκστρατείας κατά της διακίνησης ναρκωτικών
THE LIFO TEAM