Γάζα: Βρέθηκαν δεκάδες πτώματα μετά από επιχείρηση του στρατού του Ισραήλ

Γάζα: Βρέθηκαν δεκάδες πτώματα μετά από επιχείρηση του στρατού του Ισραήλ Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Δεκάδες πτώματα εντοπίστηκαν την Πέμπτη στη συνοικία Σουτζάια στη Λωρίδα της Γάζας, μετά από επιχείρηση του στρατού του Ισραήλ.

Τουλάχιστον 60 πτώματα βρέθηκαν κάτω από τα συντρίμμια στη Σουτζάια της Γάζας, μετά το πέρας ευρείας κλίμακας επιχείρησης των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων που προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές στην περιοχή. Σημειώνεται πως την ίδια ώρα στο Κατάρ, διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Το βράδυ της Τετάρτης, ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε πως ολοκλήρωσε τις επιχειρήσεις που διεξήγαγε από την 27η Ιουνίου στη Σουτζάια, διαβεβαιώνοντας πως κατά τη διάρκειά τους κατέστρεψε «οκτώ σήραγγες» και εξάλειψε «δεκάδες τρομοκράτες». Μετά την απόσυρση των στρατευμάτων από την περιοχή, η πολιτική προστασία της Λωρίδας της Γάζας ανακοίνωσε πως βρέθηκαν «περίπου εξήντα μάρτυρες» στα συντρίμμια.

Το «85% των ακινήτων στη συνοικία είναι πλέον μη κατοικήσιμα», χωρίς να λογαριάζεται το σύνολο των υποδομών που «κατεδαφίστηκαν», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας Μαχμούντ Μπασάλ. Ο στρατός του Ισραήλ διέταξε την Τετάρτη όλους τους κατοίκους, 300.000 ως 350.000 ανθρώπους σύμφωνα με τον ΟΗΕ, να απομακρυνθούν εσπευσμένα από την πόλη.

Στα φυλλάδια που πέταξε από αέρος προειδοποίησε πως η πόλη για την «ολοκλήρωση της διάλυσης της στρατιωτικής δομής» της Χαμάς, παραμένει «επικίνδυνη ζώνη μαχών». Την Πέμπτη ωστόσο, έκανε γνωστό πως συνεχίζει τις επιχειρήσεις του στο κεντρικό τμήμα της πόλης της Γάζας, βάζοντας στο στόχαστρο μαχητές «στα κεντρικά γραφεία του UNRWA», του Γραφείου Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή.

Γάζα: «Σημειώνουμε πρόοδο» λέει ο Τζο Μπάιντεν 

«Πρόκειται για δύσκολα ζητήματα, περίπλοκα. Υπάρχουν ακόμη χάσματα που πρέπει να γεφυρωθούν. Σημειώνουμε πρόοδο. Η τάση είναι θετική κι είμαι αποφασισμένος να επιτύχω αυτή τη συμφωνία, να τερματιστεί αυτός ο πόλεμος, που πρέπει να τελειώσει τώρα», δήλωσε την Πέμπτη ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Η Χαμάς έκανε μια παραχώρηση την Κυριακή ανακοινώνοντας δεν χαρακτηρίζει πλέον αναγκαία προϋπόθεση την κήρυξη μόνιμης κατάπαυσης του πυρός για να διεξαγάγει διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση ομήρων. Ωστόσο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου εξακολουθεί να υποστηρίζει πως με συμφωνία ή χωρίς θα συνεχίσει τον πόλεμο «ωσότου επιτευχθούν όλοι οι στόχοι» που έχουν οριστεί, με άλλα λόγια η εξάλειψη της Χαμάς και η απελευθέρωση όλων των ομήρων.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM