Γαλλία: Υποψήφιος βουλευτής 18χρονος μαθητής που ανησυχεί για την άνοδο της ακροδεξιάς

Γαλλία: Υποψήφιος βουλευτής 18χρονος μαθητής που ανησυχεί για την άνοδο της ακροδεξιάς Facebook Twitter
0

Ανήσυχος για την άνοδο της ακροδεξιάς στη Γαλλία ο 18χρονος μαθητής Νολάν Λοράν είναι ο νεότερος υποψήφιος των βουλευτικών εκλογών.

Ο νεαρός μαθητής, που αυτή την περίοδο δίνει εξετάσεις για το «baccalauréat» (απολυτήριο λυκείου), θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην 5η εκλογική περιφέρεια του νομού Ντουμπς, στην περιοχή της Βουργουνδίας με το κόμμα «Génération démocratique et républicaine» (Γενιά δημοκρατική και ρεπουμπλικανική), το οποίο ίδρυσε ο ίδιος. Ο 18χρονος μαθητής δήλωσε στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης πως επιθυμία του είναι να δώσει φωνή σε μια γενιά που ενδιαφέρεται ολοένα και λιγότερο για την πολιτική.

«Αποφασίσαμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να δημιουργήσουμε αυτή την ομάδα για να δώσουμε το παράδειγμα, να ξεκινήσουμε ένα κίνημα νεολαίας που θα μπορούσε να δώσει ελπίδα», τόνισε ο 18χρονος και ανέφερε πως εμπνεύστηκε την ίδρυση του κόμματος του μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, όταν παρακολούθησε την ομιλία του Εμανουέλ Μακρόν, κατά την οποία ανακοίνωσε την διάλυση της Εθνοσυνέλευσης και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Ο Γάλλος πρόεδρος προκήρυξε πρόωρες εκλογές για τις 30 Ιουνίου και τις 7 Ιουλίου, μετά τη σαρωτική εκλογική νίκη του Εθνικού Συναγερμού της Λεπέν στις ευρωεκλογές.

Ο 18χρονος επέκρινε την πολιτική του Εμανουέλ Μακρόν

Ερωτηθείς πού ανήκει το κόμμα του, ο 18χρονος δήλωσε πως το «Génération démocratique et républicaine» ανήκει στο κέντρο αλλά έχει πάρει στοιχεία από την Δεξιά και την Αριστερά με στόχο να χτίσει ένα κόμμα ισχυρό. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, δεν δίστασε να επικρίνει την πολιτική του Γάλλου προέδρου. «Μας υποσχέθηκε δημοψηφίσματα, δεν έχει κάνει ούτε ένα. Το κίνημά μου πρεσβεύει την συμμετοχική δημοκρατία», δήλωσε ο 18χρονος και τόνισε πως επιθυμία του είναι η συμμετοχή των ατόμων κάθε γενιάς στην πολιτική. Ο ίδιος, ανέφερε πως είναι ανήσυχος για την άνοδο της ακροδεξιάς στη Γαλλία, που προηγείται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις ενώ ο Εθνικός Συναγερμός της Λεπέν θριάμβευσε στις ευρωεκλογές.

«Με ανησυχεί που βλέπω την άνοδο του Εθνικού Συναγερμού. Δεν πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι με το αναπόφευκτο μιας ψήφου που πρεσβεύει τον λαϊκισμό, που λέει στους Γάλλους αυτό που θέλουν να ακούσουν. Οι αγώνες του Ζακ Σιράκ και της Σιμόν Βέιλ ήταν μάταιοι και έχουν εντελώς ξεχαστεί, αυτό μας προκαλεί φόβο», ανέφερε ο 18χρονος εκκολαπτόμενος πολιτικός.

Όσο για την χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας υποστήριξε πως αυτή γίνεται με αποκλειστικά δικά του κεφάλαια. Τα έξοδα για διαφημιστικά φυλλάδια και δελτία Τύπου έχει υπολογίσει πως ανέρχονται στα 3.000 ευρώ. Ένα μικρό κεφάλαιο που έχει ήδη μαζέψει, αφού τα τελευταία δύο χρόνια παράλληλα με το σχολείο εργαζόταν ως βοηθός σε σπίτια, έκανε παρέα σε ηλικιωμένους ή έκανε δουλειές στο σπίτι τους, που λόγω ηλικίας εκείνοι δεν μπορούσαν να κάνουν. Ο Νολάν Λοράν αποκάλυψε πως το πάθος του για την πολιτική το έχει από μικρή ηλικία αφού ο ένας από τους παππούδες του είχε θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής.

 
 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Πάπας Λέων προς Τραμπ: «Αν κάποιος θέλει να μου ασκήσει κριτική, ας το κάνει χρησιμοποιώντας την αλήθεια»

Ο ποντίφικας απάντησε στην τελευταία κριτική που του άσκησε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι «θέτει σε κίνδυνο πολλούς καθολικούς»
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΠΕΙΛΗ

Διεθνή / Συνελήφθη υπάλληλος της FAA: Έγραφε στον Ντόναλντ Τραμπ «θα σε σκοτώσω»

Ο υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ φέρεται να αναζητούσε πληροφορίες για απόπειρες δολοφονίας εναντίον του Τραμπ και το ποσοστό του πληθυσμού που επιθυμεί τον θάνατό του
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ MET GALA

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Γιατί απέρριψε την πρόσκληση της Άννα Γουίντουρ για το Met Gala 2026

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας φέρεται πως έχει απορρίψει την ευκαιρία να παραβρεθεί στο Met Gala αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Άννα Γουίντουρ
THE LIFO TEAM