Γαλλία: Σε κρίσιμη κατάσταση 22χρονος φοιτητής - Αυτοπυρπολήθηκε λόγω οικονομικών προβλημάτων

Γαλλία: Σε κρίσιμη κατάσταση 22χρονος φοιτητής - Αυτοπυρπολήθηκε λόγω οικονομικών προβλημάτων Facebook Twitter
0

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένας 22χρονος Γάλλος φοιτητής που αυτοπυρπολήθηκε λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Ο νεαρός άντρας δημοσίευσε στο Facebook ένα μήνυμα σχετικά με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, λίγες μόλις ώρες πριν αυτοπυρποληθεί μπροστά από ένα εστιατόριο πανεπιστημίου στη Λυών. 

Στο μήνυμά του κατηγορεί τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, δυο προκατόχους του, την ηγέτη της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν και την Ευρωπαϊκή Ένωση πως «τον δολοφόνησαν».

Η πυροσβεστική ανέφερε πως ο 22χρονος υπέστη εγκαύματα στο 90% του σώματός του.

Ο νεαρός φοιτητής, που σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο της Λυών, έγραψε στο Facebook πως δεν έχει πλέον την δύναμη να αντιμετωπίσει το οικονομικό βάρος του να ζει με 450 ευρώ τον μήνα. 

«Ας παλέψουμε ενάντια στην άνοδο του ρατσισμού, που το μόνο που κάνει είναι να μας διχάζει, και τον φιλελευθερισμό που δημιουργεί ανισότητες. Κατηγορώ τον Μακρόν, τον Ολάντ, τον Σαρκοζί και την ΕΕ πως με σκότωσαν, δημιουργώντας ένα αβέβαιο μέλλον για όλους μας, και επίσης κατηγορώ την Λεπέν που δημιούργησε μερικούς όχι τόσο ασήμαντους φόβους», έγραψε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του.

Σχετικά με την τοποθεσία που επέλεξε να αυτοπυρποληθεί -μπροστά σε ένα πολυσύχναστο εστιατόριου του πανεπιστημίου- εξήγησε πως ήθελε «έναν πολιτικό χώρο».

Τις αρχές ειδοποίησε η κοπέλα του 22χρονου όταν έμαθε για το σχέδιό του μέσω ενός μηνύματος που της έστειλε στο κινητό.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο ξένων τουριστών στο πολυδιαφημισμένο θέρετρο

Διεθνή / Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο ξένων τουριστών στο πολυδιαφημισμένο θέρετρο

Αιφνιδιαστική απαγόρευση εισόδου για αλλοδαπούς στο παραθαλάσσιο συγκρότημα που ο Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε «μεγάλη επιτυχία» - Εκτιμήσεις για αντίδραση σε ρωσικό ρεπορτάζ που εξέθεσε την επιτηδευμένη εικόνα του θερέτρου
LIFO NEWSROOM
Από το Παρίσι στον Νέο Δελχί: Πώς η Ινδία κατάφερε να γίνει υπερδύναμη στις τηγανητές πατάτες

Διεθνή / Από το Παρίσι στο Νέο Δελχί: Πώς η Ινδία κατάφερε να γίνει υπερδύναμη στις τηγανητές πατάτες

Μόνο τον Φεβρουάριο, οι εξαγωγές προτηγανισμένης πατάτας από την Ινδία ξεπέρασαν τις 20.000 τόνους σε έναν μήνα. Σε ετήσια βάση, εξήγαγε 181.773 τόνους, σημειώνοντας αύξηση 45% σε σχέση με πέρυσι.
LIFO NEWSROOM
Οι απειλές Τραμπ κατά Μέρντοχ για τις ευχές στον Έπσταϊν: «Του είπα να μην δημοσιεύσει fake story, αλλά το έκανε»

Διεθνή / Οι απειλές Τραμπ κατά Μέρντοχ για τις ευχές στον Έπσταϊν: «Του είπα να μην δημοσιεύσει fake story, αλλά το έκανε»

Ο Τραμπ εξοργίστηκε με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Wall Street Journal για τις ευχές του με σεξουαλικά υπονοούμενα προς τον Έπσταϊν και τώρα απειλεί με μηνύσεις
LIFO NEWSROOM
«Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Διεθνή / «Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Ο Κόλμπερτ είναι σφοδρός επικριτής του Τραμπ, ενώ το δίκτυο μόλις συμβιβάστηκε εξωδικαστικά με τον Αμερικανό πρόεδρο και βρίσκεται σε διαδικασία μεταβίβασης - Η απόφαση «είναι καθαρά οικονομική» και δεν έχει σχέση με το περιεχόμενο της εκπομπής, ισχυρίζεται το CBS 
LIFO NEWSROOM
Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

Διεθνή / Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

«Το Ισραήλ λυπάται βαθύτατα που μια άστοχη βολή χτύπησε την εκκλησία της Αγίας Οικογένειας στη Γάζα. Κάθε αθώα ζωή που χάνεται είναι μια τραγωδία», δήλωσε το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου
LIFO NEWSROOM