Γαλλία: Σε 4ήμερη απεργία προχωρούν οι πιλότοι της «Air France» εν μέσω Euro

Γαλλία: Σε 4ήμερη απεργία προχωρούν οι πιλότοι της «Air France» εν μέσω Euro Facebook Twitter
EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON
0

Οι πιλότοι της «Air France» ξεκίνησαν σήμερα την τετραήμερη απεργιακή κινητοποίησή τους, με αφορμή τις περικοπές στους μισθούς τους, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στις μετακινήσεις των φιλάθλων του Euro 2016.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι κατά τις εκτιμήσεις της θα απεργήσει το 25% των πιλότων της. Ωστόσο το συνδικάτο SNPL υποστηρίζει ότι 7 στους 10 δεν θα εμφανιστούν στη δουλειά τους.

«Άκουσα σήμερα το πρωί τον πρόεδρο του SNPL να λέει ότι το 70% των πιλότων θα απεργήσει, κάτι που δεν ισχύει. Η εκτίμησή μας σήμερα είναι ότι στην κινητοποίηση συμμετέχει το 25%", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Air France, Φρεντερίκ Γκαζέ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι σήμερα θα εκτελεστεί το 83% των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού. Για αύριο, εκτιμάται ότι θα απεργήσει το 27% των πιλότων και θα εκτελεστεί το 80% των πτήσεων ενώ παρόμοια πιστεύεται ότι θα είναι τα ποσοστά και την Δευτέρα, σύμφωνα με μια εκπρόσωπο της Air France που μίλησε στο πρακτορείο Reuters.

Ο Γκαζέ είχε δηλώσει την Πέμπτη ότι η τετραήμερη απεργία θα στοιχίσει στην εταιρεία περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ κάθε ημέρα.

Η απεργία προκηρύχθηκε από τα συνδικάτα των πιλότων SNPL και SPAF μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για το μισθολογικό, την περασμένη εβδομάδα.

«Αντί να διαφωνούμε για τον αριθμό των πιλότων που απεργούν θα προτιμούσαμε να βρισκόμαστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του SNPL, Εμανουέλ Μιστραγί. Ωστόσο ο Γκαζέ, παρότι δήλωσε ότι η πόρτα του «είναι πάντα ανοιχτή», διευκρίνισε ότι «δεν θα διαπραγματευτεί ό,τι είναι αδιαπραγμάτευτο».

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΣΚ - «Beast Land»: Ο MrBeast εγκαινίασε θεματικό πάρκο στη Σαουδική Αραβία

Διεθνή / «Beast Land»: Ο MrBeast εγκαινίασε θεματικό πάρκο στη Σαουδική Αραβία

Η κίνηση εντάσσεται στη Vision 2030 του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, που στοχεύει στη διαφοροποίηση της οικονομίας από το πετρέλαιο και στον πλήρη μετασχηματισμό της σαουδαραβικής κοινωνίας
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Άντριου: O πραγματικός λόγος πίσω από την απόφαση να εγκαταλείψει το Royal Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: O πραγματικός λόγος πίσω από την απόφαση να εγκαταλείψει το Royal Lodge

Τι είναι αυτό που πραγματικά τον έπεισε να εγκαταλείψει επιτέλους το Royal Lodge, την ώρα που υπήρχαν πολλαπλές οικογενειακές και πολιτικές πιέσεις και ο ίδιος θεωρούσε ότι μια δημόσια αποχώρηση θα μπορούσε να εκληφθεί ως παραδοχή ενοχής
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θα διατάξει έρευνα για τις φερόμενες σχέσεις Έπσταϊν και Κλίντον

Διεθνή / Ο Τραμπ θα διατάξει έρευνα για τις φερόμενες σχέσεις Έπσταϊν και Κλίντον

«Ο Έπσταϊν ήταν Δημοκρατικός, και είναι πρόβλημα των Δημοκρατικών...Όλοι ξέρουν για αυτόν. Μην χάνετε τον χρόνο σας με τον Τραμπ. Έχω μια χώρα να διοικήσω!», έγραψε σε ανάρτησή του, ο Ντόναλντ Τραμπ
LIFO NEWSROOM
«Πράσινη ζώνη» και «κόκκινη ζώνη»: Tο αμερικανικό σχέδιο που αλλάζει τον χάρτη της Γάζας

Διεθνή / «Πράσινη ζώνη» και «κόκκινη ζώνη»: Tο αμερικανικό σχέδιο που αλλάζει τον χάρτη της Γάζας

Κεντρικό στοιχείο του αμερικανικού σχεδιασμού είναι η δημιουργία μιας διεθνούς δύναμης σταθεροποίησης, που προβλέπεται να στηριχθεί κυρίως σε ευρωπαϊκά στρατεύματα
LIFO NEWSROOM