Ο βραβευμένος Γάλλος θεατρικός σκηνοθέτης Αλέν Φρανσόν τραυματίστηκε σοβαρά από επίθεση με μαχαίρι, στο Μονπελιέ.Οι συνθήκες της επίθεσης δεν έχουν αποσαφηνιστεί, ενώ ο Φρανσόν υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και η ζωή του δεν κινδυνεύει, σύμφωνα με την αστυνομία.

 

Ο 76χρονος σκηνοθέτης κατέρρευσε στον δρόμο, κοντά στο ξενοδοχείο που διέμενε στο ιστορικό κέντρο της πόλης, σύμφωνα με πληροφορίες. Ο Φρανσόν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έχοντας τραυματιστεί σοβαρά στον λαιμό.

 

Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα της επίθεσης, ενώ η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε προσαγωγές. «Ο αγαπημένος μου Αλέν Φρανσόν δέχθηκε μια φρικτή επίθεση στο Μονπελιέ (…). Ευχαριστώ τους διασώστες και το ιατρικό προσωπικό, που τον φρόντισαν γρήγορα. Οι σκέψεις μου πηγαίνουν σε εκείνον και τους οικείους του», έγραψε σε tweet η υπουργός Πολιτισμού Ροζελίν Μπασελό.

 

Ο Αλέν Φρανσόν παρέδιδε από τα μέσα Φεβρουαρίου μαθήματα στην Ανώτατη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Μονπελιέ. Ο σκηνοθέτης έχει τιμηθεί τρεις φορές με το γαλλικό βραβείο θεάτρου Molière και έχει ανεβάσει πάνω από 100 έργα.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP