LIVE!

Γαλλία: Αυξάνεται το ποσοστό του κόμματος Μακρόν

Γαλλία: Αυξάνεται το ποσοστό του κόμματος Μακρόν Facebook Twitter
0

Η στήριξη προς το νεοιδρυθέν κεντρώο κόμμα του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν αυξάνεται πριν από τις εθνικές εκλογές του επόμενου μήνα, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, γεγονός που ενισχύει τις πιθανότητες να καταφέρει να εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική στήριξη για τα μεταρρυθμιστικά του σχέδια.

 

Η δημοσκόπηση της εταιρείας Harris Interactive διαπίστωσε ότι το κόμμα του Μακρόν La République En Marche!, μαζί με τους πολιτικούς του συμμάχους, αναμένεται να συγκεντρώσει το υψηλότερο ποσοστό ψήφων κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών για την Εθνοσυνέλευση στις 11 Ιουνίου.

 

Από τους 4.600 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους που ρωτήθηκαν στη δημοσκόπηση, το 32% απάντησαν ότι σκοπεύουν να ψηφίσουν το κόμμα του Μακρόν.

 

Το ποσοστό αυτό είναι κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο σε σχέση με παρόμοια δημοσκόπηση στις 11 Μαϊου και κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο σε σχέση με δημοσκόπηση της 7ης Μαϊου, την ημέρα δηλαδή που ο Μακρόν επικράτησε επί της ακροδεξιάς υποψήφιας Μαρίν Λεπέν και εξελέγη νέος πρόεδρος της Γαλλίας.

 

Με βάση το γαλλικό εκλογικό σύστημα, αν κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει απόλυτη πλειοψηφία κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών για την Εθνοσυνέλευση, οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι θα αναμετρηθούν σε δεύτερο γύρο στις 18 Ιουνίου. Η δημοσκόπηση της Harris δεν κάνει προβλέψεις για το τι ενδεχομένως να συμβεί σε μια τέτοια περίπτωση ή πόσες έδρες αναμένεται να εξασφαλίσει το κάθε κόμμα.

 

Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της γαλλικής τηλεόρασης διαπίστωσε ότι η υποστήριξη για τους κεντροδεξιούς Ρεπουμπλικανούς και για το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο τοποθετείται στο 19% για το καθένα, δηλαδή μια ποσοστιαία μονάδα πιο κάτω από δημοσκόπηση της 11ης Μαϊου.

 

Στην πρόθεση ψήφου, το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς "Ανυπόκτακτη Γαλλία" αύξησε τις δυνάμεις του κατά μια ποσοστιαία μονάδα στο 15%, ενώ οι Σοσιαλιστές μείωσαν τις δυνάμεις τους κατά μια ποσοστιαία μονάδα στο 6%.

 

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε διαδικτυακά κατά το διάστημα 15-17 Μαϊου μετά την ανακοίνωση απο τον Μακρόν του ονόματος του νέου πρωθυπουργού, του Εντουάρ Φιλίπ, και πριν από την ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης.

 

Έξι στους 10 γάλλους ψηφοφόρους ελπίζουν ότι ο Μακρόν θα εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία στη βουλή, σύμφωνα με την δημοσκόπηση.

 

Διεθνή
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ LIVE

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή - Live: Ο νέος ηγέτης του Ιράν και το τηλεφώνημα Τραμπ-Νετανιάχου

Νέες επιθέσεις Ισραήλ στον Λίβανο - Οι Φρουροί της Επανάστασης υποστηρίζουν πως έχουν τον «πλήρη έλεγχο» στα Στενά του Ορμούζ - Συντρίμμια σκότωσαν 11χρονη στο Κουβέιτ - Όλες οι εξελίξεις
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ εξετάζει υποστήριξη ένοπλων ομάδων κατά του ιρανικού καθεστώτος

Ο Τραμπ μίλησε την Κυριακή με Κούρδους ηγέτες και συνεχίζει επαφές με άλλους τοπικούς παράγοντες, σε μια προσπάθεια να αξιολογήσει ποιοι θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τη σημερινή αδυναμία της Τεχεράνης
THE LIFO TEAM
Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Διεθνή / Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Ο βομβαρδισμός του σχολείου, που σημειώθηκε το Σάββατο, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 175 ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων ήταν μαθήτριες που βρίσκονταν στις τάξεις του σχολείου στην πόλη Μινάμπ.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία απαντά στον Τραμπ: Οι πολίτες ζητούν «περισσότερη ευημερία, όχι περισσότερα προβλήματα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία, μετά την απόφασή της να μην επιτρέψει στον αμερικανικό στρατό να χρησιμοποιήσει τις στρατιωτικές της βάσεις στην επιχείρηση κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΝΗΜΕΙΟ UNESCO ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ιράν: Σοβαρές ζημιές στο Ανάκτορο Γκολεστάν από αμερικανοϊσραηλινά πλήγματα στην Τεχεράνη

Το Ανάκτορο Γκολεστάν αποτελεί ένα από τα παλαιότερα ιστορικά συγκροτήματα της Τεχεράνης και κεντρικό δείγμα της περσικής αρχιτεκτονικής της περιόδου των Κατζάρων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΑΤΟ

Διεθνή / O Τραμπ λέει ότι θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία - «Φέρθηκε απαίσια»

Αιτία της απόφασης του Αμερικανού προέδρου φέρεται να είναι το γεγονός πως η Ισπανία δεν επέτρεψε στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν ισπανικές βάσεις για τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Ιράν
THE LIFO TEAM