Γαλλία: Ακτιβιστές για το κλίμα πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία εισβάλλοντας σε συνέδριο

Γαλλία: Ακτιβιστές για το κλίμα πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία εισβάλλοντας σε συνέδριο Facebook Twitter
0

Καθιστική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν ακτιβιστές για το κλίμα στη Γαλλία εισβάλλοντας σε βιομηχανικό συνέδριο στο Παρίσι.


Ένα βιομηχανικό συνέδριο για την ενέργεια που διεξάγεται στο Παρίσι διέκοψε τις εργασίες του, όταν ακτιβιστές για το κλίμα πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία, μπροστά από το βήμα, απ' όπου στελέχη της βιομηχανίας επρόκειτο να εκφωνήσουν τις ομιλίες τους.

Οι ακτιβιστές, μέλη των περιβαλλοντικών οργανώσεων ANV-COP21 και Friends of the Earth, διαμαρτύρονταν για τα ενεργειακά σχέδια εξορύξεων, τα οποία, όπως καταγγέλλουν, επιτείνουν την κλιματική αλλαγή. 

Μια ομάδα από 20 διαδηλωτές, οι περισσότερες γυναίκες, έσπρωξαν το προσωπικό ασφαλείας και εισέβαλαν στην αίθουσα του συνεδρίου, στο ξενοδοχείο InterContinental Paris Le Grand, που φιλοξενούσε το Ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Αερίου. 

Κατόπιν, οι ακτιβιστές περπάτησαν έως το κέντρο της αίθουσας, κάθισαν κάτω χωρίς να μιλάνε, μπροστά από την εξέδρα και κράτησαν ο ένας το χέρι του άλλου, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Reuters που βρισκόταν στην αίθουσα. Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι οι εργασίες του συνεδρίου διακόπτονται και οι συμμετέχοντες αποχώρησαν.

Μια άλλη ομάδα ακτιβιστών συγκεντρώθηκε στο φουαγέ του ξενοδοχείου, φωνάζοντας συνθήματα κατά των ορυκτών καυσίμων. «Θέλουμε οι εταιρείες να αφήσουν τα ορυκτά καύσιμα στο έδαφος. Νομίζουμε ότι οι κυβερνήσεις δεν κάνουν αρκετά για την κλιματική αλλαγή και πρέπει να ασκήσουμε μεγαλύτερη πίεση στις κυβερνήσεις και τις εταιρείες» είπε μία από τις ακτιβίστριες.

Στο συνέδριο συμμετείχαν εταιρείες όπως η Total, η BP, η Shell.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νόμο – ορόσημο για το περιβάλλον «πέρασε» η ΕΕ: Προβλέπει αποκατάσταση 20% έως το τέλος της δεκαετίας

Περιβάλλον / Νόμο – ορόσημο για το περιβάλλον ψήφισε η ΕΕ για αποκατάσταση του 20% της γης και της θάλασσας μέχρι το 2030

Φύτευση δέντρων, ενίσχυση του πληθυσμού των μελισσών και προστασία των θαλασσών - Τι προβλέπει ο νόμος - Γιατί ξέσπασε πολιτική θύελλα στην Αυστρία
NEWSROOM
Ο Μπάιντεν θα ανακοινώσει προστασία από την απέλαση και άδειες εργασίας για συζύγους Αμερικανών πολιτών

Διεθνή / Ο Μπάιντεν νομιμοποιεί τους μετανάστες συζύγους Αμερικανών πολιτών

Ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι περισσότεροι από 500.000 σύζυγοι Αμερικανών πολιτών θα επωφεληθούν, αλλά και επιπλέον 50.000 νέοι κάτω των 21 ετών των οποίων ο γονέας είναι παντρεμένος με Αμερικανό πολίτη
NEWSROOM