Γαλλία: Ακτιβιστές για το κλίμα πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία εισβάλλοντας σε συνέδριο

Γαλλία: Ακτιβιστές για το κλίμα πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία εισβάλλοντας σε συνέδριο Facebook Twitter
0

Καθιστική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν ακτιβιστές για το κλίμα στη Γαλλία εισβάλλοντας σε βιομηχανικό συνέδριο στο Παρίσι.


Ένα βιομηχανικό συνέδριο για την ενέργεια που διεξάγεται στο Παρίσι διέκοψε τις εργασίες του, όταν ακτιβιστές για το κλίμα πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία, μπροστά από το βήμα, απ' όπου στελέχη της βιομηχανίας επρόκειτο να εκφωνήσουν τις ομιλίες τους.

Οι ακτιβιστές, μέλη των περιβαλλοντικών οργανώσεων ANV-COP21 και Friends of the Earth, διαμαρτύρονταν για τα ενεργειακά σχέδια εξορύξεων, τα οποία, όπως καταγγέλλουν, επιτείνουν την κλιματική αλλαγή. 

Μια ομάδα από 20 διαδηλωτές, οι περισσότερες γυναίκες, έσπρωξαν το προσωπικό ασφαλείας και εισέβαλαν στην αίθουσα του συνεδρίου, στο ξενοδοχείο InterContinental Paris Le Grand, που φιλοξενούσε το Ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Αερίου. 

Κατόπιν, οι ακτιβιστές περπάτησαν έως το κέντρο της αίθουσας, κάθισαν κάτω χωρίς να μιλάνε, μπροστά από την εξέδρα και κράτησαν ο ένας το χέρι του άλλου, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Reuters που βρισκόταν στην αίθουσα. Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι οι εργασίες του συνεδρίου διακόπτονται και οι συμμετέχοντες αποχώρησαν.

Μια άλλη ομάδα ακτιβιστών συγκεντρώθηκε στο φουαγέ του ξενοδοχείου, φωνάζοντας συνθήματα κατά των ορυκτών καυσίμων. «Θέλουμε οι εταιρείες να αφήσουν τα ορυκτά καύσιμα στο έδαφος. Νομίζουμε ότι οι κυβερνήσεις δεν κάνουν αρκετά για την κλιματική αλλαγή και πρέπει να ασκήσουμε μεγαλύτερη πίεση στις κυβερνήσεις και τις εταιρείες» είπε μία από τις ακτιβίστριες.

Στο συνέδριο συμμετείχαν εταιρείες όπως η Total, η BP, η Shell.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Η νέα πολιτική των ΗΠΑ επιτρέπει την απέλαση μεταναστών σε τρίτες χώρες με μόλις 6 ώρες ειδοποίηση και χωρίς εγγυήσεις κατά των βασανιστηρίων. Τι προβλέπει το υπόμνημα της ICE
LIFO NEWSROOM
Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Διεθνή / Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο αυξάνει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Η Κίνα επεκτείνει τον έλεγχο σε προδρόμους της φαιντανύλης και δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά την ένταση που προκαλούν οι νέοι δασμοί του Τραμπ για τα οπιοειδή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόλυτη εξουσιοδότηση στις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης να προστατεύουν τον εαυτό τους μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές σε εφόδους στην Καλιφόρνια. Συλλήψεις, τραυματισμοί και οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM
«Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Διεθνή / «Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Η νέα γενιά «superfake» επώνυμων τσαντών απειλεί τη βιομηχανία της πολυτελείας, καθώς οι Gen Z καταναλωτές στρέφονται σε ρεαλιστικά αντίγραφα με χαμηλότερο κόστος. Πώς το TikTok, οι influencers και η τεχνολογία αλλάζουν το παιχνίδι.
LIFO NEWSROOM