Γαλλία: Ακτιβιστές για το κλίμα πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία εισβάλλοντας σε συνέδριο

Γαλλία: Ακτιβιστές για το κλίμα πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία εισβάλλοντας σε συνέδριο Facebook Twitter
0

Καθιστική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν ακτιβιστές για το κλίμα στη Γαλλία εισβάλλοντας σε βιομηχανικό συνέδριο στο Παρίσι.


Ένα βιομηχανικό συνέδριο για την ενέργεια που διεξάγεται στο Παρίσι διέκοψε τις εργασίες του, όταν ακτιβιστές για το κλίμα πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία, μπροστά από το βήμα, απ' όπου στελέχη της βιομηχανίας επρόκειτο να εκφωνήσουν τις ομιλίες τους.

Οι ακτιβιστές, μέλη των περιβαλλοντικών οργανώσεων ANV-COP21 και Friends of the Earth, διαμαρτύρονταν για τα ενεργειακά σχέδια εξορύξεων, τα οποία, όπως καταγγέλλουν, επιτείνουν την κλιματική αλλαγή. 

Μια ομάδα από 20 διαδηλωτές, οι περισσότερες γυναίκες, έσπρωξαν το προσωπικό ασφαλείας και εισέβαλαν στην αίθουσα του συνεδρίου, στο ξενοδοχείο InterContinental Paris Le Grand, που φιλοξενούσε το Ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Αερίου. 

Κατόπιν, οι ακτιβιστές περπάτησαν έως το κέντρο της αίθουσας, κάθισαν κάτω χωρίς να μιλάνε, μπροστά από την εξέδρα και κράτησαν ο ένας το χέρι του άλλου, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Reuters που βρισκόταν στην αίθουσα. Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι οι εργασίες του συνεδρίου διακόπτονται και οι συμμετέχοντες αποχώρησαν.

Μια άλλη ομάδα ακτιβιστών συγκεντρώθηκε στο φουαγέ του ξενοδοχείου, φωνάζοντας συνθήματα κατά των ορυκτών καυσίμων. «Θέλουμε οι εταιρείες να αφήσουν τα ορυκτά καύσιμα στο έδαφος. Νομίζουμε ότι οι κυβερνήσεις δεν κάνουν αρκετά για την κλιματική αλλαγή και πρέπει να ασκήσουμε μεγαλύτερη πίεση στις κυβερνήσεις και τις εταιρείες» είπε μία από τις ακτιβίστριες.

Στο συνέδριο συμμετείχαν εταιρείες όπως η Total, η BP, η Shell.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / 250 χρόνια ΗΠΑ: Ο Τραμπ το κεντρικό πρόσωπο των εορτασμών της επετείου, μετά την αποχώρηση καλλιτεχνών

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε τις αποχωρήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προσελκύει περισσότερο κόσμο από τον Έλβις Πρίσλεϊ» και μάλιστα «χωρίς κιθάρα»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΣΤΡΟ BEAUFORT

Διεθνή / Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε το στρατηγικής σημασίας Κάστρο Beaufort

Λόγω της δεσπόζουσας θέσης του, το μεσαιωνικό φρούριο χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτικό οχυρό και υπήρξε στόχος πολλών μαχών και βομβαρδισμών, ιδιαίτερα κατά τον πόλεμο του Λιβάνου με το Ισραήλ το 1982
THE LIFO TEAM