FT: Η ΕΕ σχεδιάζει να παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία Πούτιν και Λαβρόφ

FT: Η ΕΕ σχεδιάζει να παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία Πούτιν και Λαβρόφ Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Η ΕΕ σχεδιάζει να δεσμεύσει τα περιουσιακά στοιχεία του Βλαντιμίρ Πούτιν και του υπουργού Εξωτερικών του Σεργκέι Λαβρόφ στο πλαίσιο του πακέτου κυρώσεων που προωθείται την Παρασκευή, σύμφωνα με τρία άτομα με γνώση επί του ζητήματος.

Όπως μεταδίδουν οι FT, επικαλούμενοι τις πηγές τους, οι υπουργοί Εξωτερικών σχεδιάζουν να εγκρίνουν το πακέτο κυρώσεων σήμερα το απόγευμα, μαζί με μια σειρά μέτρων κατά των ρωσικών τραπεζών και βιομηχανίας, ανέφεραν.

Ωστόσο, Πούτιν και Λαβρόφ δεν θα υπόκεινται σε απαγόρευση ταξιδιού βάσει των μέτρων, υπογραμμίζοντας την προθυμία της ΕΕ να διατηρήσει ανοικτό τον διπλωματικό δίαυλο.

Το θέμα συζητήθηκε από τους ηγέτες αργά την Πέμπτη, με μεγάλο αριθμό από αυτούς να τάσσονται υπέρ της πρότασης,

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία έκανε «εκτεταμένη» χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία, δηλώνει ο Ολλανδός ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Ρωσία έκανε «εκτεταμένη» χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία, δηλώνει ο Ολλανδός ΥΠΕΞ

Ολλανδικές και γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν συγκεντρώσει στοιχεία που τεκμηριώνουν την ευρεία χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων από τις ρωσικές δυνάμεις 
LIFO NEWSROOM