Φωτιά σε διαμέρισμα στην Ισπανία: Η στιγμή που πατέρας κρατά το παιδί του στο περβάζι και περιμένει βοήθεια

Φωτιά σε διαμέρισμα στην Ισπανία: Η στιγμή που πατέρας κρατά το παιδί του στο περβάζι και περιμένει βοήθεια Facebook Twitter
Φωτ.: Χ
0

Ένα σοβαρό περιστατικό πυρκαγιάς ξέσπασε την Τετάρτη σε πολυκατοικία 13 ορόφων στην Πάλμα της Ισπανίας, αναγκάζοντας την εκκένωση όλων των ενοίκων.

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 16:20 όταν ένα τρίχρονο παιδί, παίζοντας με έναν αναπτήρα σε ένα δωμάτιο γεμάτο λουλούδια, προκάλεσε την ανάφλεξη φωτιάς σε διαμέρισμα του τρίτου ορόφου.

Η φωτιά και ο καπνός εξαπλώθηκαν γρήγορα, παγιδεύοντας αρκετούς κατοίκους στα διαμερίσματά τους. Ένας 23χρονος άνδρας, μη μπορώντας να διαφύγει μέσω των γεμάτων καπνό σκαλοπατιών, κατέφυγε στο περβάζι του παραθύρου κρατώντας στην αγκαλιά τον δίχρονο γιο του, περιμένοντας την άφιξη των πυροσβεστών. Παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών να προσεγγίσουν το παράθυρο με σκάλα, αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω της απόστασης, και τελικά οι δύο τους διασώθηκαν από το εσωτερικό του κτιρίου αφού η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Στο σημείο έσπευσαν μονάδες άμεσης βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων ομάδων υποστήριξης ζωής και ταχείας επέμβασης. Ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο για περιστατικά μαζικών θυμάτων (IMV) και στο χώρο έγινε διαλογή και παροχή πρώτων βοηθειών στους τραυματίες. Συνολικά, 52 άτομα έλαβαν βοήθεια για εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα και αναπνευστικά προβλήματα, εκ των οποίων 29 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, ενώ οι υπόλοιποι 23 έλαβαν φροντίδα επί τόπου.

Το περιστατικό αυτό ανέδειξε την ταχύτητα με την οποία μπορεί να εξαπλωθεί μια πυρκαγιά και την ανάγκη για άμεση επέμβαση των αρχών σε τέτοιες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: Εξοργισμένη η εισαγγελέας για την αποκάλυψη των δύο συλλήψεων

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Εξοργισμένη η εισαγγελέας για την αποκάλυψη των δύο συλλήψεων

Δύο άνδρες συνελήφθησαν μετά τη ληστεία στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, όπου εκλάπησαν κοσμήματα ανεκτίμητης αξίας, μεταξύ αυτών και τμήμα των γαλλικών βασιλικών κοσμημάτων
LIFO NEWSROOM
Ματσό Πίρο: Η απομονωμένη φυλή του Αμαζονίου που κινδυνεύει να εξαφανιστεί

Διεθνή / Ματσό Πίρο: Η απομονωμένη φυλή του Αμαζονίου που κινδυνεύει να εξαφανιστεί

Η ιστορία των Ματσό Πίρο, μιας από τις τελευταίες απομονωμένες φυλές στον πλανήτη, που ζει βαθιά στον Αμαζόνιο του Περού και απειλείται από την παράνομη υλοτομία, τις ασθένειες και την εισβολή του σύγχρονου κόσμου
LIFO NEWSROOM
Νέες οδηγίες Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: Συνιστά περισσότερα κορεσμένα λίπη σε σχολεία και στρατό

Διεθνή / Νέες οδηγίες Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: Συνιστά περισσότερα κορεσμένα λίπη σε σχολεία και στρατό

Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, υπουργός Υγείας των ΗΠΑ, προωθεί νέες διατροφικές οδηγίες που ενθαρρύνουν την κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών, ανατρέποντας δεκαετίες επιστημονικών συστάσεων και προκαλώντας ανησυχία στους ειδικούς
LIFO NEWSROOM