Φωτιά σε διαμέρισμα στην Ισπανία: Η στιγμή που πατέρας κρατά το παιδί του στο περβάζι και περιμένει βοήθεια

Φωτιά σε διαμέρισμα στην Ισπανία: Η στιγμή που πατέρας κρατά το παιδί του στο περβάζι και περιμένει βοήθεια Facebook Twitter
Φωτ.: Χ
0

Ένα σοβαρό περιστατικό πυρκαγιάς ξέσπασε την Τετάρτη σε πολυκατοικία 13 ορόφων στην Πάλμα της Ισπανίας, αναγκάζοντας την εκκένωση όλων των ενοίκων.

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 16:20 όταν ένα τρίχρονο παιδί, παίζοντας με έναν αναπτήρα σε ένα δωμάτιο γεμάτο λουλούδια, προκάλεσε την ανάφλεξη φωτιάς σε διαμέρισμα του τρίτου ορόφου.

Η φωτιά και ο καπνός εξαπλώθηκαν γρήγορα, παγιδεύοντας αρκετούς κατοίκους στα διαμερίσματά τους. Ένας 23χρονος άνδρας, μη μπορώντας να διαφύγει μέσω των γεμάτων καπνό σκαλοπατιών, κατέφυγε στο περβάζι του παραθύρου κρατώντας στην αγκαλιά τον δίχρονο γιο του, περιμένοντας την άφιξη των πυροσβεστών. Παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών να προσεγγίσουν το παράθυρο με σκάλα, αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω της απόστασης, και τελικά οι δύο τους διασώθηκαν από το εσωτερικό του κτιρίου αφού η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Στο σημείο έσπευσαν μονάδες άμεσης βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων ομάδων υποστήριξης ζωής και ταχείας επέμβασης. Ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο για περιστατικά μαζικών θυμάτων (IMV) και στο χώρο έγινε διαλογή και παροχή πρώτων βοηθειών στους τραυματίες. Συνολικά, 52 άτομα έλαβαν βοήθεια για εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα και αναπνευστικά προβλήματα, εκ των οποίων 29 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, ενώ οι υπόλοιποι 23 έλαβαν φροντίδα επί τόπου.

Το περιστατικό αυτό ανέδειξε την ταχύτητα με την οποία μπορεί να εξαπλωθεί μια πυρκαγιά και την ανάγκη για άμεση επέμβαση των αρχών σε τέτοιες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM