LIVE!

Forbes: Οι πιο ισχυρές γυναίκες του πλανήτη το 2021 - Πρωτιά για την Μακένζι Σκοτ

Forbes: Οι πιο ισχυρές γυναίκες του πλανήτη το 2021 - Πρωτιά για την Μακένζι Σκοτ Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / ASSOCIATED PRESS
0

Τις 100 «σιδηρές» κυρίες του 2021 παρουσίασε το Forbes, σε αφιέρωμα για τις γυναίκες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στα τεκταινόμενα του πλανήτη τη χρονιά που φεύγει.

Ωστόσο, φέτος η εικόνα των «σιδηρών» κυριών είναι λίγο διαφορετική σε σχέση με αυτήν πριν από μόλις ένα ή δύο χρόνια.

Οι γυναίκες έχουν κερδίσει έδαφος όσον αφορά την εκπροσώπησή τους στο παγκόσμιο επιχειρείν, γεγονός που αποτυπώνεται και στην 18η λίστα του Forbes με τις «100 πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο».

Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται 40 διευθύνουσες σύμβουλοι -οι περισσότερες από το 2015 και μετά-, που «επιβλέπουν» επιχειρήσεις με έσοδα ρεκόρ της τάξης των 3,3 τρισ. δολαρίων.

Ωστόσο, φέτος λιγότερες, κατά δύο, είναι οι γυναίκες αρχηγοί κρατών.

Πρώτη στη λίστα είναι η ΜακΚένζι Σκοτ, η δισεκατομμυριούχος φιλάνθρωπος, τρίτη πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο και πρώην σύζυγος του ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος.

Μία θέση πιο κάτω, φιγουράρει το όνομα της αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα  18 χρόνια που το Forbes καταρτίζει τη συγκεκριμένη λίστα, η Γερμανίδα πρώην καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει βρεθεί εκτός κορυφής μόνο τρεις φορές.

Δείτε τις 10 ισχυρότερες γυναίκες στον πλανήτη

Οι πιο ισχυρές γυναίκες του πλανήτη το 2021 Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΓΡΑΦΗΜΑΤΟΣ / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ΕΔΩ τη λίστα του Forbes με τις 100 πιο ισχυρές γυναίκες για το 2021

Διεθνή
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Harry Styles μιλά για τον θάνατο του Liam Payne: «Με έκανε να ξαναδώ τη ζωή μου»

Διεθνή / Ο Harry Styles μιλά για τον θάνατο του Liam Payne: «Με έκανε να ξαναδώ τη ζωή μου»

Ο Harry Styles δήλωσε ότι ο θάνατος του Liam Payne το 2024 τον ώθησε να επανεξετάσει τη ζωή του. Μιλώντας για το νέο του άλμπουμ, αναφέρθηκε στο πένθος, τη δημόσια έκθεση και τον τρόπο που τιμά τη μνήμη του πρώην συνεργάτη του.
THE LIFO TEAM
Μαρτυρία Ελληνίδας κατοίκου στην Κύπρο: «Εύχομαι το κράτος να είναι σε ετοιμότητα»

Διεθνή / Μαρτυρία Ελληνίδας κατοίκου στην Κύπρο: «Εύχομαι το κράτος να είναι σε ετοιμότητα»

Η ραγδαία κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή έχει φέρει σε εγρήγορση τους κατοίκους της Κύπρου, με σειρήνες συναγερμού και προληπτικά μέτρα ετοιμότητας, ενώ η καθημερινότητα συνεχίζεται υπό αίσθημα ανησυχίας αλλά και εμπιστοσύνης στις αρχές
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ