Φον ντερ Λάιεν: Ένα εκατ. λιγότερες νοσηλείες αν όλοι οι εμβολιασμένοι στην ΕΕ έκαναν ενισχυτική δόση

Φον ντερ Λάιεν: Ένα εκατ. λιγότερες νοσηλείες αν όλοι οι εμβολιασμένοι στην ΕΕ έκαναν ενισχυτική δόση Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Περίπου ένα εκατομμύριο νοσηλείες θα μπορούσαν να αποφευχθούν, αν όλοι οι εμβολιασμένοι στην ΕΕ έκαναν την ενισχυτική δόση, επεσήμανε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

«Σήμερα φτάνουμε σε ένα ορόσημο στην εκστρατεία του εμβολιασμού. Πάνω από τους μισούς ενηλίκους στην ΕΕ έχουν κάνει την ενισχυτική δόση για τον κορωνοϊό», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν και συμπλήρωσε ότι το 82% των ενηλίκων στην ΕΕ έχουν εμβολιαστεί. 

«Αυτό είναι καλό. Αλλά βέβαια χρειάζεται να κάνουμε περισσότερα. Όλοι όσοι μπορούν πρέπει να εμβολιαστούν και να κάνουν την ενισχυτική δόση», τόνισε σε βίντεο που ανάρτησε στα social media. 

Οι γιατροί και τα στοιχεία το έχουν κάνει πολύ ξεκάθαρο, υπογράμμισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Οι εμβολιασμοί και οι ενισχυτικές δόσεις παρέχουν την καλύτερη προστασία κατά του ιού και των μεταλλάξεών του, συμπεριλαμβανομένης της Όμικρον», συμπλήρωσε. 

Παράλληλα επεσήμανε ότι τα δεδομένα από το ECDC «δείχνουν πως οι ενισχυτικές δόσεις μπορούν να μας κρατήσουν εκτός νοσοκομείων. Εάν όλοι οι εμβολιασμένοι στην ΕΕ, έκαναν ενισχυτική δόση, θα μπορούσαμε να αποφύγουμε περίπου ένα εκατομμύριο νοσηλείες στην ΕΕ». 

Η πανδημία, υπογράμμισε η πρόεδρος της Κομισιόν, δεν έχει τελειώσει. «Η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται πραγματικά γρήγορα σε πολλές χώρες της ΕΕ. Οπότε, ας προστατεύσουμε τους εαυτούς μας», κατέληξε στο μήνυμά της. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ