LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Financial Times: Ο Ζελένσκι πρόσωπο της χρονιάς- «Θέλω απλώς να πιάσω έναν κυπρίνο στον Δνείπερο»

Ο Ζελένσκι με στρατιώτες Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι το πρόσωπο της χρονιάς για τους Financial Times. 

Εννέα μήνες μετά την έναρξη του σκληρού αγώνα για την επιβίωση, ενάντια στους Ρώσους εισβολείς, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι φαίνεται κουρασμένος, με μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, περιγράφουν οι Financial Times.  

Αυτό που θα προτιμούσε να κάνει, αντί να αντιμετωπίζει τον ανελέητο εισβολέα, είναι να ψαρεύει με τον γιο του. «Θέλω απλώς να πιάσω έναν κυπρίνο στον Δνείπερο ποταμό», λέει ο Ουκρανός πρόεδρος. 

Για μια γεύση κανονικής ζωής ίσως θα πρέπει να περιμένει πολύ, παρά την απρόσμενη σειρά επιτυχιών από τις ουκρανικές δυνάμεις στο πεδίο της μάχης, επισημαίνει το δημοσίευμα. Όμως, συνεχίζουν οι Financial Times, αυτό το απλό μήνυμα είναι χαρακτηριστικό ενός ηγέτη που ακόμη παρουσιάζει τον εαυτό του ως άνθρωπο με ταπεινά γούστα και βαθιά αίσθηση της ανθρωπιάς. 

Είναι το αντίθετο του Βλαντιμίρ Πούτιν, που είναι κρυμμένος στο Κρεμλίνο και η εμμονή του για την ανοικοδόμηση μιας αυτοκρατορίας έχει κοστίσει, δεκάδες, πιθανόν εκατοντάδες, χιλιάδες ζωές, σημειώνουν οι Financial Times. 

Όπως ο Ουίνστον Τσόρτσιλ είχε στραφεί στο ραδιόφωνο για να συσπειρώσει τη χώρα του, έτσι και ο Ζελένσκι χρησιμοποίησε τα social media για μια ασταμάτητη εκστρατεία προκειμένου να εξασφαλίσει στρατιωτική και οικονομική βοήθεια, συνεχίζει το δημοσίευμα. «Έχει πείσει τους Ευρωπαίους να αναλάβουν το τεράστιο κόστος του να ορθώσουν ανάστημα στον Πούτιν και να προσφέρουν στο Κίεβο ένα μονοπάτι για την ένταξη στην ΕΕ», συμπληρώνει. 

Επίσης, σημειώνουν οι Financial Times, ο Ζελένσκι ενσαρκώνει το θάρρος και την ανθεκτικότητα του ουκρανικού λαού, στον αγώνα τους ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα. Και για αυτούς τους λόγους επελέγη ως το πρόσωπο της χρονιάς. 

Διεθνή
0

LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Διεθνή / «Σοφία από τον ουρανό»: Ευαγγελικοί πάστορες προσεύχονται για τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο

Ο επικεφαλής πάστορας ακούγεται να λέει: «Προσευχόμαστε να πλημμυρίσουν η καρδιά και το μυαλό του με σοφία από τον ουρανό και ο Κύριος να τον καθοδηγήσει σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζουμε σήμερα»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Ιράν και Ισραήλ ανταλλάσσουν πλήγματα

Η ένταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται, καθώς Ιράν και Ισραήλ συνεχίζουν να ανταλλάσσουν σφοδρά πλήγματα μία εβδομάδα μετά την έναρξη του πολέμου, με επιθέσεις να σημειώνονται και σε χώρες του Κόλπου
THE LIFO TEAM
ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Κόλπο παραπονιούνται πως δεν τους ενημέρωσαν για τις επιθέσεις του Ιράν

Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον ότι δεν τους ενημέρωσε επαρκώς για τις ιρανικές επιθέσεις και επιπλέον αγνόησε τις προειδοποιήσεις τους
THE LIFO TEAM
ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΡΜΠΑΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΒΕΤΟ ΔΑΝΕΙΟ

Διεθνή / ΕΕ: Καταδικάζει τα σχόλια Ζελένσκι σχετικά με το βέτο της Ουγγαρίας για δάνειο προς την Ουκρανία

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλοφ Τζιλ, η «εμπρηστική» ρητορική «δεν είναι ούτε χρήσιμη ούτε ευνοεί την επίτευξη των κοινών μας στόχων»
THE LIFO TEAM