Φιλιππίνες: Ηφαίστειο κοντά στη Μανίλα εκλύει τοξικό αέριο - Βίντεο

Φιλιππίνες: Ηφαίστειο εκλύει τοξικό αέριο κοντά στη Μανίλα Facebook Twitter
φωτο αρχείου/EPA
0

Ένα ηφαίστειο, που βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων νότια της Μανίλας, εκλύει, εδώ και περίπου μία εβδομάδα, ένα τοξικό αέριο, που θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο για περισσότερους από 300.000 ανθρώπους, την ώρα που μια γκρίζα αιθαλομίχλη «έπνιξε» την πρωτεύουσα των Φιλιππίνων και τα περίχωρά της.

Το ηφαίστειο Τάαλ, το οποίο βρίσκεται στη μέση μιας λίμνης, είναι ένα από τα ενεργότερα των Φιλιππίνων. Ξεκίνησε, πριν από μερικές ημέρες, να εκλύει όλο και μεγαλύτερες ποσότητες διοξειδίου του θείου, περικυκλώνοντας σταδιακά την πρωτεύουσα με μια αιθαλομίχλη, η οποία ώθησε τις αρχές να εκδώσουν προειδοποιήσεις για τις ευπαθείς ομάδες, εκτιμώντας πως το σύννεφό αυτό θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο για τη ζωή ή την υγεία περισσότερων από 300.000 ανθρώπων.

Τουλάχιστον 2.400 κάτοικοι των κοντινών στη λίμνη χωριών έχουν ήδη σπεύσει σε πιο απομακρυσμένες περιοχές, στους γονείς τους ή σε κλειστά λόγω του κορωνοϊού σχολεία , ενώ ο επαρχιακός υπεύθυνος για τις φυσικές καταστροφές Ζοσελίτο Κάστρο, προβλέπει «κι άλλες απομακρύνσεις πληθυσμών τις επόμενες ημέρες», όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM