No.1

Φιλιππίνες: Βομβιστική επίθεση σε πανεπιστήμιο, τουλάχιστον 4 νεκροί

Φιλιππίνες: Βομβιστική επίθεση στο πανεπιστήμιο του Μιντανάο - Τουλάχιστον 4 νεκροί Facebook Twitter
Φωτ. : X
0

Στόχος βομβιστικής επίθεσης έγινε το πανεπιστήμιο Μιντανάο, στην πόλη Μαράουι των Φιλιππίνων και οι αρχές κάνουν λόγο για ισλαμιστική τρομοκρατία. 

Αποτέλεσμα της βομβιστικής επίθεσης, ήταν ο θάνατος τεσσάρων ανθρώπων και ο τραυματισμός πολλών άλλων. Η επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια της της κυριακάτικης λειτουργίας των Καθολικών, σε γυμναστήριο του πανεπιστημίου Μιντανάο.

«Καταδικάζω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις παράλογες και πλέον αποτρόπαιες ενέργειες που διαπράχθηκαν από ξένους τρομοκράτες. Εξτρεμιστές που χρησιμοποιούν βία σε βάρος αθώων πάντα θα θεωρούνται εχθροί για την κοινωνία μας», δήλωσε ο πρόεδρος Φερντινάντ Μάρκος Τζούνιορ.

Η βομβιστική επίθεση συνέβη μετά από επιχείρηση που έκανε ο στρατός την Παρασκευή στο Μαγκουιντανάο ντελ Σουρ στην οποία σκοτώθηκαν 11 τζιχαντιστές, μεταξύ των οποίων στελέχη της οργάνωσης Ντάουλα Ισλαμίγια που πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος. 

Ζητώντας ψυχραιμία, ο Φερντινάντ Μάρκος Τζούνιορ ανέφερε στην πλατφόρμα Χ, ότι έδωσε οδηγίες στην αστυνομία και τις ένοπλες δυνάμεις «να διασφαλίσουν την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών και την ασφάλεια των ευάλωτων κοινοτήτων και των κοινοτήτων που επλήγησαν».

«Να είστε βέβαιοι ότι θα οδηγήσουμε τους δράστες αυτής της αδίστακτης ενέργειας στη δικαιοσύνη», τόνισε. Ο αρχιστράτηγος Γκάμπριελ Βιράι Γ’, χαρακτήρισε την επίθεση «τρομοκρατική ενέργεια», μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε σε υψηλό συναγερμό και τα στρατεύματά μας παραμένουμε σε επιφυλακή καθώς προσπαθούμε να διευκρινίσουμε το κίνητρο και να ταυτοποιήσουμε τους δράστες για να εξακριβώσουμε ποιος είναι πίσω από αυτό».

Το πανεπιστήμιο Μιντανάο, σε μήνυμα που δημοσιεύθηκε στη σελίδα του στο Facebook, εξέφρασε «βαθύτατη θλίψη και αποτροπιασμό για την πράξη βίας που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια θρησκευτικής συγκέντρωσης» και ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται τα μαθήματα μέχρι νεοτέρας.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
0

No.1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις και μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση, απαντώντας σε ερωτήσεις και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Διεθνή / Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ιαπωνία έχει μετατρέψει τo Γιοναγκούνι από ένα ήσυχο νησί σε στρατιωτική βάση, όπου περίπου 160 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας φροντίζουν για την ασφάλεια των ακτών
THE LIFO TEAM
Η Αίγυπτος απαλλάσσει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Διεθνή / Η Αίγυπτος απαλλάσσει Αμερικανούς και Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει χαλαρώσει σταδιακά τους κανόνες εισόδου για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της έναντι προορισμών όπως η Τουρκία, το Μαρόκο και το Ντουμπάι
THE LIFO TEAM