Φιλιππίνες: Αντιδράσεις για τον πρόεδρο που πήγε με ελικόπτερο στη συναυλία των Coldplay

Φιλιππίνες: Αντιδράσεις για τον πρόεδρο που πήγε με ελικόπτερο στη συναυλία των Coldplay Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: EPA
0

Έντονα επικρίθηκε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Φέρντιναντ Μάρκος Τζούνιορ καθώς χρησιμοποίησε το προεδρικό ελικόπτερο για να μεταβεί σε συναυλία των Coldplay για να αποφύγει την κίνηση. 

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολλοί κατηγόρησαν τον πρόεδρο ότι σπαταλάει τα χρήματα των φορολογουμένων και επεσήμαναν ότι το κοινό πρέπει να υπομένει καθημερινά την περιβόητη κίνηση στο μετρό της Μανίλα, ενώ μετακινείται.

Η προεδρική ομάδα ασφαλείας της χώρας δήλωσε ότι η Philippine Arena «γνώρισε μια άνευ προηγουμένου κοσμοσυρροή 40.000 ατόμων που παρακολουθούσαν με ανυπομονησία μια συναυλία, με αποτέλεσμα να υπάρχουν απρόβλεπτα κυκλοφοριακλα προβλήματος κατά μήκος της διαδρομής». Το κυκλοφοριακό κομφούζιο αποτελούσε  «δυνητική απειλή για την ασφάλεια του προέδρου μας», ανέφερε. 

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας των Coldplay, ο frontman, Κρις Μάρτιν αστειεύτηκε με την κίνηση στη Μανίλα και ευχαρίστησε το κοινό για την επιμονή του. «Είδαμε λίγη κίνηση. Αλλά νομίζω ότι έχετε τη μεγαλύτερη κίνηση στον κόσμο. Σας ευχαριστώ που κάνατε την προσπάθεια να περάσετε μέσα όλες αυτές τις μ@@@@ίες για να είστε εδώ», είπε. Κατά μέσο όρο, χρειάζονται 25 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα για να διανύσει κανείς 10 χιλιόμετρα (έξι μίλια) στην περιοχή της πρωτεύουσας, σύμφωνα με τον δείκτη TomTom. 

Στοιχεία του 2023 που συγκρίνουν σειρά πόλεων σε όλο τον κόσμο έδειξαν ότι, κατά μέσο όρο, χρειάζονται 25,5 λεπτά για να διανύσει κανείς 10 χιλιόμετρα στην περιοχή της πρωτεύουσας των Φιλιππινών.

Στις παλαιότερες γενιές το περιστατικό θύμισε τον πατέρα του Μάρκος και την μητέρα του. Ο πατέρας Μάρκος κυβέρνησε τη χώρα για δύο δεκαετίες ενώ ζούσε μέσα στη χλιδή ενώ το ζευγάρι κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση πολλών δισεκατομμυρίων.

Με πληροφορίες από Guardian


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαμένος παράδεισος: Η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια στην Ευρώπη

Περιβάλλον / Οι «χαμένοι παράδεισοι» της Ευρώπης: Πώς η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια μας

Η έντονη ζέστη, οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής κάνουν τους πιο περιζήτητους προορισμούς της ηπείρου, τόπους προς αποφυγή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δέχεται επίθεση από υποστηρικτές του λόγω υποψιών ότι η κυβέρνησή του κρύβει λεπτομέρειες για τα εγκλήματα του Έπσταϊν για να προστατεύσει την πλούσια ελίτ — συμπεριλαμβανομένου του ίδιου
LIFO NEWSROOM
«Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Διεθνή / «Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Η πρώτη Παλαιστίνια ΥΠΕΞ, Βαρσέν Αγκχαμπεκιάν Σαχίν, μίλησε αποκλειστικά στο Euronews και κατήγγειλε αδράνεια της ΕΕ στη Γάζα - Υπόσχεται μεταρρυθμίσεις στην Παλαιστινιακή Αρχή
LIFO NEWSROOM
Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Διεθνή / Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Η κλιμάκωση στη νότια Συρία –με ταυτόχρονη εμπλοκή του Ισραήλ και πολιτική αστάθεια στην περιοχή της Σουέιντα– επαναφέρει το ζήτημα της εσωτερικής συνοχής στη Συρία
LIFO NEWSROOM
Η Λεπέν απειλεί να ανατρέψει τον Μακρόν λόγω κατάργησης αργιών και περικοπών 44 δισ. ευρώ

Διεθνή / Η Λεπέν απειλεί να ανατρέψει τον Μακρόν λόγω κατάργησης αργιών και περικοπών 44 δισ. ευρώ

«Η κυβέρνηση αυτή επιλέγει να επιτεθεί στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους αντί να κυνηγήσει τη σπατάλη», δήλωσε η Μαρίν Λεπέν, κλιμακώνοντας την πίεση προς τον πρωθυπουργό Φρανσουά Μπαϊρού
LIFO NEWSROOM