Φετουλάχ Γκιουλέν: Δημοσιεύματα «πέθαναν» τον ορκισμένο εχθρό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Φετουλάχ Γκιουλέν: Δημοσιεύματα «πέθαναν» τον ορκισμένο εχθρό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / ΕΡΑ
0

Πολλά είναι τα σενάρια που διακινούνται, τις τελευταίες ώρες, στα κοινωνικά δίκτυα της Τουρκίας, έπειτα από ορισμένα δημοσιεύματα, κυρίως του αντιπολιτευόμενου Τύπου ότι ο Φετουλάχ Γκιουλέν είναι νεκρός. Μάλιστα, οι φήμες τον θέλουν να έχει δηλητηριαστεί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Oda TV αλλά και της ηλεκτρονικής έκδοσης της ιστοσελίδας «Cumhurriyet», ο Φετουλάχ Γκιουλέν δηλητηριάστηκε στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ όπου διαμένει, ωστόσο, η είδηση γρήγορα διαψεύστηκε από media φίλα προσκείμενα στον ιμάμη που αποτελεί τον νο1 εχθρό του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα, τα ρεπορτάζ ανέφεραν πως εκτός του Γκιουλέν, ένας από τους μαθητές του και στέλεχος της FETO, αυτοκτόνησε, με την είδηση για αρκετή ώρα να διακινείται στο διαδίκτυο αλλά να αποδεικνύεται, σύμφωνα με μέσα που είναι φίλα προσκείμενα προς τον Φετουλάχ Γκιουλέν, ψευδής.

Χαρακτηριστικό της διάψευσης για το θάνατο του Φετουλάχ Γκιουλέν είναι το δημοσίευμα της ιστοσελίδας TR724, που είναι γνωστή για τις επαφές της με το FETO, σύμφωνα με το οποίο είναι καλά στην υγεία του.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα σε διάψευση προχώρησε και ο δικηγόρος του Γκιουλέν, Nurullah Albayrak, με ανάρτηση στα social media.

Ωστόσο, τα φιλοκυβερνητικά τουρκικά ΜΜΕ επιμένουν πως ο Γκιουλέν είναι νεκρός, αλλά έχουν την εντολή να κρατήσουν μυστική την πληροφορία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Συνέντευξη με τον Τούρκο δημοσιογράφο που ο Ερντογάν έχει βάλει στη λίστα θανάτου

Βασιλική Σιούτη / Συνέντευξη με τον Τούρκο δημοσιογράφο που ο Ερντογάν κυνηγά στην Ευρώπη

Πρωτοσέλιδο της Sabah στοχοποιεί τον εξόριστο Τούρκο δημοσιογράφο, Cevheri Güven, αποδεικνύοντας ότι οι πράκτορες του Ερντογάν δρουν ανεξέλεγκτα στη Γερμανία. Ο Τούρκος δημοσιογράφος, που τα προηγούμενα χρόνια ζούσε στην Ελλάδα, εξηγεί στη LIFO γιατί ενοχλεί τόσο το καθεστώς Ερντογάν.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ