FDA: Το χάπι της Merck για τον COVID είναι αποτελεσματικό, αλλά οι ειδικοί θα επανεξετάσουν την ασφάλεια

στιγμιότυπο από εργαστήριο Facebook Twitter
Getty Images / Αρχείου.
0

Αποτελεσματικό κατά του κορωνοϊού είναι το πειραματικό χάπι COVID-19 από τη Merck σύμφωνα με τον FDA, ωστόσο, οι αρχές θα ζητήσουν τη γνώμη εξωτερικών ειδικών σχετικά με τους κινδύνους γενετικών ανωμαλιών και άλλων πιθανών προβλημάτων σε εγκύους.

Ο FDA δημοσίευσε την ανάλυσή του για το χάπι πριν από μια δημόσια συνάντηση την επόμενη εβδομάδα, όπου ακαδημαϊκοί και άλλοι ειδικοί θα αξιολογήσουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του. Να σημειωθεί ότι ο Οργανισμός δεν υποχρεούται να ακολουθήσει τις συμβουλές της ομάδας.

Οι επιστήμονες του FDA δήλωσαν ότι η αξιολόγησή τους εντόπισε αρκετούς πιθανούς κινδύνους, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής τοξικότητας και των γενετικών ανωμαλιών. Οι ρυθμιστικές αρχές σημείωσαν επίσης ότι η Merck συνέλεξε πολύ λιγότερα δεδομένα ασφάλειας συνολικά για το φάρμακό της από ό,τι συγκεντρώθηκε για άλλες θεραπείες για τον COVID-19.

Όλα τα φάρμακα για τον COVID-19 που είναι επί του παρόντος εγκεκριμένα από τον FDA απαιτούν ένεση ή ενδοφλέβιο ορό, γεγονός που περιορίζει τη χρήση τους. Εάν εγκριθεί, το φάρμακο της Merck θα ήταν το πρώτο που θα μπορούσαν να λάβουν οι ασθενείς στο σπίτι για να ανακουφίσουν τα συμπτώματα και να επιταχύνουν την ανάρρωση. Είναι ήδη εγκεκριμένο για χρήση έκτακτης ανάγκης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Με τα κρούσματα να αυξάνονται ξανά στις περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ, οι ρυθμιστικές αρχές αναμένεται να δώσουν πράσινο φως στο φάρμακο της Merck ως ένα σημαντικό νέο όπλο που θα βοηθήσει στη μείωση της πίεσης στα νοσοκομεία. Αλλά η αναθεώρηση του FDA είναι το κλειδί για τον προσδιορισμό του ποιος θα μπορεί να το λάβει και πόσο ευρέως μπορεί να συνταγογραφηθεί.

Ο FDA θα ρωτήσει τους ανεξάρτητους συμβούλους του εάν τα οφέλη του φαρμάκου υπερτερούν των κινδύνων του και εάν η χρήση του πρέπει να απαγορευτεί για τις εγκύους.

Με πληροφορίες AP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μπόργκο Εγνάτσια»: Το πολυτελές συγκρότημα που φιλοξενεί την Σύνοδο της G7

Διεθνή / «Μπόργκο Εγνάτσια»: Το πολυτελές συγκρότημα που φιλοξενεί την Σύνοδο της G7

Στο πολυτελές παραθαλάσσιο θέρετρο «Μπόργκο Εγνάτσια» στην Απουλία ξεκίνησαν την Πέμπτη οι εργασίες της Συνόδου των G7 - Στο ξενοδοχειακό συγκρότημα παντρεύτηκαν το 2012 ο Τζάστιν Τιμπερλέικ με την Τζέσικα Μπίελ 
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Στέλεχος Χαμάς: «Κανείς δεν έχει ιδέα» πόσοι όμηροι στη Γάζα είναι ζωντανοί

Διεθνή / Στέλεχος Χαμάς: «Κανείς δεν έχει ιδέα» πόσοι όμηροι στη Γάζα είναι ζωντανοί

Το στέλεχος της Χαμάς ισχυρίστηκε ότι η ισραηλινή επιχείρηση για την απελευθέρωση τεσσάρων ομήρων είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο άλλων τριών, συμπεριλαμβανομένου ενός Αμερικανού πολίτη
NEWSROOM
Το 51% των Γερμανών θέλει πρόωρες εκλογές, λέει δημοσκόπηση

Διεθνή / Το 51% των Γερμανών θέλει πρόωρες εκλογές, λέει δημοσκόπηση

Σύμφωνα με το «Πολιτικό Βαρόμετρο» για λογαριασμό του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, το 51% θα θεωρούσε «καλή» εξέλιξη την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, με το 43% να πιστεύει το ακριβώς αντίθετο
NEWSROOM
Σελίν Ντιόν: Οι δίδυμοι γιοι της έχουν κουμπί πανικού στο σπίτι σε περίπτωση που χρειαστεί βοήθεια

Διεθνή / Σελίν Ντιόν: Οι δίδυμοι γιοι της έχουν κουμπί πανικού στο σπίτι σε περίπτωση που χρειαστεί βοήθεια

Η τραγουδίστρια του «My heart will go on» ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο του 2022 ότι πάσχει από το Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ατόμου - Η Σελίν Ντιόν αποκάλυψε πως κάθε τρεις μήνες η ίδια και ο φυσιοθεραπευτής της εκπαιδεύουν τους γιους της με μια «ψεύτικη κρίση»
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ