Χάπι κατά της Covid-19: Η φαρμακοβιομηχανία Merck ζητά άδεια επείγουσας χρήσης

Χάπι κατά της Covid-19: Η φαρμακοβιομηχανία Merck ζητά άδεια επείγουσας χρήσης Facebook Twitter
Unsplash
0

Η φαρμακευτική εταιρεία Merck ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέβαλε αίτηση για άδεια επείγουσας χρήσης στις Ηνωμένες Πολιτείες του φαρμάκου της που λαμβάνεται από το στόμα για τη θεραπεία ασθενών με ήπια έως μέτρια συμπτώματα της COVID-19.

Το σκεύασμα molnupiravir έχει αναπτυχθεί από κοινού με τη Ridgeback Biotherapeutics. Αν λάβει έγκριση, θα είναι το πρώτο αντι-ιικό σκεύασμα για την ασθένεια το οποίο λαμβάνεται από το στόμα.

Δεδομένα που δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα έδειξαν πως το molnupiravir μπορεί να μειώσει στο μισό τις πιθανότητες θανάτου ή νοσηλείας όσων κινδυνεύουν περισσότερο να κολλήσουν σοβαρή COVID-19. Η ιική αλληλούχηση που έχει γίνει μέχρι τώρα έδειξε ότι το χάπι είναι αποτελεσματικό εναντίον όλων των παραλλαγών του κορονοϊού, περιλαμβανομένης της Δέλτα, σύμφωνα με τη Merck.

Τα υπάρχοντα φάρμακα κατά της ασθένειας είναι το εγχεόμενο αντιιικό ρεμδεσιβίρη της Gilead Sciences και το γενόσημο στεροειδές δεξαμεθαζόνη, αμφότερα των οποίων χορηγούνται γενικά μόνο αφού ο ασθενής εισαχθεί στο νοσοκομείο.

Τα φάρμακα μονοκλωνικών αντισωμάτων της Regeneron Pharmaceuticals και της Eli Lilly έχουν μέχρι τώρα μόνο περιορισμένη χρήση λόγω της δυσκολίας στη χορήγησή τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Ζηλανδία: Πατέρας που διέφευγε για σχεδόν 4 χρόνια μαζί με τα τρία παιδιά του νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία

Διεθνή / Νέα Ζηλανδία: Πατέρας που διέφευγε για σχεδόν 4 χρόνια μαζί με τα τρία παιδιά του νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία

Ο Τομ Φίλιπς είχε καταφέρει να διαφύγει από αρκετές προσπάθειες των αρχών να τον θέσουν υπό κράτηση, παρά το ότι η αστυνομία είχε ειδοποιηθεί και τον είχε καταδιώξει επανειλημμένα
LIFO NEWSROOM
Αργεντινή: Ο Μιλέι αναγνωρίζει την «καθαρή ήττα» του στις τοπικές εκλογές

Διεθνή / Αργεντινή: Ο Μιλέι αναγνωρίζει την «καθαρή ήττα» του στις τοπικές εκλογές

Ο Χαβιέρ Μιλέι υποσχέθηκε να «επιταχύνει» τις μεταρρυθμίσεις του, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με εντεινόμενη δυσαρέσκεια εξαιτίας σκανδάλου και της πολιτικής του όσον αφορά τις δημόσιες δαπάνες
LIFO NEWSROOM
Ιρανός ΥΠΕΞ: Η Τεχεράνη θα δεχτεί περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά της με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων

Διεθνή / Ιράν: Ο όρος για να δεχτεί περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά του

Απευθυνόμενος στη Γαλλία, τη Βρετανία και τη Γερμανία, την αποκαλούμενη ομάδα Ε3, ο Ιρανός ΥΠΕΞ τονίζει: «Αν δεν αδράξουν αυτό το παράθυρο ευκαιρίας οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές»
LIFO NEWSROOM
Η «τελευταία προειδοποίηση» του Τραμπ στη Χαμάς να δεχθεί τη συμφωνία για τους ομήρους

Διεθνή / Η «τελευταία προειδοποίηση» του Τραμπ στη Χαμάς να δεχθεί τη συμφωνία για τους ομήρους

«Προειδοποίησα τη Χαμάς για τις συνέπειες που θα έχει η άρνησή της, αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση, δεν θα υπάρξει άλλη» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τη συμφωνία περί ανταλλαγής ομήρων
LIFO NEWSROOM
Διακοπές ίντερνετ σε Μέση Ανατολή και Ασία μετά από κομμένα υποθαλάσσια καλώδια

Διεθνή / Διακοπές ίντερνετ σε Μέση Ανατολή και Ασία μετά από κομμένα υποθαλάσσια καλώδια

​​​​​​​Microsoft και NetBlocks επιβεβαιώνουν βλάβες σε καλωδιακά συστήματα στην Ερυθρά Θάλασσα – Χώρες όπως η Ινδία, το Πακιστάν και τα ΗΑΕ επηρεάστηκαν με χαμηλές ταχύτητες και διακοπές.
LIFO NEWSROOM