Φασίστες και νεοναζί ετοιμάζονται να γιορτάσουν την επέτειο γέννησης του Χίτλερ με φεστιβάλ

Φασίστες και νεοναζί ετοιμάζονται να γιορτάσουν την επέτειο γέννησης του Χίτλερ με φεστιβάλ Facebook Twitter
2

Εκατοντάδες νεοναζί θα συγκεντρωθούν σήμερα, ημέρα των γενεθλίων του Αδόλφου Χίτλερ, σε μια κωμόπολη της ανατολικής Γερμανίας για ένα φεστιβάλ.

To φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ έχουν ανακοινωθεί και αντι-διαδηλώσεις.

Για την πρώτη συγκέντρωση του φεστιβάλ "Schild und Schwert" (Ασπίδα και Ξίφος), που θα διαρκέσει δύο ημέρες, θα κινητοποιηθούν εκατοντάδες αστυνομικοί, σύμφωνα με τις αρχές, οι οποίες όμως δεν δίνουν συγκεκριμένους αριθμούς.

«Θα δείτε πολλούς αστυνομικούς σε κάθε γωνιά του δρόμου», προειδοποίησε ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας στην εφημερίδα Sachsische Zeitung.

Από την πολωνική πλευράτων συνόρων, έχουν παρατηρηθεί «επιπλέον περιπολίες στην περιοχή προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια».

Εκτός από τους Γερμανούς νεοναζί, ομοϊδεάτες τους από όλη την Ευρώπη αναμένονται στην κωμόπολη Όστριτζ, με 2.400 κατοίκους, που βρίσκεται στην ανατολική Γερμανία στα σύνορα με την Πολωνία και την Τσεχία.

Οι διοργανωτές έχουν κάνει λόγο για περίπου 800 συμμετέχοντες, όμως σύμφωνα με αντιφασίστες ακτιβιστές έως και 3.500 νεοναζιστές ενδέχεται να παραστούν στο φεστιβάλ το οποίο έχει θέμα την «Ανακατάληψη της Ευρώπης».

Μάλιστα, στη διάρκειά του, εκτός από συναυλίες θα διοργανωθούν και πολιτικές συζητήσεις, παρουσίαση πολεμικών τεχνών και φεστιβάλ τατουάζ.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται την ώρα που στη Γερμανία αναβιώνουν τα ακροδεξιά κινήματα, τροφοδοτούμενα από την εισροή προσφύγων στη χώρα από τη Συρία και το Αφγανιστάν, γεγονός που επέτρεψε στο αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) να εισέλθει στην ομοσπονδιακή βουλή στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου. Το κόμμα σημείωσε το μεγαλύτερο ποσοστό του στη Σαξονία, όπου πραγματοποιείται το φεστιβάλ.

Διοργανωτής του είναι ο Τόρστεν Χάιζε, μέλος του νεοναζιστικού κόμματος NPD.

«Αν μπορεί κανείς να πραγματοποιεί συγκεντρώσεις και να γιορτάζει τα γενέθλια του Χίτλερ χωρίς πρόβλημα (...), αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι οι νόμοι μας και η κοινωνία μας ασθενούν», σχολίασε ο Σάσα Έλζερ, εκπρόσωπος του κινήματος "Rechts Rockt Nicht" (Η Δεξιά δεν ροκάρει), κάνοντας έκκληση μέσω του Διαδικτύου για την πραγματοποίηση αντιδιαδήλωσης.

Τοπικοί πολιτικοί και θρησκευτικοί αξιωματούχοι και ενώσεις της κοινωνίας των πολιτών αποφάσισαν να διοργανώσουν μια ενέργεια διαμαρτυρίας υπό τη μορφή ενός «φεστιβάλ ειρήνης», μια συγκέντρωση οικογενειακού χαρακτήρα στο κέντρο της πόλης, την έναρξη του οποίου θα σημάνει ο πρωθυπουργός της Σαξονίας Μίχαελ Κρέτσμερ.

Οι νεοναζί οργανώνουν εδώ και καιρό μυστικές συναυλίες για να συγκεντρώσουν πόρους και να εγγράψουν νέα μέλη.

Ωστόσο το φεστιβάλ αυτό, με έναν χώρο για κάμπινγκ κοντά και εισιτήριο 45 ευρώ για δύο ημέρες, σηματοδοτεί για τους επικριτές του μια ανησυχητική τροπή του περιβάλλοντος των νεοναζί, οι οποίοι πλέον προχωρούν σε ανοικτή, δημόσιες διοργανώσεις.

Οι αρχές δεν μπορούν να κάνουν τίποτε διότι το Σύνταγμα εγγυάται το δικαίωμα σε ειρηνικές συγκεντρώσεις. Ωστόσο τα ναζιστικά σύμβολα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν δημοσίως.

Όχι μόνο η ημέρα που επιλέχθηκε για τη διεξαγωγή του φεστιβάλ είναι συμβολική, αλλά και ο τίτλος του, τα αρχικά του οποίου είναι "SS".

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμιο σοκ στο σκάκι: Ο Κράμνικ κατηγορείται για «εκφοβισμό» πριν τον θάνατο του Ναροντίτσκι

Διεθνή / Παγκόσμιο σοκ στο σκάκι: Ο Κράμνικ κατηγορείται για «εκφοβισμό» πριν τον θάνατο του Ναροντίτσκι

Η Διεθνής Ομοσπονδία Σκακιού (FIDE) ανακοίνωσε ότι παραπέμπει τον Κράμνικ στην Επιτροπή Δεοντολογίας και Πειθαρχίας, ύστερα από σειρά δημόσιων επιθέσεων του Ρώσου πρώην πρωταθλητή εις βάρος του Ναροντίτσκι
LIFO NEWSROOM
«Πράξη πολέμου» χαρακτηρίζει η Μόσχα τις κυρώσεις Τραμπ στις ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες

Διεθνή / «Πράξη πολέμου» χαρακτηρίζει η Μόσχα τις κυρώσεις Τραμπ στις ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες

Η Μόσχα εκτιμά ότι η απόφαση της Ουάσινγκτον υπονομεύει «κάθε προοπτική διαλόγου» και μετατρέπει τη σύγκρουση στην Ουκρανία σε «άμεση αντιπαράθεση ΗΠΑ–Ρωσίας»
LIFO NEWSROOM
«Οι συνομιλίες με τον Πούτιν δεν οδηγούν πουθενά» - Νέες κυρώσεις Ντόναλντ Τραμπ σε Ρωσία

Διεθνή / «Οι συνομιλίες με τον Πούτιν δεν οδηγούν πουθενά» - Βαθιά απογοητευμένος ο Τραμπ με τη Ρωσία

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στοχεύοντας τις δύο μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες της Ρωσίας, προκειμένου να πιέσουν τη χώρα να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία εντείνει τις πιέσεις για την απόκτηση αεροσκαφών Eurofighter και F-35

Διεθνή / Η Τουρκία εντείνει τις πιέσεις για την απόκτηση αεροσκαφών Eurofighter και F-35

Η Τουρκία σκοπεύει να εκμεταλλευτεί την καλυτέρευση των σχέσεων με τη Δύση τα τελευταία χρόνια για να προσθέσει 40 Eurofighter Typhoon, για τα οποία υπέγραψε προκαταρκτική συμφωνία τον Ιούλιο, και μελλοντικά αμερικανικά F-35
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ διαψεύδει τη «Wall Street Journal»: «Fake news» το “πράσινο φως” στο Κίεβο για πλήγματα εντός Ρωσίας

Διεθνή / Ο Τραμπ διαψεύδει τη «Wall Street Journal»: «Fake news» το “πράσινο φως” στο Κίεβο για πλήγματα εντός Ρωσίας

Ο Τραμπ χαρακτήρισε το ρεπορτάζ «fake news», επιμένοντας ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια απόφαση και ότι οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν να οδηγηθούν σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Πορτογαλία: Η κρίση στα νοσοκομεία οδηγεί σε αύξηση των γεννήσεων μέσα στα ασθενοφόρα

Διεθνή / Πορτογαλία: Η κρίση στα νοσοκομεία οδηγεί σε αύξηση των γεννήσεων μέσα στα ασθενοφόρα

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου καλείται η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την μεταφορά μίας εγκύου, όπως και εκείνες όπου πυροσβέστες αναγκάζονται να αναλάβουν τον ρόλο του μαιευτήρα
LIFO NEWSROOM
Ζευγάρι στη Γαλλία απήγαγε και βασάνιζε 45χρονη: Την είχαν σε υπόγειο 5 χρόνια και την έπλεναν με χλωρίνη

Διεθνή / Ζευγάρι στη Γαλλία απήγαγε και βασάνιζε 45χρονη: Την είχαν σε υπόγειο 5 χρόνια και την έπλεναν με χλωρίνη

Η 45χρονη γυναίκα «εξαφανίστηκε» για τις αρχές από τον Απρίλιο του 2022, όταν εκδόθηκε το διαζύγιό της, κοιμόταν σε μια ξαπλώστρα, έκανε την ανάγκη της σε ένα δοχείο ή σε πλαστικές σακούλες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Εδω εκατομύρια ναζι ηττηθηκαν απο την Ευρωπη βρε καρμιριδες, 800-3.500 χιλιάδες θα "ανακαταλάβετε" την Ευρωπη; Δεν είναι οι αντιφασίστες που πρεπει να φοβάστε αλλα την σιωπηλη πλειοψηφία.Ερωτηση: Τι είναι αυτες οι μουτζουρες στο πισω του κεφαλιου της φωτογραφίας, σε γιατρο πηγε για τατουαζ;