Φάουτσι: «Δε νομίζω ότι θα εξαλείψουμε» τον κορωνοϊό

Φάουτσι: «Δε νομίζω ότι θα εξαλείψουμε» τον κορωνοϊό Facebook Twitter
0

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ  και σύμβουλος του Λευκού Οίκου Άντονι Φάουτσι εκτίμησε κατά τη διάρκειά συνέντευξης ότι δεν είναι πιθανό ως ανθρωπότητα να μπορέσουμε να εξαλείψουμε τον κορωνοϊό.

«Δεν νομίζω ότι θα το εξαλείψουμε. Έχουμε εξαλείψει μόνο μία ασθένεια της ανθρωπότητας, και αυτή είναι η ευλογιά», είπε, προσθέτοντας ότι «ο καλύτερος τρόπος για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε είναι να εμβολιάσουμε όσο περισσότερους ανθρώπους μπορούμε, να ενισχύσουμε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε». 

Αναφορικά με την επιδημιολογική εξέλιξη της πανδημίας εκτίμησε ότι «σίγουρα μπορούμε να πάμε σε ένα πέμπτο κύμα» προσθέτοντας ότι το μέγεθος αυτού «θα εξαρτηθεί πραγματικά από το τι θα κάνουμε τις επόμενες εβδομάδες έως μήνες».

«Να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, μαζί και τα παιδιά που είναι τώρα επιλέξιμα, (τα 5 έως τα 11), υπάρχουν 28 εκατομμύρια [...] Εάν το κάνουμε αυτό με επιτυχία, με πολύ εντατικό τρόπο, μπορούμε να μετριάσουμε οποιαδήποτε αύξηση», είπε.

Κοιτάζοντας το μέλλον και όταν η πανδημία τεθεί υπό έλεγχο, είπε ότι η χρήση μάσκας μπορεί να γίνει πιο συχνή στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

«Νομίζω ότι οι άνθρωποι θα συνειδητοποιήσουν ότι ένα από τα πράγματα που παρατηρήθηκε, πολύ ξεκάθαρα τώρα, είναι ότι όταν φορούσαν μάσκα, όταν όλοι συνειδητοποίησαν τελικά ότι ήταν σημαντικό να φοράμε μάσκα, η γρίπη ήταν κάπως "εκτός χάρτη"», είπε ο Φάουτσι, σημειώνοντας ότι μελέτες δείχνουν ότι οι μάσκες λειτουργούν εκτός νοσοκομειακού περιβάλλοντος.

Με πληροφορίες από CBS

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αγκαλιές και πλήθη που πανηγύριζαν υποδέχτηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν τον Πούτιν

Διεθνή / Με αγκαλιές και πλήθη που πανηγύριζαν υποδέχτηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν τον Πούτιν

«Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη συνεπή και ακλόνητη υποστήριξή σας για τη ρωσική πολιτική, μεταξύ άλλων και προς την ουκρανική κατεύθυνση» δήλωσε ο Πούτιν, κατά την έναρξη των συνομιλιών με τον Κιμ
NEWSROOM
Νόμο – ορόσημο για το περιβάλλον «πέρασε» η ΕΕ: Προβλέπει αποκατάσταση 20% έως το τέλος της δεκαετίας

Περιβάλλον / Νόμο – ορόσημο για το περιβάλλον ψήφισε η ΕΕ για αποκατάσταση του 20% της γης και της θάλασσας μέχρι το 2030

Φύτευση δέντρων, ενίσχυση του πληθυσμού των μελισσών και προστασία των θαλασσών - Τι προβλέπει ο νόμος - Γιατί ξέσπασε πολιτική θύελλα στην Αυστρία
NEWSROOM