Το Facebook θα αφήνει τους χρήστες να αποκλείουν τις πολιτικές διαφημίσεις

Το Facebook θα αφήνει τους χρήστες να αποκλείουν τις πολιτικές διαφημίσεις Facebook Twitter
0

O ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ αναφέρει ότι οι χρήστες θα μπορούν να απενεργοποιούν τις πολιτικές διαφημίσεις στο κοινωνικό δίκτυο, πριν από τις εκλογές των ΗΠΑ το 2020.

Σε ένα άρθρο που γράφτηκε για την εφημερίδα USA Today, λέει επίσης ότι ελπίζει να βοηθήσει τέσσερα εκατομμύρια Αμερικανούς να εγγραφούν ως νέοι ψηφοφόροι. Το Facebook αντιμετώπισε έντονη κριτική επειδή επιτρέπει διαφημίσεις από πολιτικούς που περιέχουν ψευδείς πληροφορίες. Η ανταγωνιστική κοινωνική πλατφόρμα του Twitter, απαγόρευσε την πολιτική διαφήμιση ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο.

«Για όσους από εσάς έχετε ήδη αποφασίσει και θέλουν απλά να τελειώσουν οι εκλογές, σας ακούμε - οπότε εισάγουμε επίσης τη δυνατότητα να απενεργοποιήσετε την προβολή πολιτικών διαφημίσεων», έγραψε ο Ζούκερμπεργκ.

Το Facebook και η θυγατρική του Instagram θα δίνουν στους χρήστες τη δυνατότητα να απενεργοποιούν τις πολιτικές διαφημίσεις όταν εμφανίζονται ή μπορούν να τις αποκλείσουν χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες ρυθμίσεων. Οι χρήστες που έχουν αποκλείσει πολιτικές διαφημίσεις θα μπορούν επίσης να τις αναφέρουν αν συνεχίσουν να εμφανίζονται.

Η δυνατότητα η οποία θα είναι διαθέσιμη από την Τετάρτη, επιτρέπει στους χρήστες να απενεργοποιήσουν τις διαφημίσεις πολιτικών, εκλογικών και κοινωνικών ζητημάτων από υποψηφίους και άλλους οργανισμούς που έχουν το χαρακτηριστικό της πληρωμένης διαφήμισης.

Η εταιρεία δήλωσε ότι σκοπεύει να διαθέσει τη δυνατότητα σε όλους τους χρήστες των ΗΠΑ τις επόμενες εβδομάδες και θα την προσφέρει σε άλλες χώρες αυτό το φθινόπωρο. 

Οι εταιρείες social media βρίσκονται στο επίκεντρο μιας πολιτικής διαμάχης πριν από τις εκλογές των ΗΠΑ. Τον περασμένο μήνα, ο Ζούκερμπεργκ αντιμετώπισε επικρίσεις επειδή επέτρεψε μια σειρά δημοσιεύσεων από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, συμπεριλαμβανομένης μιας που το Twitter χαρακτήρισε ως παραπλανητικές πληροφορίες. Ήταν η πρώτη φορά που το Twitter είχε επισημάνει τα tweets του προέδρου των ΗΠΑ.

Επίσης τον Μάιο, ο κ. Τραμπ υπέγραψε εκτελεστική εντολή με στόχο την κατάργηση ορισμένων νομικών προστασιών που παρέχονται σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ