Το Facebook καταργεί τους λογαριασμούς των Ταλιμπάν

Το Facebook καταργεί τους λογαριασμούς των Ταλιμπάν Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / PIXABAY
0

To Facebook ανακοίνωσε ότι καταργεί όλους τους λογαριασμούς των Ταλιμπάν, αλλά και περιεχόμενα που φαίνεται να υποστηρίζουν τη δράση τους, καθώς τους θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

Στην ανακοίνωσή του το δημοφιλές Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης αναφέρει ότι διαθέτει μία αφοσιωμένη ομάδα ειδικών για το Αφγανιστάν που παρακολουθεί και αποσύρει περιεχόμενο το οποίο συνδέεται με τους Ταλιμπάν.

«Οι Ταλιμπάν αποτελούν τρομοκρατική οργάνωση βάσει της νομοθεσίας των ΗΠΑ και τους έχουμε απαγορεύσει την πρόσβαση στις υπηρεσίες μας στη βάση των πολιτικών Επικίνδυνων Οργανισμών» ανέφερε στο BBC εκπρόσωπος του Facebook. «Αυτό σημαίνει ότι θα αποσύρουμε όλους τους λογαριασμούς που διατηρούνται από Ταλιμπάν ή εκ μέρους αυτών, που τους εξυμνούν, τους στηρίζουν ή τους εκπροσωπούν» συμπλήρωσε.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα μέλη των Ταλιμπάν συνηθίζουν να προβάλουν τα προπαγανδιστικά τους σχέδια μέσα από τη διάσημη πλατφόρμα δικτύωσης. Στο πλαίσιο αυτό, το Facebook, σύμφωνα με το BBC, προχώρησε στην κίνηση αυτή, προκειμένου να ανακόψει κάθε επικοινωνία των Ταλιμπάν.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Η Δύση προκάλεσε την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Φάρατζ

Διεθνή / Βρετανία: Η Δύση προκάλεσε την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Φάρατζ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ σχολίασε ότι ο Φάρατζ είναι «απολύτως λάθος» και εκτίμησε ότι με αυτό τον τρόπο εκθέτει την ασφάλεια της Βρετανίας και των συμμάχων της σε κίνδυνο
NEWSROOM