Το ευχαριστώ του Πούτιν στον Τραμπ για πληροφορίες που βοήθησαν να αποτραπούν τρομοκρατικές επιθέσεις

Το ευχαριστώ του Πούτιν στον Τραμπ για πληροφορίες που βοήθησαν να αποτραπούν τρομοκρατικές επιθέσεις Facebook Twitter
0

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ευχαρίστησε τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ για τις πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ που επέτρεψαν στη Ρωσία να ματαιώσει επιθέσεις στο έδαφός της, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ευχαρίστησε τον Ντόναλντ Τραμπ για τη διαβίβαση, μέσω των ειδικών υπηρεσιών, πληροφοριών που επέτρεψαν να εμποδιστεί η υλοποίηση τρομοκρατικών ενεργειών στη Ρωσία», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η ρωσική προεδρία, χωρίς να διευκρινίζει τη φύση των πληροφοριών αυτών.

Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB ανέφερε, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ότι συνέλαβε την Παρασκευή δύο Ρώσους πολίτες οι οποίοι φέρεται ότι ήθελαν να πραγματοποιήσουν επίθεση στην Αγία Πετρούπολη, σε «πολυσύχναστα σημεία» στη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για το Νέο Έτος. Η FSB διευκρίνισε πως οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν «στη βάση πληροφοριών που είχαν ληφθεί από τους Αμερικανούς εταίρους μας».

«Οι συλληφθέντες είχαν στην κατοχή τους τεκμήρια που μαρτυρούσαν την προετοιμασία μιας τρομοκρατικής ενέργειας», πρόσθεσε η FSB σύμφωνα με την οποία έχει ξεκινήσει έρευνα. Αν και σφοδροί αντίπαλοι σε πολλά διεθνή θέματα, η Μόσχα και η Ουάσινγκτον εκδηλώνουν τακτικά την αμοιβαία βούλησή τους να καταπολεμήσουν την τρομοκρατία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑ

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Περίπου 250.000 άνθρωποι ενδέχεται να χάσουν τη δουλειά τους έως τα μέσα του 2027

Δύο εκθέσεις από κορυφαίες λογιστικές εταιρείες υπογραμμίζουν το μέγεθος της οικονομικής απειλής, καθώς ο πόλεμος με το Ιράν κλονίζει την επιχειρηματική εμπιστοσύνη
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΡΟΥΜΕΝ ΡΑΝΤΕΦ

Διεθνή / Ρούμεν Ράντεφ: Ποιος είναι ο φιλορώσος νικητής των εκλογών στη Βουλγαρία - «Άγνωστη» η εξωτερική του πολιτική

Με αυτή την εξέλιξη ίσως να μπει ένα τέλος στην πολιτική αστάθεια που επικρατεί στη χώρα έπειτα από οκτώ εκλογικές αναμετρήσεις σε διάστημα πέντε ετών
THE LIFO TEAM