Το ευχαριστώ του Πούτιν στον Τραμπ για πληροφορίες που βοήθησαν να αποτραπούν τρομοκρατικές επιθέσεις

Το ευχαριστώ του Πούτιν στον Τραμπ για πληροφορίες που βοήθησαν να αποτραπούν τρομοκρατικές επιθέσεις Facebook Twitter
0

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ευχαρίστησε τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ για τις πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ που επέτρεψαν στη Ρωσία να ματαιώσει επιθέσεις στο έδαφός της, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ευχαρίστησε τον Ντόναλντ Τραμπ για τη διαβίβαση, μέσω των ειδικών υπηρεσιών, πληροφοριών που επέτρεψαν να εμποδιστεί η υλοποίηση τρομοκρατικών ενεργειών στη Ρωσία», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η ρωσική προεδρία, χωρίς να διευκρινίζει τη φύση των πληροφοριών αυτών.

Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB ανέφερε, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ότι συνέλαβε την Παρασκευή δύο Ρώσους πολίτες οι οποίοι φέρεται ότι ήθελαν να πραγματοποιήσουν επίθεση στην Αγία Πετρούπολη, σε «πολυσύχναστα σημεία» στη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για το Νέο Έτος. Η FSB διευκρίνισε πως οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν «στη βάση πληροφοριών που είχαν ληφθεί από τους Αμερικανούς εταίρους μας».

«Οι συλληφθέντες είχαν στην κατοχή τους τεκμήρια που μαρτυρούσαν την προετοιμασία μιας τρομοκρατικής ενέργειας», πρόσθεσε η FSB σύμφωνα με την οποία έχει ξεκινήσει έρευνα. Αν και σφοδροί αντίπαλοι σε πολλά διεθνή θέματα, η Μόσχα και η Ουάσινγκτον εκδηλώνουν τακτικά την αμοιβαία βούλησή τους να καταπολεμήσουν την τρομοκρατία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

Διεθνή / «Το φαγητό δεν φτάνει ούτε για τον μήνα»: Οι Αμερικανοί προετοιμάζονται για τις περικοπές του Τραμπ

«Αν δεν προσέξουμε, ο κόσμος θα αναστατωθεί» λέει Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής, εκτιμώτας πως οι περικοπές αυτές θα μπορούσαν να κοστίσουν στο κόμμα την πλειοψηφία του στο Κογκρέσο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ τα βάζει (ξανά) με το CNN και απαιτεί την απόλυση δημοσιογράφου για ρεπορτάζ σχετικό με το Ιράν

Διεθνή / Ο Τραμπ τα βάζει (ξανά) με το CNN και απαιτεί την απόλυση δημοσιογράφου για ρεπορτάζ σχετικό με το Ιράν

«Την παρακολούθησα τρεις μέρες να μεταδίδει Fake News. Πρέπει ΑΜΕΣΩΣ να την επιπλήξουν και μετά να την πετάξουν έξω ‘σαν σκυλί’», έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social
LIFO NEWSROOM
Ιαπωνία: Συνελήφθησαν δάσκαλοι δημοτικού που μοιράζονταν άσεμνες φωτογραφίες μαθητριών

Διεθνή / Ιαπωνία: Δάσκαλοι δημοτικού τράβηξαν και μοίρασαν άσεμνες φωτογραφίες μαθητριών τους

Οι άνδρες συνελήφθησαν και κατηγορούνται ότι απαθανάτισαν και κοινοποίησαν σε ομαδική συνομιλία με συναδέλφους φωτογραφίες και βίντεο μαθητριών ακόμη και κάτω των 13 ετών
LIFO NEWSROOM