Εξυπνότεροι από τους θρησκευόμενους, οι άθεοι

Εξυπνότεροι από τους θρησκευόμενους, οι άθεοι Facebook Twitter
6

Οι άθεοι είναι εξυπνότεροι από τους θρησκευόμενους. Τουλάχιστον αυτό καταδεικνύει έρευνα αμερικανών επιστημόνων, η πρώτη που μελέτησε σε τόσο εύρος και βάθος χρόνου τη σχέση θρησκευτικότητας και νοημοσύνης.

Οι ψυχολόγοι, με επικεφαλής τον καθηγητή Μάιρον Ζάκερμαν του πανεπιστημίου του Ρότσεστερ, αξιολόγησαν συγκριτικά όλες τις δημοσιευμένες έρευνες γύρω από το ζήτημα.

Από τις συνολικά 63 μελέτες, που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των ετών 1928- 2012, οι 53 κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει αρνητική σχέση ανάμεσα στην θρησκευτική πίστη και τη νοημοσύνη. Μάλιστα, από τις  53 έρευνες, οι 35 διαπίστωσαν έντονα αρνητική σχέση μεταξύ θρησκευτικότητας και νοημοσύνης. Δέκα μελέτες έδειξαν το ακριβώς αντίθετο, ότι δηλαδή θρησκευτικότητα και νοημοσύνη συμβαδίζουν, αν και από αυτές τις 10, μόνο οι δύο συμπέραναν ότι υπάρχει έντονα θετική σχέση μεταξύ θρησκευτικότητας και νοημοσύνης.

Μεταξύ άλλων οι επιστήμονες επισήμαναν πως από την παιδική ηλικία όσο πιο έξυπνο είναι ένα παιδί, τόσο πιο πιθανό είναι να απομακρυνθεί από τη θρησκεία. Και στην τρίτη ηλικία, όσο πιο έξυπνος είναι ένας ηλικιωμένος, τόσο πιο πιθανό είναι να μην πιστεύει στον Θεό.

6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Διεθνή / «Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, ο πρωθυπουργός του νησιού ξεκαθάρισε ότι η Γροιλανδία δεν πρόκειται «ούτε να ανήκει ούτε να κυβερνηθεί» από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΦΑΡΑΧ ΠΑΧΛΑΒΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Ιράν: Η πρώην αυτοκράτειρα Φαράχ Παχλαβί καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν με τους διαδηλωτές

Τους προέτρεψε να ενωθούν με το κίνημα διαμαρτυρίας «πριν να είναι πολύ αργά», υποστηρίζοντας ότι καμία εξουσία και κανένα προνόμιο δεν δικαιολογούν αιματοχυσία
THE LIFO TEAM

σχόλια

6 σχόλια
Επίσης, οι άθεοι αντιλαμβάνονται καλύτερα την τέχνη και γίνονται πολύ ευκολότερα καλλιτέχνες, γιατί ώς γνωστόν και σ'αυτόν τον τομέα χρειάζεται επαρκής δείκτης ευφυϊας. Επίσης, ο άθεος γίνεται σίγουρα καλύτερος μουσικός - για να μήν πούμε για την ποίηση όπου η εξυπνάδα παίζει τον κυριώτερο ρόλλο. Γενικά, οι "περισσότερο έξυπνοι" είναι και πιό ευτυχισμένοι γιατί έχουν απαντήσει (μέσω της επιστήμης) σε όλα τα ερωτήματα που τυραννούν την ανθρώπινη ψυχή.
Να δείτε που θα βγούν να πουν ότι η έρευνα έγινε για να χτυπηθεί η ορθοδοξία."Περίεργη και αμφιλεγόμενη έρευνα: Οι πιστοί είναι λιγότερο έξυπνοι από τους άθεους"http://epikaira.gr/epikairo.php?id=63821&category_id=636