Eurostat: Το 69,4% των Ελλήνων 18-34 ετών ζουν με τους γονείς τους

Eurostat: 69,4% των Ελλήνων 18-34 ζουν με τους γονείς τους- Στο 17,2% οι αντίστοιχοι Δανοί Facebook Twitter
Pixabay
0

Συνεχώς ανοδική είναι η τάση που καταγράφει η Eurostat σε έρευνά της αναφορικά με τους νέους που ζουν με τους γονείς τους στις ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσίας, που παραθέτει τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από το 2019, ποσοστό 69,4% των ηλικιών μεταξύ 18 και 34 ετών ζουν με τους γονείς τους στην Ελλάδα. Το 2011 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 60,7%.

Ο μέσος όρος των νέων 18-34 ετών που μένουν με γονείς για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αγγίζει το 50% με την Ιταλία να σημειώνει το ίδιο ποσοστό με την Ελλάδα, που βρίσκεται στην 6η θέση.

Σε χαμηλότερες θέσεις κατατάσσονται οι χώρες της Βόρειας Ευρώπης και οι σκανδικαβαδικές. Στην Δανία το ποσοστό είναι 15,6% για το 2020 ενώ το αντίστοιχο του 2019 ήταν 17,2%, ποσοστό που την κατατάσσει στην πρώτη θέση της λίστας.

Η Σουηδία αντίστοιχα σημειώνει ποσοστό της τάξης του 22,4% (για το 2019) και η Φινλανδία με 18,6% για το 2020 και 19,5% για το 2019. 

Τα υψηλότερα ποσοστά σημειώνει το Μαυροβούνιο με 77,8% το 2019, ενώ Αλβανία (71,3%), Σερβία (71,9%) και Βόρεια Μακεδονία (72,3%) επίσης σημειώνουν ποσοστά άνω του 70%.

Στην Ελλάδα, το 77,1% των αντρών 18-34 ετών δεν έχει φύγει από το σπίτι, με το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες να είναι 61,8% όπως σημειώνει στην Καθημερινή η καθηγήτρια Οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αντιγόνη Λυμπεράκη.

 

Eurostat: 69,4% των Ελλήνων 18-34 ζουν με τους γονείς τους- Στο 17,2% οι αντίστοιχοι Δανοί Facebook Twitter

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει τις φοιτητικές βίζες και επεκτείνει τον έλεγχο στα κοινωνικά δίκτυα

Διεθνή / ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει τις φοιτητικές βίζες και επεκτείνει τον έλεγχο στα κοινωνικά δίκτυα

Η κυβέρνηση Τραμπ παγώνει τα ραντεβού για φοιτητικές βίζες και εντείνει τον έλεγχο στα social media για αλλοδαπούς φοιτητές, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Νέα αποτυχία για το Starship της SpaceX: Διαλύθηκε πάνω από τον Ινδικό ωκεανό

Διεθνή / Νέα αποτυχία για το Starship της SpaceX: Διαλύθηκε πάνω από τον Ινδικό ωκεανό

Παρά την πρόοδο σε σχέση με προηγούμενες δοκιμές, η αποστολή δεν κατάφερε να εκπληρώσει τους στόχους της - Ο Έλον Μασκ υποσχέθηκε ταχύτερο ρυθμό εκτοξεύσεων, παρά τα προβλήματα που εξακολουθούν να ταλανίζουν το φιλόδοξο πρόγραμμα για αποίκηση του Άρη.
LIFO NEWSROOM
Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ανάλυση / Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, ενώ φουντώνουν τα σενάρια για συνταγματική αλλαγή που θα του επιτρέψει νέα θητεία - Το ιστορικό των δηλώσεών του και οι πολιτικές εξελίξεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ