Εταιρεία μόδας προωθεί την «ομορφιά» της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας- και προκαλεί αντιδράσεις

Εταιρεία μόδας προωθεί την «ομορφιά» της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας- και προκαλεί αντιδράσεις Facebook Twitter
0

Η καναδική εταιρεία μόδας La Maison Simons προώθησε την «ομορφιά» του υποβοηθούμενου θανάτου σε ένα διαφημιστικό βίντεο που έχει προκαλέσει οργή στα social media.

Το βίντεο με τίτλο «All Is Beauty» [Όλα είναι ομορφιά], εξιστορεί την απόφαση της Τζένιφερ Χατς να κάνει προχωρήσει σε εθελούσια ευθανασία λόγω του συνδρόμου Ehlers-Danlos, από το οποίο πάσχει.

Το βίντεο ξεκινά με την 37χρονη να δηλώνει ότι «το να πεθαίνεις σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου» δεν είναι «αυτό που είναι φυσικό».

«Οι τελευταίες ανάσες είναι ιερές. Ακόμα κι αν αναζητώ βοήθεια για να τερματίσω τη ζωή μου, με όλο τον πόνο και σε αυτές τις τελευταίες στιγμές, υπάρχει ακόμα τόση ομορφιά», λέει στο βίντεο της εταιρίας μόδας.

Το βίντεο - που κυκλοφόρησε μία ημέρα μετά τον υποβοηθούμενο θάνατο της Τζένιφερ Χατς - εμφανίζει σε ένα σημείο την φράση «η πιο όμορφη έξοδος».

Η La Maison Simons κυκλοφόρησε ένα συμπληρωματικό βίντεο με συνέντευξη του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, Πίτερ Σίμονς σχετικά με το νόημα της διαφήμισης.

Όπως εξηγεί, η διαφήμιση αποσκοπούσε να «βοηθήσει τους ανθρώπους να επανασυνδεθούν μεταξύ τους και με αυτή την ελπίδα και την αισιοδοξία», η οποία, όπως λέει, «θα χρειαστεί αν πρόκειται να οικοδομήσουμε το είδος των κοινοτήτων και των χώρων όπου θέλουμε να ζούμε και όπου είναι ευχάριστο να ζούμε».

«Η εκστρατεία "All is Beauty" έφτασε στο τέλος της αυτή την εβδομάδα. Η La Maison Simons μπαίνει τώρα στο ετήσιο σπριντ διακοπών της», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας στο Fox News Digital. «Σε αυτό το πλαίσιο, όλες οι προσπάθειες επικεντρώνονται στις εορταστικές δραστηριότητες στο κατάστημα και στο διαδίκτυο».

Αν και ο Καναδάς επέτρεψε τον υποβοηθούμενο θάνατο πριν από έξι χρόνια, η πρακτική περιορίστηκε σε άτομα με ανίατες ασθένειες άνω των 18 ετών. Ωστόσο, τον Μάρτιο του περασμένου έτους, ο νόμος τροποποιήθηκε για να επιτρέπει την ευθανασία σε ασθενείς των οποίων ο φυσικός θάνατος δεν είναι «αναμενόμενος», ανοίγοντας το δρόμο και για ψυχικά ασθενείς τον Μάρτιο του 2023.

Η νομιμοποίηση της ενεργητικής ευθανασίας αποτελεί αμφιλεγόμενο ζήτημα σε ολόκληρο τον κόσμο, με μόνο επτά χώρες να επιτρέπουν την πρακτική από το 2022.

Το Βέλγιο και η Ολλανδία, οι οποίες έχουν μερικές από τις πιο ανοιχτές πολιτικές ευθανασίας στον κόσμο, ήταν οι πρώτες που νομιμοποίησαν τη MAID το 2002. Ακολούθησαν το Λουξεμβούργο το 2009, η Κολομβία το 2014, ο Καναδάς το 2016 και η Ισπανία και η Νέα Ζηλανδία πέρυσι.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ