ΕΡΤ: «Στα γαλανόλευκα η Όπερα του Σίδνεϊ στις 25 Μαρτίου»

ΕΡΤ: «Στα γαλανόλευκα η Όπερα του Σίδνεϊ στις 25 Μαρτίου» Facebook Twitter
0

Με επίσημη ανακοίνωσή της, η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, Gladys Berejiklian, ενημέρωσε ότι στις 25 Μαρτίου, η Όπερα του Σίδνεϊ θα φωταγωγηθεί στα χρώματα της ελληνικής σημαίας, σηματοδοτώντας τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

«Είμαστε περήφανοι που μοιραζόμαστε αυτήν την στιγμή της ιστορίας με την ελληνική κοινότητα της Νέας Νότια Ουαλίας», αναφέρει σε δήλωσή της, σύμφωνα με το κρατικό κανάλι.

«Ως πρωθυπουργός, αυτή είναι η κατάλληλη ευκαιρία να ευχαριστήσουμε την ελληνική μας κοινότητα για τη συμβολή τους στη ΝΝΟ και να γιορτάσουμε τη σημαντική επιρροή του ελληνικού πολιτισμού στον ευρύτερο κόσμο. Εύχομαι σε όλους στην ελληνική αυστραλιανή κοινότητα στη ΝΝΟ τα καλύτερα για την Ελληνική Ημέρα Ανεξαρτησίας» αναφέρει η δήλωση της πρωθυπουργού.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά από παρότρυνση της Ελληνικής Κοινότητας της ΝΝΟ και μεγάλα ελληνικά μέσα ενημέρωσης της ομογένειας που ζητούσαν να τιμηθεί αναλόγως στην Αυστραλία η επέτειος της ελληνικής ανεξαρτησίας. Το 2021 είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την Ελλάδα και τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο, αναφέρουν τα τοπικά Μέσα.

Στα γαλανόλευκα η Όπερα του Σίδνεϊ στις 25 Μαρτίου - Για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση Facebook Twitter

«Σηματοδοτεί τα 200 χρόνια από την αρχή της ελληνικής επανάστασης που εξασφάλισε την ανεξαρτησία της Ελλάδας μετά από αιώνες οθωμανικής τυραννίας. Οι Έλληνες είναι η έβδομη μεγαλύτερη εθνοτική ομάδα στην Αυστραλία, με τον αριθμό Ελλήνων και Κυπρίων στη χώρα συνολικά να ανέρχεται στα 422.234 άτομα.

»Η ελληνική μετανάστευση στην Αυστραλία υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες μεταναστευτικές ροές στην ιστορία της χώρας, ειδικά μετά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο και τον Ελληνικό Εμφύλιο Πόλεμο».

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου θα ακουστεί για πρώτη φορά ολόκληρος ο «Ύμνος εις την Ελευθερίαν» σε ποίηση Διονυσίου Σολωμού και μουσική σύνθεση του Νικόλαου Μάντζαρου, στο Δημαρχείο του Σίδνεϊ από τη Συμφωνική Ορχήστρα σε μουσική διεύθυνση του George Ellis, στο πλαίσιο του 39ου Ελληνικού Φεστιβάλ Σίδνεϊ που φέτος είναι αφιερωμένο στον εορτασμό των 200 χρόνων. Την ίδια μέρα η περιοχή μεταξύ των οδών Livingstone και Victoria στο Marrickville του Σίδνεϊ θα μετονομαστεί σε «Μικρή Ελλάδα».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο του Marrickville ενώ στόχος της συμβολικής κίνησης ήταν να τιμήσει την ιστορία, την πολιτιστική κληρονομιά και τη συνεχιζόμενη συνεισφορά της ελληνικής κοινότητας στη συγκεκριμένη περιοχή.

Τη συγκεκριμένη απόφαση χαιρέτισε η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, που από την πρώτη στιγμή υποστήριξε σθεναρά το αίτημα για προβολή της ελληνικής σημαίας στο εμβληματικό κτίριο του Σίδνεϊ, αναφέρει η ΕΡΤ. «Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος μαζί με τους Ιερείς και όλους τους πιστούς, ευχαριστούν την Πρωθυπουργό για τις προσπάθειες και τη στήριξη» αναφέρει σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ