Επίθεση Ντάισελμπλουμ σε Φάρατζ: Ζει στον κόσμο του, θεωρεί τη Βρετανία παγκόσμια αυτοκρατορία

Επίθεση Ντάισελμπλουμ σε Φάρατζ: Ζει στον κόσμο του, θεωρεί τη Βρετανία παγκόσμια αυτοκρατορία Facebook Twitter
2

Η Βρετανία δεν θα είναι σε θέση να υπαγορεύσει τους όρους μιας νέας εμπορικής συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εφόσον αποχωρήσει από αυτήν, προειδοποίησε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ, κατηγορώντας τον Νάιτζελ Φάρατζ, τον ηγέτη του ευρωφοβικού κόμματος Ukip, ότι "ζει στον δικό του κόσμο".


Ο Φάρατζ δήλωσε νωρίτερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης να συνάψει μια εμπορική σχέση με τη Βρετανία. Ο Ντάισελμπλουμ προειδοποίησε όμως ότι οι όροι μιας τέτοιας συμφωνίας θα ήταν χειρότεροι για τη Βρετανία από εκείνους που ίσχυαν όσο ήταν μέλος της Ένωσης.


"Ο Φάρατζ ζει στον δικό του κόσμο. Νομίζει ότι η Βρετανία είναι ακόμη μια παγκόσμια αυτοκρατορία και ότι μπορεί να υπαγορεύει τα πάντα, αλλά δεν πρόκειται να συμβεί αυτό", είπε μιλώντας στην ολλανδική τηλεόραση RTL.


Ο Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εκτιμηθούν οι μακροπρόθεσμες οικονομικές συνέπειες που θα έχει το Brexit για την Ολλανδία.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM
Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

Διεθνή / Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

«Τα αποθέματά μας θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού για περίπου τρεις μήνες, αλλά παραμένουν εκτός της Γάζας», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Διεθνή / Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Ο Νικολάς Μαδούρο έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας σε ύψιστο συναγερμό, ενώ δυτικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ αναφέρουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για τις ακριβείς προθέσεις της Ουάσιγκτον
LIFO NEWSROOM
Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Διεθνή / Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Ο Μασκ αντέδρασε οργισμένα στις αιχμές της Oates, αποκαλώντας τις «ψεύτικες» και τη συγγραφέα «κακεντρεχή», ενώ υποβάθμισε και το έργο της με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Να το πίστευε μόνο αυτός καλά θα ήταν. Το μόνο που τους έχει μείνει από την αυτοκρατορία είναι η βασίλισσα (αντε και η Ιρλανδία) γι αυτό μάλλον χαίρονται τόσο στα γενέθλιά της.