Επίθεση κατά του ειδικού εισαγγελέα εξαπέλυσε ο Τραμπ

Επίθεση κατά του ειδικού εισαγγελέα εξαπέλυσε ο Τραμπ Facebook Twitter
EPA
0

Επίθεση μέσω Twitter εξαπέλυσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ με αφορμή την έρευνα για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με ομοβροντία μηνυμάτων στο Twitter, επιτέθηκε ξανά με δριμύτητα στον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ και την έρευνα που διεξάγει για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, λίγες ώρες πριν δημοσιοποιηθούν νεώτερα στοιχεία για τις έρευνες αυτές.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε εξάλλου τον διορισμό του Ουίλιαμ Μπαρ –πρώην υπουργού Δικαιοσύνης επί Τζορτζ Μπους του νεώτερου– στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς. Ο τελευταίο απολύθηκε τον περασμένο μήνα, μετά από πολύμηνη αντιπαράθεση με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Στα πρώτα μηνύματά του, που αναρτήθηκαν λίγα λεπτά μετά τις 6 το πρωί, τοπική ώρα, ο Τραμπ έκανε και πάλι λόγο για τις "πολυάριθμες συγκρούσεις συμφερόντων" του εισαγγελέα Μάλερ. Τα έβαλε επίσης με όλους τους συνήθεις στόχους του: τον πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ –τον οποίο απέλυσε τον Μάιο του 2017– με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Ροντ Ροζενστάιν και με το προεκλογικό επιτελείο της Χίλαρι Κλίντον.

Ο ειδικός εισαγγελέας και πρώην διευθυντής του FBI πρόκειται να ανακοινώσει αργότερα σήμερα νεώτερα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνά του, κυρίως σε ό,τι αφορά το κατά πόσο συνεργάστηκε με την ομάδα του ο Μάικλ Κόεν, ο πρώην δικηγόρος και έμπιστος του Τραμπ. Πρόσφατα ο Κόεν παραδέχτηκε ότι είπε ψέμματα στην κατάθεσή του στο Κογκρέσο για τις επαφές του με Ρώσους σχετικά με ένα κατασκευαστικό σχέδιο του Ντόναλντ Τρταμπ.

Η ομάδα του Μάλερ πρόκειται επίσης να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα ψέματα που κατέθεσε στο FBI ο πρώην διευθυντής του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ, ο Πολ Μάναφορτ, ο οποίος δέχτηκε να συνεργαστεί με την έρευνα ώστε να του επιβληθεί μειωμένη ποινή σε μια παλαιότερη υπόθεση οικονομικών ατασθαλιών.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Διεθνή / Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Τον περασμένο μήνα οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στις δύο μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες της Ρωσίας (Rosneft και Lukoil) λόγω της άρνησης της Ρωσίας να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί, προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

Διεθνή / «Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί», προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

«Εάν δεν βρέξει, θα πρέπει να αρχίσουμε να μοιράζουμε το νερό με δελτίο στην Τεχεράνη, γύρω στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου», τόνισε ο Μασούντ Πεζεσκιάν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Αυξάνονται οι αιωνόβιοι στη χώρα - 2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι

Διεθνή / Ιταλία: Αυξάνονται οι αιωνόβιοι στη χώρα - 2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι

Η μεσογειακή διατροφή θεωρείται εδώ και δεκαετίες ο βασικός παράγοντας μακροζωίας των Ιταλών, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς κοινωνικούς δεσμούς και ένα σύστημα υγείας που θεωρείται γενικά ποιοτικό
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Διεθνή / ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Παρότι οι αεροπορικές είχαν μόλις 48 ώρες για να τροποποιήσουν τα προγράμματά τους, δήλωσαν υποστηρικτικές προς το σχέδιο της κυβέρνησης, επισημαίνοντας την ανάγκη να διαφυλαχθεί η ασφάλεια
LIFO NEWSROOM
ΛΟΥΒΡΟ ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διεθνή / «Το Λούβρο δεν είναι μουσείο του 21ου αιώνα»: Σε εφαρμογή το σχέδιο για την ασφάλεια μετά τη ληστεία

Η πρόεδρος και διευθύντρια του Λούβρου δήλωσε σήμερα πως το μουσείο χρειάζεται περισσότερο από ποτέ έναν μετασχηματισμό, για να γίνει «ένα μουσείο του 21ου αιώνα»
LIFO NEWSROOM